Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Mennyire befolyásolja a...

Mennyire befolyásolja a gyereket hogy milyen zenét hallgat?

Figyelt kérdés
Szerintetek mennyire befolyásolja a gyereket hogy milyen zenét halhat? (Hip-Hop, Pop klasszikus stb..)

2014. aug. 4. 18:41
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Gyerekfüggő. Ha nagyon befolyásos, akkor befolyásolja, de nem fog ölni meg lopkodni és agyba főbe szexelni a zenei ízlése miatt. Akkor lesz befolyásolva nekatív irányba, ha mondjuk összehaverkodik a helyi gengszterekkel a zene által és ők befolyásolhatjàk esetleg. Ennyi szerepe van a zenének, amúgy meg egy normális gyereket egyáltalán nem befolyásol semmilyen zene.
2014. aug. 4. 19:15
 2/12 anonim ***** válasza:
55%

Húha, lehet én nem vagyok komplet, de én még olyan esettel nem találkoztam amit az első ír, hogy valaki a zene miatt gengszterekkel bandázzon :D szerintem ahhoz több kell, mint a zenei ízlés. Ott már valami nem oké, ha valaki rossz társaságba keveredik, az nem fogható csak zenei ízlésre szvsz.

Amúgy én akármit meghallgatok, és sosem befolyásolt egy picit sem. :D

Szerintem ez inkább vissza felé igaz. Tömören: a társaság meghatározhatja a zenei ízlést, a zenei ízlés nem nagyon határozhatja meg a társaságot.

2014. aug. 4. 19:26
 3/12 anonim ***** válasza:
17%
Ja, lemaradt 17L :)
2014. aug. 4. 19:26
 4/12 anonim ***** válasza:
74%
Úgy értettem, hogy pl koncerten összebarátkozik egy ilyen társasággal. Vagy mondok egy gyakoribb példát. Xy punk rock koncerten összebarátkozik a helyi punkokkal, aztán velük megiszik egy sört... Aztán még 8-at, ha befolyásolható. Írtam is, hogy normális gyereket ez nem befolyásol és nem is a zene miatt történik, csak a zene hozza össze ezeket az embereket. Ja és ne értsen félre senki, kedvelem a punk zenéz éd a punkokat is, engem is stílus alapján oda szoktak sorolni.
2014. aug. 4. 20:06
 5/12 anonim ***** válasza:
Csak a hangulatukat, illetve vannak akiket felpörget egy zene.
2014. aug. 4. 20:47
 6/12 anonim ***** válasza:
82%

Egyetértek az elsővel.

Manapság divat lett tiltani mindenféle pc-s játékoktól, zenéktől a gyereket, mert a szülők azt hiszik, hogy attól majd egészséges lelkivilágú gyerekeik lesznek. Hát pedig nagyon nem.

Mondok is példát. Én metálon, meg elég véres, depresszív pc-s játékokon nőttem fel, mostanra mégsem vagyok sem depressziós, sem sátánista, nincsenek abszurd gondolataim sem, nem vonzódom a beteges dolgokhoz, stb.

Ellenben osztálytársamat tiltották szinte mindentől, csakis korhatáros játékokkal játszhat. Mostanra elég beteg black metalokat hallgat, és betegebbnél betegebb horrorokat néz..

Szóval sok függ attól, hogy a gyerek alapból milyen.

2014. aug. 5. 04:45
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
játszhatott*
2014. aug. 5. 04:45
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nem sokban befolyásol, mármint én nem vettem észre magamon, hogy nagyon kicsapongó életet élnék attól, hogy punkot meg rockot hallgatok. Persze több alkalmam lenne berúgni a helyi punkokkal meg koncerten bajba keveredni, de mivel alapvetőleg normális vagyok, ezért az, hogy lenne rá esélyem nem jelent semmit. Mondjuk mostanában picit a zenei ízlésem is "lenyugodott" mondhatni.

Azt elismerem, hogy amilyen zenét hallgat, hajlamos olyan társaságba keveredni, de ez se biztos, én se olyanokkal lógok akik az én zenéimet szeretik, a fél baráti társaságom rap meg trap, a másik fele meg ilen divatzenék :D

2014. aug. 5. 09:18
 9/12 anonim ***** válasza:
Na igen, első válaszoló vagyok, ennek kapcsán magamról annyit, hogy elég brutál zenéket hallgatok. Depresszív hangulatú punk zenét játszanak, de hallgatok elektronikusabb zenét is, abból a betegebb ebm-et, és bár én dohányzom, azt nem erőltették rám, egészen más dolog miatt szoktam rá, de például engem más ember nem tud leitatni, nem lehet azzal rávenni, hogy naa igyál még, és egy koncerten 10-20 ismerős odajön hozzám sörrel a kezében, hogy igyak :) Persze iszok, de 2-3 cherryt szoktam elszopogatni, azt is magamnak veszem, ennél többet évente max 2-szer szoktam, de idén például be sem rúgtam még egyszer sem, pedig elég sok koncerten voltam.
2014. aug. 5. 10:20
 10/12 anonim ***** válasza:
Szerintem nem igazan. 9 eves korom ota rock,metal rajongo vagyok. Mar ennyire fiatalon is szerettem azokat a zeneket,amelyekben screamelnek,most pedig egyenesen imadom. Ugy gondolom,normalis ember lett belolem. A barataim sem ilyen stilust kepviselnek,1-2 ember szereti az ilyesmit.
2014. aug. 5. 10:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!