Egy ilyen gyereket hogy lehet rávenni a tanulásra? Mihez kezdjek vele?
Korrepetálok egy 17 éves srácot, aki maga a Gonosz szerintem... Bonyolult, hogy miért pont én jutottam az anyja eszébe, de elvállaltam, hogy segítek neki/nekik. Viszont ez katasztrófa.
A srácnak akkora arca van, hogy az már beteges, minimum metroszexuális és úgy van vele, hogy mivel a családjának van pénze és hatalma, bármit megtehet. Pénteken pl. füvezni akart a szobámban és ezt úgy, hogy közben az ágyamban feküdt és felém rugdosta a táskáját, hogy írjam meg, ami kell neki jövő hétre. Mintha a cselédje lennék, vagy nem tudom.
Tavaly megbuktatta a tanár, annyira kikészítette, de augusztusban átengedte a vizsgán. Most az lenne a lényeg, hogy ne kerüljön bukás közelébe, de ez úgy nehéz lesz, hogyha olyanokat csinál, amilyeneket és nem jár be az iskolába, vagy ha ott is van, szemétkedik mindenkivel, legyen az tanár, vagy diák...
Én is 17 éves vagyok, de legszívesebben a hajamat tépném miatta.
az ilyennek egyfolytában mondani mondani kell a te gondolataidat, elveide, nyugodt hangon, a következő és következő alkalommal is, és kitartással ugyan, de elfog jönni a pillanat amikor visszakérdez, utána amikor lekötöd a figyelmét, utána amikor a figyelmét fenn is tudod tartani, utána meg veled tanul, utána még neki is lesznek ötletei.
ehhez sok idő kell, sok alkalom, kitartás
valahol tényleg nem a te feladatod..
Akkor lenne jó megoldás,h ezeket elmondod az anyjának, ha a szülő normálisan reagálna. Nem hiszem,h így lenne...
Én kibúvót keresnék. Elmondanám,h közbejött vmi (külön angolra jársz vagy vmi), és hozzátenném,h sztem nem lesz semmi gond a fiával. Úgy lennék vele,h mindegy mi lesz vele, csak engem hagyjanak békén.
Ne csak a korrepetálótanára legyél, hanem a barátja is! Próbáld feldobni a tanulást játékos módszerekkel, vicces példákkal.
Én nem adnám fel, ha sikerül az akció, mindketten csak nyerhettek vele. Ne hagyd cserben!
Mennyit fizetnek neked érte? Mert ha nem éri meg, vagy nem fizetnek, akkor sürgősen mondd meg a szüleinek, hogy köszönöd szépen, de neked ez neem pálya. Nem kötelességed, és jól tudom, hogy 17 évesen elég neked a saját tanulmányod és leckéd, nem kell még egy ilyen kis pukkancs is :D Nem a te felelősséged, és bár magamat ismerve biztos próbálnék segíteni neki amennyire tudok, de ezt már én se viselném el.
Ez nem így működik. Van egy osztálytársam, akinek segítek néha angolozni, mert el kell magyarázni valamit vagy átnézem a szótárfüzetét, amit magának írt ki, hogy jól értelmezte-e. Nem kérek érte semmit, mert nem rendszeres és sok időt igénybe vevő dolog, de múltkor kaptam tőle csokit, mert hogy ő milyen hálás. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!