Miért akadnak ki sokan azon és miért ellenzik azt, hogy kutyahúst esznek a kínaiak?
Ne értsetek félre, én sem enném meg a kutyahúst! Ők se szólnak be h miért eszünk pl kecskét.
Azt viszont nem értem hogy miért szólnak bele az európaiak a kínaiak kultúrájába.
Attól hogy egy állat aranyos, még nem azt jelenti hogy senki se eheti meg. Szerintem a nyúl is aranyos, mégis azért tartjuk hogy megegyük majd.
A zsidók pl disznót nem esznek mert koszos, mi meg simán megesszük.
Hehe, erről én is írtam már ki kérdést.:D
Az általam meginterjúvolt hevesen ellenkező ismerősök egy jelentős része azt állítja, nem magán a megevés tényén van kibukva, hanem azon, ami azt megelőzi. Tehát valahol hallották, hogy a kínaiak egytől egyig élve nyúzzák/főzik a jószágokat az ízletesebb hús kedvéért, és egyből ebben a formában hitték el, csak hogy legyen kifogás a rasszizmusra, legyen miért gyűlölködni, legyen kikre kivetíteni az általános frusztrációt. A disznóvágás ilyenkor természetesen nem probléma, végignézni egy élőlény elvérzését tradicionális tevékenység, és cseppet sem kínzó.
A másik kedvenc dumám az "ők az ember legjobb barátai" közhely. Persze, legjobb barátok, amíg úgy bánsz velük, hogy ne adj nekik okot a támadásra. Ráadásul pl. a malacok (=eledeleink, ugyebár) ugyanúgy idomíthatóak, és feltételezem, hogy nincsenek ezzel egyedül, már ami a kajának szánt állatok halmazát illeti Magyarországon.
Egyetértek veled, kíméletes keretek között nem a fajtól függ, elítélendő-e vagy sem a kultúra ezen része.
Indiánok is ettek kutyahúst:
"Gyerünk vissza a sátorba, és együnk, fiam. Az új kígyóasszonyom pompásan főzi a kutyahúst... és a bőre is nagyon sima és lágy."
Thomas Berger: Kis nagy ember
Aki ezt nem érti, az valószínű egy maradi mezítlábas taplófalvi bunkó, akinek már a tirpák szülője se nevelte bele, hogy mi számít állatkínzásnak...
Egyék meg egymást ezek a barmok, meg ti is. Nem kár értetek.
Tudod, mi számít állatkínzásnak? Egy állat kínzása. Ennyire egyszerű. Teljesen független a konkrét fajtól. Ehhez jön hozzá az, hogy kínozni csak hosszas fájdalom okozásával lehet, vagyis ha egy mozdulattal lecsapod az aznapi vacsorád, nem kínoztad meg. Ezeket figyelembe véve mit szólsz a disznóvágáshoz?
Szerintem inkább azért nem lenne kár, aki csak a belésulykolt hagyományelveket képes szorgos kisdiák módjára visszamondani, a gondolkodás meg már kifog rajta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!