Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Oroszországban sokan visszasír...

Oroszországban sokan visszasírják a Szovjetuniót?

Figyelt kérdés
2013. jún. 29. 22:45
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Elméletileg az Orosz Kommunista Párt 19%-t ért el a választáson 2011-ben [link]

Egyébként, én is hallottam, erről, hogy ma is sok a kommunista Oroszországban. Am. ezt muszáj megnézned: [link]

nagyon durva, sztálinos füzetek kelendőek Oroszo.-ban 2012-ben...

2013. jún. 29. 23:07
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

[link]

ez is durva, még nem olvastam végig, viszont most olvasom, egy felmérés szerint az orzág 28%-a gondolja úgy, hogy sztálin idejében jobb volt az ország helyzete, ráadásul ezt a felmérést az állami közvélemény-kutatóintézet végezte.

2013. jún. 29. 23:11
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Itt is sokan gondolják hogy a kommunizmusban jobb volt az életszínvonal mert legalább mindenkinek volt munkája stb.

Azért nem is olyan durva, ha azt nézzük hogy Sztálint hősnek kiáltják ki még mindig sok helyen, aki megvédte az orosz hazát és megállította a nácikat. Ráadásul Oroszország keleti fele tényleg olyan mintha még ma sem múlt el volna a kommunizmus, nem csak a monumentális szobrok miatt hanem az egész város és az emberek hangulata. Egy piacon meg egy magyar turistát amerikai kémnek kiáltottak ki (persze olyan helyen ahol nem megszokott a hátizsákos kamerás ember). Tehát sok részen még a fejekben sem volt rendszerváltás. A fiatalabb generáció körében meg persze azért nem népszerű és sokan akarnák már végre levedleni ezt a kommunista köpenyt.

2013. jún. 30. 19:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!