Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Hogyan ösztönzitek a gyereket...

Hogyan ösztönzitek a gyereket a tanulásra?

Figyelt kérdés
Több 9-12 éves gyereket ismerek (fiúk!), akik nem értik, miért kell tanulniuk ( a jegyen kívül). Ha a tanár nem példakép, és a szülőnek sem akarnak annyira megfelelni, nem értik, miért kell 30 versszakot megtanulniuk a János Vitézből, vagy a nyitvatermők-zárvatermők családjait, mikor azt sem tudják, mik ezek.. A szülők tanácstalanok. Nem lehet folyton büntetni, ordibálni, mert jönnek az egyesek... Mivel lehet ösztönözni??
2010. dec. 6. 20:50
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Légycsapóval.
2011. jan. 1. 16:34
 12/13 anonim válasza:

Veréssel semmit nem lehet elérni (csak azt hogy a gyerek megutál és félni fog tőled).

Nekem a technika tanárom ért a tanításhoz egyedül (sajnos).

Ő viccesen adja elő és otthon egyszer elolvasom és már megy is az anyag.

De pl. a matek (-.-). Tanár bejön.. felelés de.finiciokbol, egy szót összekeversz már mondja is: "Na jó. Ez nem megy! Hozd az ellenőrződ, írom az egyest."

Ezzel semmit nem ér el...

2011. jan. 2. 20:00
 13/13 anonim ***** válasza:
62%

Én zenével foglalkozom. Kb 15 éve vannak magántanítványaim (8 évestől a felnőttekig). Nagyon érdekes a motiváció. Elvileg esetünkben ez egy olyan terület amit ők is akartak, de amikor rádöbbennek hogy dolgozni kell érte, mindig csökkent az érdeklődés. Próbálkoztam azzal is, hogy nagyon nagy tehetségeket mutattam nekik videón, nem jött be. Mert azt a képzetet keltette bennük, hogy ez elérhetetlen cél. Szerintem nem minden esetben jó didaktika koldust és bankárt mutogatni, mert például egy flegmatikus típusú ember nem úgy látja a világot mint mondjuk mi. Saját magában kell megtalálni az érdeklődést és apró lépésről lépésre egyre többet követelni tőlük úgy, hogy érezzék a sikert, amit csak maguknak köszönhetnek. Fontos hogy a befektetett munkát érezzék nehéznek is, de érezzék azt is hogy van haszna és értelme. Különben nem lesznek ön-motiváltak. Nem az anyagot kell megtanítani nekik, hanem a tanulás módját és szeretetét.

Sok sikert!

2011. jan. 3. 06:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!