Miért akadnak ki sokan azon, ha egy 14 éves lánynak barátja van?
Miért vannak sokan kiakadva már azon egy is, ha egy 14 éves lány járni kezd egy korban hozzá illő fiúval?
Persze életkoruknak megfelelő viselkedéssel. Pl. puszi, csók, kézfogás, kb. ennyi.
Talán inkább azon akadnak ki, ha 14 évesen már a sokadik kapcsolatban van benne, vagy mindkét fél eleve úgy fut neki, hogy próbálgassunk egy kicsit. Némelyik szűklátókörű pedig azt hiszi, hogy ha két ember tetszik egymásnak, akkor utána rögtön jön a szex...
Nekem semmi bajom vele, ha két 14 éves kapcsolatban van, amíg ők is szeretik egymást, és nem lépik túl a határt. Az érzelmek nem olyan dolgok, amiket meg lehet tiltani, maximum elfojtani. Bár mondjuk vannak érettebb kistinik is (gondolkozásmódra célzok), és vannak éretlenebbek is...
Ez egy bonyolult dolog. Nem olvastam el végig a válaszokat, az elsőt sajnos igen, ő eléggé durván általánosított.
18 éves fiú vagyok, tehát nem állítom magamról azt, hogy én vagyok a tuti megmondó, a véleményemet mindenesetre leírom.
Láttam én eléggé sok 14 éves lányt és fiút is, és én is voltam 14 éves. Családi körülményeik, tanulmányi eredményeik, intelligenciájuk és az élethez való hozzáállásuk - éppúgy, mint a felnőttek körében - igencsak különböző.
Éppen ezért vannak olyan 14 évesek, akik olyan érettek, mint egy "átlagos" 20 éves, és simán alkalmasak hosszú távú kapcsolatra is. Vannak ugyanakkor olyan korombéli, sőt, akár nálam idősebb lányok is, akiktől a legtöbb fiút megvédeném, ha lenne rá módom, mert annyira buták, éretlenek, hogy 2 váltott mondat után már harsányan nevetni kezdenek, semmiről sem lehet velük beszélgetni és semmilyen tájékozottságuk nincs az életben.
Szóval csak a kora alapján egy embert teljesen felesleges beskatulyázni. Én már 13 éves koromban is egyedül jártam sokszor az országot, mentem Budapestről Sopronba, Párkányba, vagy éppen Pécsre, akár megnézni az adott várost, akár valamit elhozni onnan, akár valamit ott kellett megoldani, mert valami ott volt a legolcsóbb. (Esztergomban az élményfürdőben nekem annak idején 200 forint volt a közgyógyigazolványom miatt a belépőjegy, a 90%-os oda-vissza buszjegy meg talán 150 forint volt... Vittem magammal szendvicset meg italt. Kinek ne érné meg ez?)
Mások 16-17 évesen sem engedik szívesen az országba gyereküket, akár azért, mert nem tudnak tájékozódni vagy biztonságosan közlekedni, mert sajnos, van ilyenre példa, éppúgy arra, hogy a szüleik nem fokozatosan adják az önállóságot gyereküknek, hanem rázúdítják akkor, amikor elköltözik/18 éves lesz. Na, az a legrosszabb szerintem.
Lehet, hogy sok mindent kifejeltettem, de nincs túl sok kedvem 3 órán keresztül gondolkozni a válaszon és azt megfogalmazni. Most ennyi jutott eszembe.
Szerintem nem azon akadnak ki, hanem hogy 14 évesen szexelt már vagy 4 emberrel, és ezt nem nyíltan mondja meg hanem előkerül a gumi a táskából. Meg a káros szenvedélyek.
Amúgy is a mai srácoktól mit várunk? Aki beugat a felnőtteknek és a térdénél hordja a nadrágot?? Jó hogy nem örülnek neki.
De persze ha a lány is és a fiú is normális akkor ezzel semmi gond :) Lehet hogy örökre így marad, de lehet hogy nem. bármi lehet.
Hat engem nem akaszt ki,csak korainak tartom. Kamaszok,eretlenek,ebbol lesznek az abortuszok.
A puszi,csok,oke de egy 14-15eves kamasz fiu ennel joval tobbet akar...
Nem tudom hogyan fogok reagalni ha a lanyom haza allit egy fiuval..szerencsere van meg idom kitalalni :)
20hkm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!