Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Hogyan ösztönzitek a gyereket...

Hogyan ösztönzitek a gyereket a tanulásra?

Figyelt kérdés
Több 9-12 éves gyereket ismerek (fiúk!), akik nem értik, miért kell tanulniuk ( a jegyen kívül). Ha a tanár nem példakép, és a szülőnek sem akarnak annyira megfelelni, nem értik, miért kell 30 versszakot megtanulniuk a János Vitézből, vagy a nyitvatermők-zárvatermők családjait, mikor azt sem tudják, mik ezek.. A szülők tanácstalanok. Nem lehet folyton büntetni, ordibálni, mert jönnek az egyesek... Mivel lehet ösztönözni??
2010. dec. 6. 20:50
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
81%
megmutatni nekik egy bankárt, meg egy csövest. érteni fogják a különbséget.
2010. dec. 6. 20:51
 2/13 A kérdező kommentje:
Egyébként, én ugyanerre gondoltam. Meg kellene értetni velük, hogy nem mások miatt kell tanulniuk, hanem, hogy érvényesülhessenek. Ehhez csak hinniük kellene benne, hogy a tudással lehet ma valóban... nem elég ügyeskedni.... De megérti ezt egy 10 éves?
2010. dec. 6. 20:54
 3/13 anonim ***** válasza:

szia, sztem megérti egyrészt . mésrészt a tanérok hibája is nagyban. mert lássuk be, nem igazán érdekes dolgok ezek egy 10 éves előtt. még ha a harry potterből kéne bevágni egy részt....valahogy érdekessé kéne tenni a matériákat. pl. megmutatni a növnyek közti különbséget élőben, mikroszkóp alatt, vagy akár egy botanikus kertben...persze tudom ez nem a tanárokon múlik, hogy ezekre nincs keret a legtöbb helyen. a jános vitézzel meg lehetne játszani is valahogy, kreatívan....a tanár dolga lenne ezt kitalálni. de a mai tanárok ugyan már ,nincs enek is megfizetve másrészt csak az megy manapság tanárnak aki máshova nem jó. az öregebbek meg, kiégtek....

én otthon valamit kitalálnék, hogy rákapjon az ízére. de ha mondjuk otthon nincs könyv, nincs becsülete az eglsz tanulás-kultúra dolognak, akkor nehéz . ha csak a számítógép van emg a facebook akkor szinte lehetetlen megértetni az ilysmit. fejétől bűzlik a hal, ahogy mondani szokás.

2010. dec. 7. 14:15
 4/13 anonim ***** válasza:

A csöves nem biztos hogy azért csöves mert nem tanult!Ez sztereotípia!

Ismerek olyan utcánélö embert akinek 3 szakmája van!

De olyanról is halaottam már sokszor hogy emberek 3 diplomával nem találnak munkát!

Arra is kell tanítani a gyereket hogy tanuljon és majd legyen kemény az életbe!

2010. dec. 7. 14:19
 5/13 anonim ***** válasza:

Én beszélgetéssel ösztönzöm....

A mai gyerekekkel átlagban napi 7 percet beszélgetnek a szülők.Ugyan ebbe,hogy férne bele a komoly beszélgetések az élet dolgairól?!

(Tegnap a 8 éves fiam azt kérdezte,hogy mit jelent az a szó,hogy "ironikus",meglepődtem,de úgy ahogy voltam vacsi készítés közben elmagyaráztam.Kérdezte,hogy én honnan tudok mindig minden kérdésére felelni,megmondtam,hogy sokat olvasom,és szívesen tanultam a suliban is mindig,mert jól-tájékozottnak lenni jó.Te is lehetsz ilyen,csak akarás kérdése):))

2010. dec. 8. 11:54
 6/13 anonim ***** válasza:
91%

14:15-ös- okos választ adtál, mintha mi tanárok szerkesztenénk a tankönyveket, mintha mi határoznánk meg, hogy mit tanítsunk. Gondolom ugyanezt a véleményed szajkózod otthon a gyereked előtt is, ezért tart itt a mai világ.

Azt meg egyenesen kikérem magamnak, hogy csak az megy pedagógusnak aki sehova máshova sem jó....végezz el egy tanárképzőt és menj be egy órára 30 megátalkodott, félrenevelt, semmi iránt nem érdeklődő gyerekhez, majd meglátjuk lesz e kedved tovább tanítani. Tisztelet a kivételnek persze.

2010. dec. 9. 09:56
 7/13 anonim ***** válasza:
91%

14:15ös vagyok. először is, írtam hogy nem a tanárokon múlik. az a véleméynem pedig, hogy az megy tanárnak, aki máshova nem jó, azt takarja, hogy manapság nagyon kevesen választják a fiatalok közül ezt a pályát, még azok közül is, akik szeretnék ezt csinálni, miért, pont azért amit írtál, hogy a diákok nagy része nem érdeklődő, valamint hogy a szakma alulfizetett, társadalmi státusa szinte egyenlő nullával, és inkább máshova jelentkezik az adott tanárvégzettségű egyén, és tanárnak csak akkor megy, ha már máshova nem veszik fel dolgozni....ez a véleményem onnan származik, hogy magam is tanár lennék, méghozzá olasz nyelv és irodalom szakos gimn. nyelvtanár. eszem ágában nins tanárként dolgozni. pedig jó lehetne, ha meglennének a feltételek. és a hasonló végzettségű ismerőseim nagyrésze ezt pontosan ugyanígy gondolja.

és igenis, fontos, hogy otthon meglegyen a "háttér", vagyis hogy otthon lássa a gyerek, hogy érték a kultúra, és nem csak sportújságot olvas meg kiskegyed konyháját a szülő. erre szándékoztam volna célozni.

2010. dec. 9. 12:57
 8/13 anonim ***** válasza:
12:57 - akkor jó:)legalább mi pedagógusok tartsunk össze!
2010. dec. 11. 22:14
 9/13 anonim válasza:

Vagy felfogják vagy nem. Én 8 évesen már megértettem.

Ha meg sehogy sem akarja megérteni, akkor linkeld neki ezt a képet: [link] Ezzel a szöveggel: Ha tanulsz, ilyened lesz.

2010. dec. 25. 16:24
 10/13 anonim ***** válasza:

13 éves vagyok és ez vicces.

énis még nyáron kérdeztem,hogy miért kell tanulni. a szüleim azt mondták ,hogy erre kell a jövöt alapozni,minden kis dolognak hasznát vehetem késöbb.mondták ,hogy megtanulnák helyettmem de nem lehet.

mikor hazamentem eldöntöttem (gimis vok) ,hogy nem leszek szín jeles,de amit tudok megcsinálom. mikor végiggondoltam,hogy csak egy 5ös kellett irodalombol,hogy 5ös legyek,az fájt. igy annyira belehuztam ,ahogy lehet. volt amibe nem (hát mire valo a puska:D,nem szabad,de ez nálunk hagyomány.:D). szoval igazábol az a lényege,hogy csak egy kis jegy kell,ha belegondolok,az évvégihez is csak egy tantárgybol kell 5ös ,hogy sokkal jobb legyen az átlagom.majd ha felvételizek valahova,az az egy délutáni kis tanulás alapozhatja ,hogy bekerülök e. ha tanulok,kijuthatok külföldre,bármit megtehetek. vannak olyan emberek akik szegénynek születtek,szorgalmasak voltak,s késöbb milliárdosak lettek. minden kis dolognak,sok nagyobb eredménye van a jövöbe. 9-12évesen a tanulás sec perc :). és voltak olyan versek amik nem a szivem csücskei,hát énekelve megtanultam,még buli is volt :). sok sikert.remélem segitettem. és a megfogalmazás nem lett tul jo:D

2010. dec. 26. 21:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!