Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Ennyire gazdagok a mai fiatalo...

Ennyire gazdagok a mai fiatalok szülei?

Figyelt kérdés
Egyszerűen nem értem, minden nap más cipő, pulóver, kabát, ott figyel mindenki csuklóján a +50-es karóra,ájfón meg még sorolhatnám! Hogy kapnak ennyi pénzt a szüleiktől? Vagy hogy van ez? Kérem, valaki világositson fel!

2014. szept. 11. 18:58
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
hát sztem se gazdagabbak, én úgy látom ink., hogy próbálunk változatosan öltözködni, nem egy hétig ugyanabban a farmerban lenni, hanem minden nap másban vagyunk és azért tűnik többnek. nem minden okostelefon "ájfon", 20 - 30 ezerért lehet már venni normálisat, meg nem minden karóra márkás, haverjaim többsége is pár ezerért rendelte neten, vettek, 3-4-et és az is változatos. nem kell mindenből a legdrágábbat hordani, inkább divatra hajtunk. Voltunk nyári munkán. Azt mindenki másra költi, én félreraktam, majd ruhákra költöm. Haverjaim többsége is ruhákat vett, meg telót, meg ilyeneket, de ha egyszer ez érdekel minket... Meg én általában Karácsonykor, Szülinapkor, Ünnepekkor mindig pénz kapok, hogy vegyek rajta magamnak olyan dolgokat, amit szeretnék. Én ennek jobban örülök, mert tényleg azt veszem rajta, ami tetszik. Bevallom, fiú létemre elég sok ruhám van, de én erre költöm a pénzem, nem cigarettára, meg drogokra. Ha csak egy doboz cigit szív el valaki naponta, az akkor is heti 7000 Ft, gondoljatok bele, mennyi mindent lehet rajta venni... szal ez van
2014. szept. 12. 20:23
 22/30 anonim ***** válasza:
33%
Azért egy 30 ezres okostelefont ne hasonlítsunk már össze egy 150-ossal, vagy akár egy 100.000 felettivel...
2014. szept. 12. 20:49
 23/30 Gyémántlány ***** válasza:
50%

Nem, a többség egyáltalán nem gazdag, viszont így, hogy manapság a csapból is az folyik, hogy "menőnek" kell lenni ahhoz, hogy vidd valamire, a szülők próbálják megadni a látszatot a gyerekeiknek. Mert az iskolai közösségek pontosan ilyenek; akkor viszed valamire, ha jó ruhákba jársz, és el tudod hitetni a többiekkel, hogy ti aztán pénzes egy család vagytok. A szülők pedig nem akarják, hogy az ő gyerekük kilógjon, hogy csak neki ne legyen Vans cipője és iPhone-ja. Ugyanis a szülők mégiscsak szülők, céljuk elsősorban a kölök (látszólagos, a beilleszkedést segítő) jóléte.

Így szokott az megtörténni, hogy száraz kenyér nincs az asztalon, de a gyerek a kétszázezres Gucci táskájával tipeg az utcán.

2014. szept. 12. 22:09
 24/30 anonim ***** válasza:
93%
A gazdagság nem itt kezdődik.
2014. szept. 13. 10:43
 25/30 anonim ***** válasza:
Minden nap más ruha az az alap szerintem. Az itt felsorolt "plazaboltok" alatt csak a kínai van. Azaz én ezeket a normál fizetésből elő emberek boltjainak tartom. A gazdagság nem itt kezdődik. Keresettol függetlenül felesleges dolognak tartom a drága karórát és telefont a szülők által eltartott fiatalokon.
2014. szept. 13. 20:20
 26/30 anonim ***** válasza:

A márkás ruha nem nagy pénz. Az általad említett Bershka, New Yorker, Pull and Bear például nem drága. A New Yorkerben már 1500ft-ért is találsz pólót, 5.000ft körül pedig pulcsit.

Attól nem lesz szerintem senki se gazdag, hogy naponta cserélgeti a ruháit. Nem sok ruhám van, de így is meg tudom oldani, hogy ne kelljen kétszer egymás után ugyanazt az összeállítást hordanom.

Egy drága telefon előfizetéssel szintén nem nagy tétel, ha korlátlan beszélgetés is jár a csomaghoz. Sok ismerősöm spórol is ezzel. Havonta kifizetnek mondjuk 18.000ft-ot, és csak az előfizetős telefonról kezdeményeznek hívást, ha otthon vannak. Így nem kell 3-4 felé fizetni a telefonszámlát, az egész család korlátlanul beszél a havidíjért cserébe.

A karórákat pedig a legtöbben kézalól veszik.

A gazdagság látszatának keltése, és fenntartása nem nagy dolog manapság, csak egy kicsit "élelmesnek" kell lenni.

2014. szept. 13. 23:56
 27/30 anonim ***** válasza:

Hát nem tudom mások hogyan kapják meg a drága (vagy dárágnak tűnő) holmiaikat, de én soha nem tudnám zsarolni a szüleimet.

Apukám a rendes munkahelye mellett csinálja a válallkozását, úgyhogy csak vasárnaponként találkozom vele. Vagy még akkor sem..

Anya a munkahelye mellett babysitterkedik, úgyhogy hajnali hattól este 7ig őt sem látom..

Van egy 25 ezer forintos telefonom, de még ettől is bűntudatom van mert névnapomra kaptam.. Kicsit rossz érzés :\ De azt hiszem azzal, hogy itthon sokat segítek, tanulok és "normális" vagyok, kompenzálom :)

Plusz a nyáron dolgoztam egy hónapot 8 órás műszakban, úgyhogy most fogok venni magamnak egy Mark Maddox órát, ami szintén 25 ezer körül lesz.

És a fizetésemet is beosztom. A cél hogy minél kevesebb pénzt kérjek a szüleimtől.

Úgyhogy azért gyerek-függő hogy ki mivel rohangál. Ha a szülő olyannak neveli a kölykét, hogy akaratos és nem lát a dolgok mögé, akkor vessen magára. :)

17L

2014. szept. 15. 21:37
 28/30 anonim ***** válasza:

Vannak, akiknek tényleg van ennyi pénzük, de a legfurább ebben az, hogy ők értékelik a legkevésbé a drága holmikat, nekik a legújabb Iphone (vagy vmi hasonló értékű újdonság) is csak egy telefon. Nagyon keveset ismerek, akik lenéznek másokat anyagiak miatt, vagy menőznek ezzel.

A másik véglet az, amikor valaki alig eszik, nincs fűtés náluk télen, de az iskolai cuccai mind márkásak.

Aztán vannak még olyanok is, akik a saját fizetésüket költik ilyesmire, vagy használtan veszik (nem ritkán hamisítványt).

Amúgy a (márkás) ruhákat a legkönyebb olcsón beszerezni, turiban 400 forintért vettem Marks&Spencer blúzt, New yorkerben rengeteg a leárazás (alkalmi ruha 3000, szoknya 890, kardigán 1500 Ft-egy kis ügyességgel elég jól lehet öltözni)

2014. szept. 23. 22:17
 29/30 anonim válasza:
31%
Az a baj, hogy most a médiában, plakátokon, stb... Mindenhol csak az megy, hogy a márka, divat ezek= sok pénz, tehát akinek márkás ruhája van az gazdag. De ez nem igaz a gazdagság ott kezdődik, hogy családi könyvtár, 3 új Bmw, Audi a garázsba, luxusház. Tizenéves koromban én is rühelltem amikor megkaptam az elkényeztetett, gazdag jelzőt, holott a családom csak egy kultúrállt, művelt család volt.
2014. dec. 29. 15:47
 30/30 anonim válasza:
Hát én ha vásarlok akkor szülólővel szoktam pedig 14éves vagyok és márkás ruhákat (Gant, Tommy Hilfiger, Ralp Lauren...) és ha elmegyünk nagy bevásárlásra (2-3 gatya 10-15 polo 1-2 cipő) akkor ott szoktunk hagyni 400-500ezret , de pl ha szeretnék új telefon akkor kapok (S6EDGE128GB van) és van most egy rolex órám amit kaptam ajándékba szülinapomra
2015. júl. 30. 00:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!