2 évig szedtem gyogyszert most kihagytam egy hetet. Gond?
Ha most szexeltél, akkor igen lehetsz. Már 1 db kimaradt szemnél is van esély a teherbeesésre, ilyenkor kiegészítő védekezés KELL.
Olvasd el mi van a tájékoztatón!
Azt nem tudom, hogy mikor kezdheteded el szedni, lehet kell várnod a következő menzeszig. Nézd meg a tájékoztatót vagy kérdezd meg a dokid.
Mivel a mai, modern fog. gátlók nagyon kevés hormont tartalmaznak a régiekhez képest, így már 1 szem kihagyásával is csökkenhet a gyógyszer hatása, vagy akár hatástalanodhat is, hisz kiürül, mint a fene, 1 hét alatt meg pláne kiürülhet. Tehát igen, ha éltél nemi életet ez idő alatt védekezés nélkül, akkor igen, lehetsz terhes!
És az újrakezdéssel ajánlott 3 hónapot várni. Ugyanis ha a gyógyszer kiürül, akkor kellhet egy kis idő, míg újra beindulnak a természetes folyamatok és ha azok beindultak és minden rendben van, akkor lehet újra gyógyszert szedni.
Mert egyébként megkavarhatod a szervezetedet működését.
Szóval teljesen mindegy, hogy valaki 2 hónapja vagy 5 éve szed fog. gátlót, ha kimarad akár 1 szem, már lehet gond!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!