Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Szerintetek az baj vagy gáz,...

Szerintetek az baj vagy gáz, ha nem változtam semmit a szünetben?

Figyelt kérdés
Minden lány hajat festett, frizurát változtatott, fogyott, izmosodott vagy műkörmöshöz, kozmetikushoz kezdett járni vagy elkezdett sminkelni, de a minimum, hogy új ruhákat, cipőt, táskát vett. Én ugyanúgy nézek ki mint tavaly és még új ruháim, táskám sincsenek, szóval csak a tavalyi ruháimat tudom hordani, amiből nincs is sok. Nincs se műkörmöm, se új hajam meg nem is sminkelek. Ezzel egyedül vagyok az osztályban (tényleg!) és mellettük tiszta bénának érzem magam, viszont nem tudok változtatni(nem anyagi gondok miatt).
2014. aug. 27. 20:23
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Dehogy baj. Ha te a régi, átlagos külsődben érzed jól magad, akkor ne akarj változtatni magadon, mert a többiek stílust váltottak. Ne érezd magad különcnek, és te legalább nem futsz minden új hóbort után.
2014. aug. 27. 20:30
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Ez egyálatlán nem ciki! Miért lenne?

Ha te jól érzed magad természetes hajjal és műköröm nélkül az miért baj? :) Szerintem ez inkább példaértékű. Lehet hogy a többi lány csak ezekkel a plusz dolgokkal érzi úgy, hogy megüthetnek egy mércét.

Én soha nem sminkelem magam (max. szempillaspriál), nincs műkörmöm, nincsenek márkás cuccaim. De nyáron összeismerkedtem egy remek fiúval, aki pont úgy kedvel, ahogy vagyok. Szerintem ez minden ruhánál, manikűrnél és hajnál jobb dolog :)

Amúgy csak azt tudom tanácsolni, hogy ne veszítsd el önmagad! Suliban én is ilyen lányokkal vagyok körülvéve, néha én is senkinek érzem magam mellettük elsétálva. De nem egy márkajelzés teszi az embert. A lényeg, hogy tanuld meg még így is jól érezni magad, és ha a külsőddel nem is, akkor mondjuk a személyiségeddel tűnj ki közülük. :) Hidd el, sokkal többet ér!

16L

2014. aug. 27. 20:34
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Nem gond!

Én sem cseréltem ruhatárat, nem változtattam frizurát. Kozmetikust, műkörmöst sem látogattam. Mégsem érzem, hogy gáz lenne.

Életmódot mondjuk váltottam, bár még nem annyira látszik. De ezt sem azért, hogy valamit én is változzak, hanem mert szükségét éreztem. Puhány voltam, egészségtelen életet éltem. Most sem élek túl egészségesen, de legalább rendszeresen sportolok.

Ha te nem érzed magad gáznak, akkor nem is vagy gáz. Nem kell egy nyár alatt/miatt megváltozni. Akkor kell változtatni, amikor Te szükségét érzed. :)

2014. aug. 27. 20:44
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Az a ciki, hogy felmerült benned, hogy ez ciki.
2014. aug. 27. 20:53
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem gáz, de szerintem jobban járnál, ha megpróbálnád a legtöbbet kihozni a külsődből. Hidd el, rohadt jól tud esni, ha mindenkitől azt hallod mennyivel jobban nézel ki, mint régen. :) De ha így érzed jól magad, akkor persze felesleges változtatni bármin is.
2014. aug. 27. 23:43
 6/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat!

Nem vagyok így teljesen elégedett magammal, de nem is zavar nagyon magamon semmi. Igazából nem is tudom, hogy mit kellene változtatnom vagy, hogy mi "jó" rajtam és mi "nem" mert én mindig ilyen voltam, megszoktam. Nyilván örülnék új ruháknak, biztos majd lesz is 1-2, de nem lesz teljes ruhatár csere meg stílusváltás ilyenek. Nekem tetszenek az eddig ruháim, lehet, hogy nem a legdivatosabbak, de jól érzem magam bennük. A cipőimmel is ez a helyzet. A táskámat megmondom őszintén nem szeretem és már el is van szakadva, de nem találtam eddig olyan hátizsákot, ami tetszik. Nem vagyok egy sportos lány és inkább sportos táskák vannak, az oldaltáska, kézitáska pedig egyáltalán nem az én világom és nem hiszem, hogy túl kényelmes. A hajam is már nagyon régóta ilyen, csak sima egyenes, néha begöndörítem, de nem tudok elképzelni magamnak más frizurát. Lehet, hogy ragaszkodom az eddigi, megszokott dolgokhoz, de ezeket érzem magaménak. Mások annyira drasztikusan megváltoztatják a külsejüket, gondolok itt hajvágásra vagy színezésre például, nem értem, hogy hogyan vág bele valaki. Mondjuk jól érzem így magam csak én vagyok az egyedüli mindig ugyanolyan és nem változik semmit. Ez kicsit frusztrál és ha nekem így jó is, ilyenkor megfordul a fejemben, hogy én csinálok-e rosszul valamit, ha csak én lógok ki a sorból úgymond.

2014. aug. 28. 00:03
 7/9 A kérdező kommentje:
Valamint a vásárlás nálam nem olyan egyszerű. A városban inkább csak jó drága kis butikok vannak és nem túl jó kínai, ezért egy nem túl messzi(autóval kb. fél órás út) városba járunk, de egyedül nem mehetek és senkivel sem tudok elmenni.
2014. aug. 28. 00:08
 8/9 anonim ***** válasza:

Azt írod, sokan drasztikuson megváltoztatják a külsejüket a hajvágással, festéssel, és nem érted ebbe hogyan vág bele valaki. Nos, azt nem tudom, mások hogy vannak vele, de nekem lelki okai voltak annak, hogy a természetes (állítólag szép) barna hajamat vörösre váltottam. Egyszerűen azt éreztem, hogy muszáj változtatnom, már nem éreztem jól magam, kis túlzással szerintem megőrültem volna a "régi" külsőmben. Azt is mondják, hogy ezek a változások mindig egy korszak végét jelentik, ebben is lehet valami.

Egyébként új ruháim nekem sem lettek, sőt, fogyás helyett még híztam is (pedig a fogyókúra volt a nyári terv). Igaz, a hajamat befestettük, és anyu végre megengedte azt is, hogy rendszeresen műkörmöm legyen (ez nem divatból, hanem "muszájból", ugyanis a saját körmömet rágom, míg a műt nem, ráadásul sokkal ápoltabbak így a kezeim).

Az, hogy te nem változtattál, egyáltalán nem baj, nem leszel ettől béna, vagy gáz. Ha jól érzed magad úgy, ahogy vagy, akkor ne feszélyezzen a változatlanság. Majd eljön nálad is az az idő, amikor más leszel. Nálam ez 15-16 évesen kezdődött...

17L

2014. aug. 28. 10:22
 9/9 anonim ***** válasza:
Dehogy baj. Én személy szerint midnent megandék egy olyan lányért, aki (mondjuk ne manyagi helyzet miatt) nem sminkeli magát meg ilyenek. :)
2014. aug. 28. 10:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!