Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Irigy kamaszokkal mit lehet...

Irigy kamaszokkal mit lehet kezdeni?

Figyelt kérdés

Irigykednek és azt hiszik, hogy a beszólásaikkal megbántanak.

Tegnap este is feltettem egy képet Instagramra és Facebookra, egy srác pedig kommentelt, hogy "mások meg nyomorban élnek" (egy kép volt az új gardróbomról).

Gondoltam már, hogy letiltom őket, de többen mondják, hogy az olyan lenne, mintha ők nyernének és elérnék a céljukat és idegesítsem csak őket a képeimmel.

Még évközben, suliban az is "baj" volt, hogy milyen dolgaim vannak, milyen helyekre járok, stb.

Tudom, hogy jó életem van, de amiért az ő családjuk nem ilyen, miért rajtam vezetik le a feszültséget?

2014. júl. 14. 10:53
 1/7 anonim ***** válasza:
93%
Ne dicsekedj és nem lesz miért irigykedni.
2014. júl. 14. 11:00
 2/7 A kérdező kommentje:
Nem szokásom dicsekedni. Nem is beszélek velük.
2014. júl. 14. 11:03
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Ne reagálj rájuk semmit! Hidd el, elég nagy büntetés nekik az, amikor marcangolja őket az irigység. Azért rajtad vezetik le a feszültséget, mert haragszanak a világra, hogy nekik nem adatott meg mindaz, ami neked. Nekik nincs valamijük, ami neked van, és azt szeretnék, hogy neked se legyen. A saját magukban lévő haragot vetítik ki rád. Irigyek, és ennyi. A megoldás az, hogy nem foglalkozol velük, de ne is provokáld őket. Viselkedj természetesen. Írtad, hogy nem dicsekszel, szóval bennük van a probléma, de valamilyen szinten érthető is, hogy irigykednek, emiatt ne haragudj rájuk, mert természetes érzés.
2014. júl. 14. 11:19
 4/7 anonim ***** válasza:
62%
Én nem szeretem azokat a képeket, kiírásokat, hogy "nézd mit kaptam" "ezt vettem" "itt voltam" "ez az új". Nekem valamilyen szinten ez is dicsekvés mert értem, hogy meg akarod mutatni a barátaidnak, elmesélni, hogy hol voltál meg ilyenek, de ezt lehetne személyesen is ha találkoztok vagy telefonon. Nem azt mondom, hogy a jól sikerült nyaralós kép ne legyen a profilkép mert miért ne csak ez nekem egy kicsit sok. Ebből tényleg az jön le, hogy dicsekedni akarsz, hogy lássák neked milyen jó. Akik pedig megjegyzéseket tesznek nem feltétlenül irigységből teszik. Lehet, hogy valamiért nem vagy nekik szimpatikus, nem kedvelnek ezért szólogatnak be vagy csak szimplán ez a véleményük. Ezt neked el kell fogadnod, ezt vállald és ne akard őket még jobban provokálni, nem is értem, csak ezen is jobban felhúznád magad a kommentek miatt. Csak azt akartam mondani, hogy ne tegyél semmit, ugyanúgy posztolj képeket ahogyan akarsz, de azért gondolkodj el, hogy nincs-e még véletlenül sem igazuk, mert egy bizonyos mértékig ez rendben van, engem sem zavar, ha valaki örül valaminek vagy büszke valamire, de túlzásba is lehet vinni.
2014. júl. 14. 13:11
 5/7 anonim ***** válasza:
91%
Akkor minek raktál ki egy képet a gardróbról,ki a fenét érdekel más gardróbja?
2014. júl. 14. 15:30
 6/7 A kérdező kommentje:

Nem írok ki olyanokat, hogy "nézzétek mit kaptam", vagy "ezeket vettem". De igenis felteszem a jól sikerült képeket, mert vannak olyan barátaim, barátnőim, akik több ezer km-re élnek és velük nem annyira futok össze napi szinten.

És a lájkok, kommentek alapján az olyan emberek vannak többségben, akiknek ez tetszik.

Nekem is van olyan ember, aki nem szimpatikus, sőt, olyan is, akit utálok. Mégsem süllyedek odáig, hogy NYILVÁNOSAN ócsároljam és ezzel égessem magam.

A gardróbomról meg azért tettem fel képet, mert most lett újjáépítve és álltak benne halomban a ruhák, a kép címe annyi volt, hogy "nothing to wear" és fura mód több száz ember kibírta, hogy nem kommentel oda semmi bunkóságot, csak lájkol, de egyvalakinek nem sikerült, mert hát miért ne legyen paraszt.

2014. júl. 14. 16:27
 7/7 anonim ***** válasza:

Az ilyenekkel nem kell foglalkozni.

De amúgy ezt már nem kérdezted meg egyszer valamilyen formában?

2014. júl. 15. 19:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!