Mennyire befolyásolja a gyereket hogy milyen zenét hallgat?
Húha, lehet én nem vagyok komplet, de én még olyan esettel nem találkoztam amit az első ír, hogy valaki a zene miatt gengszterekkel bandázzon :D szerintem ahhoz több kell, mint a zenei ízlés. Ott már valami nem oké, ha valaki rossz társaságba keveredik, az nem fogható csak zenei ízlésre szvsz.
Amúgy én akármit meghallgatok, és sosem befolyásolt egy picit sem. :D
Szerintem ez inkább vissza felé igaz. Tömören: a társaság meghatározhatja a zenei ízlést, a zenei ízlés nem nagyon határozhatja meg a társaságot.
Egyetértek az elsővel.
Manapság divat lett tiltani mindenféle pc-s játékoktól, zenéktől a gyereket, mert a szülők azt hiszik, hogy attól majd egészséges lelkivilágú gyerekeik lesznek. Hát pedig nagyon nem.
Mondok is példát. Én metálon, meg elég véres, depresszív pc-s játékokon nőttem fel, mostanra mégsem vagyok sem depressziós, sem sátánista, nincsenek abszurd gondolataim sem, nem vonzódom a beteges dolgokhoz, stb.
Ellenben osztálytársamat tiltották szinte mindentől, csakis korhatáros játékokkal játszhat. Mostanra elég beteg black metalokat hallgat, és betegebbnél betegebb horrorokat néz..
Szóval sok függ attól, hogy a gyerek alapból milyen.
Szerintem nem sokban befolyásol, mármint én nem vettem észre magamon, hogy nagyon kicsapongó életet élnék attól, hogy punkot meg rockot hallgatok. Persze több alkalmam lenne berúgni a helyi punkokkal meg koncerten bajba keveredni, de mivel alapvetőleg normális vagyok, ezért az, hogy lenne rá esélyem nem jelent semmit. Mondjuk mostanában picit a zenei ízlésem is "lenyugodott" mondhatni.
Azt elismerem, hogy amilyen zenét hallgat, hajlamos olyan társaságba keveredni, de ez se biztos, én se olyanokkal lógok akik az én zenéimet szeretik, a fél baráti társaságom rap meg trap, a másik fele meg ilen divatzenék :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!