Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Mi történt a lányommal?!

Mi történt a lányommal?!

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Van egy 14 éves lányom. 14!!!

Mindig jó tanuló volt, szorgalmas, magabiztos, jókedvû... Egészen mostanáig!

Azzal kezdôdött, hogy cigarettázott. Én még nem is vettem annyira komolyan. Gondoltam leülünk, megbeszéljük - nem lesz semmi gond. De õ semmi hajlandóságot nem mutatott az iránt, hogy segítsünk vagy megbeszéljük. Aztán már állandóan feleselt, visszabeszélt nekünk. Nem is akárhogy! Ezek után egy este késett itthonról. Nem az elsõ eset volt ezèrt nem ijedtünk meg különösebben. 9 órára kellett volna hazajönnie. Fél tizenegy után valamivel hozták haza a rendõrök. Közterületen fogyasztottak alkoholt!

Jól leszidtuk, az édesapja már ordibált is vele! Egy órányi "lelkibeszéd" után felállt, és higgadtan megkérdezte, hogy "befejeztük-e?". A férjem rászólt, higy üljön vissza. Mire õ ránknézett, nevetett és bezárkózott a szobájába. Ettõl fogva folyamatosan ivott, cigizett, eljárt otthonról - ha elengedtük, ha nem. Egyik este a férjem késõn ért haza, a lányom pedig szó nélkül elment otthonról. Nagyon megijedtem. Mikor hazaèrt az èdesapja elmondtam neki, hogy eltûnt. Nem tudtuk merre keressük, így telefonálgatni kezdtünk. Egy barátnôje adta meg a szórakozóhely (!) nevét ahová szokott járni. Azonnal elmentünk oda. Amikor bementünk némi keresgélés után megláttuk a lányunkat. Egy nála szemmel láthatóan sokkal idõsebb férfival (mint késõbb kiderült 25! azaz 25éves!) táncolt egy pohár itallal a kezében, miközben az illetõ a nyakát csókolgatta. A lányom teljesen illuminált állapotban volt. A vér is megfagyott az ereinkben a látványtól. A 14 éves lányunk részegen táncol egy szórakozóelyen egy nálánál 10 èvvel idõsebb férfival ... nem tudom elhinni! Anya létemre sem vagyok vak ès látom, hogy milyen dekoratív és csinos a lányom, de ez már több volt a soknál! Vagy inkább sokk! A férjem - teljesen érthetô okok miatt - odament és "bevert " a fiatalembernek. A lányunkat pedig másodpercek alatt kitaszigálta a helyrôl. Mire kiértünk, az imént említett "uriember" utánunk jött két barátja társaságában. Heves szóváltások következtek. Mire a lányom szájon csókolta a férfit és ezt mondta : "Ne haragudj! Majd írok!" A férjemmel, mindezt megrõkönyödve néztük. Ezek után rengetek vita, részeges èjszaka és botrány következett. A férfit is egyre többször láttuk. Ma már nyíltan vállalják, hogy "együtt vannak". Nemrég találtam egy óvszert a kislányom szobájában. Rákérdeztem, hogy nem szeretne -e valamit elmondani ezzel kapcsolatban, de nem hajlandó még válaszolni se. Ez azt jelentheti, hogy már lefeküdtek??! A férjem fel akarja jelenteni a férfit!

A lányom egyre nõiesebben, néha kirívóan öltözködik. Nem tudjuk kordában tartani. Félek tõle, hogy már drogot is fogyasztott, de sajnos nem tudom ennek a jeleit biztosan. A minap egy óriási vágást láttam meg az alkarján. Nem adott magyarázatot. Minden megtörtént már lassan, amitõl csak félhet egy szülõ. :(

Ti mit tennétek? Segítsetek! Lefelé megyünk a lejtön és nem találjuk a féket. Ti feljelentenètek a férfit? Félek, hogy a lányom vègleg fellázad ellenünk ha ezt elkövetjük. Állhat mindennek a hátterében szexuális zaklatás vagy molesztálás? Keressünk fel egy pszicholgust? A lányom hallani se akar róla, hogy lehetne megoldani? Mit tegyünk? Ha kell elszökik, bármit megtesz. Nem lehet visszafogni. Nagyon féltem õt! Mi lehet ez az egész? Miért az idõsebb férfi?

Aki segít annak elõre is nagyon köszönöm! :(

2014. aug. 13. 20:21
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
48%

Csókoltatom Benjamin Spockot.

(dr. Benjamin Spock azt mondta, ne fenekeljük el a gyerekeinket, ha rosszul viselkednek, mert a személyiségük sérül, és lerombolhatjuk az önbecsülésüket.)

2014. aug. 13. 22:11
 22/29 anonim ***** válasza:
100%
na na ezzel vigyázz én mikor lebuktam olyan pofont kaptam hogy egy 100 KG-mos is kidőlt volna
2014. aug. 13. 22:13
 23/29 A kérdező kommentje:
Sajnos az edesapjatol o is kapott mar ket jokora pofont. Sot a ferjem mar azt mondogatja, hogy meg fogja verni! Ha nem tartanam vissza talan meg is tenne!
2014. aug. 13. 22:21
 24/29 anonim ***** válasza:
100%
lehet eddig a felszínen semmi baj nem volt a lányoddal, de tedd a kezed a szívedre: nem lenne most ilyen ha minden rendben lett volna körlütte az elmúlt években. a férjed reakciója is sokat elárul, és ezzel csak még tovább rontja a helyzetet. ha otthon nem is, lehet az iskolában volt rengeteg probléma a lányoddal kapcsoaltban, amiről lehet, nem tudnál, nem merte elmondani, stb. sajnos segíteni csak annyit tudok, hogy próbálj rájönni, mi történt az elmúlt években (az a gondolat merült fel bennem, hogy nem lehet, hogy általános iskolában talán végig gúnyolták és szapulták a lányodat a külseje miatt (igne, sajnos a legszebb lányokkal is megesik), ezért van ez a nagy "jó csaj vagyok, kihívóan öltözködöm, hogy mindenki lássa, idősebb pasival járok, hogy mindenki lássa, és iszok, drogozok, bulizok, hogy mindenki lássa" mentalitás?) mi vezetett idáig, és kérj segítséget akár a kék vonaltól, akár pszichológustól, bárkitől. a férjeddel is el kéne azért beszélgtni,mert még egy szülőtől sem fogadható el, hogy így neki akar esni a gyerekének, a fenyegetés pedig a lelkiekben okoz nagy kárt, akárhogy játsza a lányod a flegmát. kívánom neked a legjobbakat!
2014. aug. 13. 23:43
 25/29 A kérdező kommentje:

Koszonom a megertest!

Az iskolaban nem hiszem... rengeteg baratja van. Az osztalyfonokevel is jo kapcsolata van. De igyekszem megtudni mi folyik korulotte.

2014. aug. 13. 23:52
 26/29 anonim ***** válasza:
97%

Ne haragudj,de már el lett rontva ez az egész.

Ha az én apám meglátna cigizni megetette volna velem,ha elszöknék biztos,hogy egy évre bezárna.De nem kell ilyeneken gondolkozni,mert eljárhatok bulizni.Mindent elmesélek nekik,ismerik a barátaimat.Nincs velem ilyen gondjuk,igen inni szoktam,de soha nem jöttem haza részegen.Nektek már nincs tekintélyetek,innentől kezdve sajna nem tudok okos lenni.

2014. aug. 14. 10:32
 27/29 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó vagyok,14/F.
2014. aug. 14. 10:36
 28/29 anonim ***** válasza:
100%

Ha a férfi nem lenne a képben, akkor még azt mondanám, hogy kicsit durván túlzásba viszi a kamaszodást.

Láttam írt már az egyik válaszoló, hogy ő 15 éves és ugyanezt végigcsinálta a szüleivel. Most már egyáltalán nem vagyok büszke rá, de én is. Tehát írhatsz ha szeretnél, hátha tudok segíteni.

Ez az egész a szülők, a társaság és a gyerek hibája közösen. Valahol elveszett a bizalom és a gyeret attól kezdve már nem érdekli, hogy a szülei mit mondanak neki, hiszen nyugodt szívvel a szemükbe hazudik.

Azt viszont nem értem, hogy "ha elengedtétek, ha nem". Ha nem engedtétek el, akkor hogy ment ki? Ez ellen mondjuk tudnátok tenni valamit. Persze ezt már az elején kellett volna.

A cigivel, piával, neadjisten droggal addig nincs nagy probléma, amíg az ember mértékkel csinálja. Ha a lányodnak van hozzá esze, akkor arra rá fog jönni, hogy valójában tök felesleges dolgok. De 14 évesen elég befolyásolható.

A vagdosás viszont annak a jele, hogy nem érzi jól magát a saját helyzetében. Ebből az is látszik, hogy ha bizalommal és kedvességgel (még ha nehéz is) fordultok felé, akkor előbb utóbb meg fog nyílni. Viszont ha úgy látjátok, hogy ez nem megteremthető az adott helyzetben, akkor szabályozzátok be nagyon szigorúan. Nehéz lesz, szenvedni fog, de az végül meg fogja törni. Zárjátok be, vegyétek el az internetet tőle és a telefonját. Csináljatok neki olyan környezetet, ahol semmi mást nem tud csinálni csak gondolkozni. Nagyon nem szép dolog, tudom, de valahogy próbáljatok meg belenézni a facebookjába és így kiderülhet, hogy mi van köztük a 25 éves pasival. Ezt nem véleményezem, mert tényleg sok minden lehet. Úgy tudom, hogy a fickót nem tudjátok feljelenteni a korkülönbség elvén, mert hoztak valami új törvényt, de nézzetek utána. Esetleg jobb lenne megismerkedni vele, elbeszélgetni úgy komolyabban, hogy mégis mit képzel.

Pszichológushoz, ha nem akar menni felesleges pénzkidobás. Engem cibáltak a szüleim egyiktől a másikig, mégsem változtam meg, a pszichológusnak meg nem beszéltem semmiről. Annyit amennyit meg utólag levonna következtetésben nektek, mint szülőknek kb. magatoktól is rájönnétek.

Ha nem lenne az a srác, akkor biztosan állítanám, hogy elszökni nem fog. Tudja jól, hogy egyedül képtelen fenntartani magát, csak játszik a gondolattal, mintegy kiútként.

2014. aug. 14. 22:37
 29/29 anonim ***** válasza:
Mi történt azóta?
2015. jan. 25. 11:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!