Apu megbüntetett egész nyárra. Mit tegyek? 14/L
tegnap berúgtunk kicsit haverokkal. 10 re kelet volna hazaérnem és 11 re értem. apu észrevette hogy sokat ittam lekevert 1 pofont bevágott a zuhany alá és ma reggel közölte hogy egész nyáron nemmehetek sehova. se fagyizni barátnőkkel se sehova. és apu nagyon szigorú. ha valamit mond azt mindig betartja nem enyhül ha csak anya nem győzi őt meg, de most anya se akar segítteni aztmondta hogy ezt most megérdemlem.
Jövőhéten van a barátnőm szülinapja lesz náluk házibuli szülői felügyelettel hogy győzzem meg a szüleim ? Talán anyánál kéne próbálkoznom ha őt meggyőzöm ő ráveszi aput hogy tegyen kivételt
Nagyon jól tette! Én is ezt tettem volna! Egy 14 éves kislány vagy, semmi több!! Mit képzelsz te magadról??
Remélem tényleg nem enged egész nyáron sehova!
Tudod, apukád talán attól félt, hogy egy ilyen kis berúgás alkalmával majd végigmegy rajtad egy egész focicsapat miközben öntudatlanul fekszel, és akkor nem lehet majd tudni, hogy születendő gyermekednek ki az apja.
Értsd meg őt.
lehet úgy is bulizni és élvezni a fiatalságodat, hogy megmarad a bizalom.
Ha bulizni, berúgni, és a megbeszélt időpontnál későbbre hazaérni már elég nagy vagy, akkor legyél elég érett ahhoz is, hogy vállalod a felelősséget és a tetteid következményeit. A legjobbat akkor teszed, hogyha szó nélkül tűröd a büntetést, elfogadod, hogy ez jogos, és nem próbálsz lázadni ellene. Ne érts félre, ennek semmi köze ahhoz, jogos-e valóban vagy sem (ezért inkább nem is foglalok állást az ügyben), egyszerűen csak éreztesd apukáddal, hogy megbízható és érett vagy. Használd ki ezt az időt arra, hogy többet segítesz otthon a házimunkában, esetleg olvasol, több időt töltesz a szüleiddel - hidd el, észre fogják venni, hogy magadba néztél, átgondoltad a dolgokat. A jelenlegi hozzáállásoddal biztosan tényleg egész nyáron tartani fog ez a bünti, de ha megfogadod a tanácsomat, néhány hét alatt vége. Egy darab buliról igazán lemondhatsz, később rá fogsz jönni, hogy a világ legfontosabb bulijánál is sokkal fontosabb a szüleid beléd vetett bizalmának megőrzése, visszaszerzése. Így legalább apukádnak is megmutatod, hogy elfogadod a büntetést, és nem lázadsz ellene.
Ja és ha már nem mehetsz sehova, használd ki az időt, és olvasgasd a helyesírási szótárat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!