Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért akadnak ki sokan azon...

Miért akadnak ki sokan azon és miért ellenzik azt, hogy kutyahúst esznek a kínaiak?

Figyelt kérdés

Ne értsetek félre, én sem enném meg a kutyahúst! Ők se szólnak be h miért eszünk pl kecskét.

Azt viszont nem értem hogy miért szólnak bele az európaiak a kínaiak kultúrájába.

Attól hogy egy állat aranyos, még nem azt jelenti hogy senki se eheti meg. Szerintem a nyúl is aranyos, mégis azért tartjuk hogy megegyük majd.

A zsidók pl disznót nem esznek mert koszos, mi meg simán megesszük.

2013. szept. 2. 13:53
 1/10 anonim ***** válasza:
67%

Hehe, erről én is írtam már ki kérdést.:D

Az általam meginterjúvolt hevesen ellenkező ismerősök egy jelentős része azt állítja, nem magán a megevés tényén van kibukva, hanem azon, ami azt megelőzi. Tehát valahol hallották, hogy a kínaiak egytől egyig élve nyúzzák/főzik a jószágokat az ízletesebb hús kedvéért, és egyből ebben a formában hitték el, csak hogy legyen kifogás a rasszizmusra, legyen miért gyűlölködni, legyen kikre kivetíteni az általános frusztrációt. A disznóvágás ilyenkor természetesen nem probléma, végignézni egy élőlény elvérzését tradicionális tevékenység, és cseppet sem kínzó.

A másik kedvenc dumám az "ők az ember legjobb barátai" közhely. Persze, legjobb barátok, amíg úgy bánsz velük, hogy ne adj nekik okot a támadásra. Ráadásul pl. a malacok (=eledeleink, ugyebár) ugyanúgy idomíthatóak, és feltételezem, hogy nincsenek ezzel egyedül, már ami a kajának szánt állatok halmazát illeti Magyarországon.

Egyetértek veled, kíméletes keretek között nem a fajtól függ, elítélendő-e vagy sem a kultúra ezen része.

2013. szept. 2. 14:08
 2/10 anonim ***** válasza:
42%
"A kutya az ember legjobb barátja". A barátját meg ugye nem eszi meg az ember :)
2013. szept. 2. 14:19
 3/10 A kérdező kommentje:
A kínaiaknak ezek szerint nem barátjuk :D
2013. szept. 2. 14:21
 4/10 anonim ***** válasza:
54%
A kutya a legrégebben háziasított állatunk. Érzelmileg ők kerültek hozzánk legközelebb. Azon kívül rengeteg embernek van kutyája (még lakótelepen is), és nyilván szörnyülködve gondol rá, hogy milyen lenne, ha az ő társa jutna ilyen méltatlan sorsra. Disznó barátaink nem sűrűn vannak. Max. a kocsmában :-)
2013. szept. 2. 14:23
 5/10 anonim ***** válasza:
90%
Kínában sem eszik mindenütt. Egy majdnem-Európa méretű országról beszélünk. Ott is többféle konyha van. Ugyanúgy mint nálunk a magyar konyha, görög konyha, francia konyha, stb.
2013. szept. 2. 14:26
 6/10 anonim ***** válasza:
78%
Hát talán mert a kutyatenyésztésnek nem ez volt az eredeti célja. Disznót kifejezetten a húsukért tenyésztjük, a kutyát viszont nem. Érzelmileg és értelmileg is közelebb állnak hozzánk, valamint a kutyákat vadászásra is használják és furcsa lenne, ha a préda helyett a "vadásztársadat" eszet meg. + egészségügyi haszon is van a kutyákban, valamint az egyedüllét ellen is használják az emberek. Valahogy, olyan jó "hírneve" lett a kutyáknak, hogy semmiképp se akarnánk neki rosszat. Persze ez csak Európára meg Amerikára jellemző. Talán még Ausztráliában, de nem vagyok biztos benne.
2013. szept. 2. 14:49
 7/10 anonim ***** válasza:

Indiánok is ettek kutyahúst:

"Gyerünk vissza a sátorba, és együnk, fiam. Az új kígyóasszonyom pompásan főzi a kutyahúst... és a bőre is nagyon sima és lágy."

Thomas Berger: Kis nagy ember

2013. szept. 3. 07:43
 8/10 anonim ***** válasza:
3%

Aki ezt nem érti, az valószínű egy maradi mezítlábas taplófalvi bunkó, akinek már a tirpák szülője se nevelte bele, hogy mi számít állatkínzásnak...

Egyék meg egymást ezek a barmok, meg ti is. Nem kár értetek.

2014. jan. 6. 21:29
 9/10 anonim ***** válasza:
40%

Tudod, mi számít állatkínzásnak? Egy állat kínzása. Ennyire egyszerű. Teljesen független a konkrét fajtól. Ehhez jön hozzá az, hogy kínozni csak hosszas fájdalom okozásával lehet, vagyis ha egy mozdulattal lecsapod az aznapi vacsorád, nem kínoztad meg. Ezeket figyelembe véve mit szólsz a disznóvágáshoz?

Szerintem inkább azért nem lenne kár, aki csak a belésulykolt hagyományelveket képes szorgos kisdiák módjára visszamondani, a gondolkodás meg már kifog rajta.

2014. jan. 7. 03:34
 10/10 anonim válasza:
0%
Osztom a másodikat. Te megennéd a barátodat?
2014. febr. 23. 20:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!