Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Szülők! Ti valaha megpofoztáto...

Szülők! Ti valaha megpofoztátok a fiatokat/lányotokat? Ha igen, mi volt az oka? Megbántátok utólag? Bocsánatot kértetek esetleg?

Figyelt kérdés

Akik bántják a gyereküket, miért gondolják, hogy ez hatásos módszer?

Gyerekek is válaszolhatnak, akiket megütöttek valamiért (szintén érdekel mi volt az ok) és hogy jogosnak éreztétek e?

2014. júl. 11. 10:37
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:

És egy gyerek aki nevelve van, hogy jut el oda hogy lek..vázza az anyját?

Egyébként pl egyik rokonomat is megpofozza az anyja időnként. pl meg lett beszélve otthon, hogy elmegy az egyik barátnőjéhez, de út közben a barátnő telefonált neki, hogy mégsem ér rá, ezért a rokonom egy másik barátnőjéhez ment, de nem gondolta hogy külön ezt is be kell jelentenie. Mikor hazaért, az anyja 3 pofonnal várta. Ennek mi értelme?

2014. júl. 11. 12:22
 12/25 anonim ***** válasza:
95%
Utolsó vagyok,én a büntetésből sose tanultam,mert mondjuk 1 hétig nem netezhettem,meg nem mehettem sehova,én akkor is jól elvoltam..rajzoltam,olvastam.Bár nem nagyon kellett pofozni,csak ha feleseltem,vagy nagy volt a szám.
2014. júl. 11. 12:41
 13/25 anonim ***** válasza:
84%
Én 14 éves vagyok, néha kaptam pofont. Néha jogos, de verni nem szabad, és rendszert meg végképp nem szabad belőle csinálni, mert semmit nem ér.
2014. júl. 11. 12:45
 14/25 anonim ***** válasza:
88%
Mindjárt 17 vagyok, sosem kaptam még pofont. Ha valamit nagyon elbarmoltam, akkor a szüleim akármilyen mérgesek voltak, először segítettek helyrehozni, majd leültünk, és ha egy kis kiabálással és sírással is, de megbeszéltük. Lehet csöpögős, de bennem sokkal mélyebb nyomot hagyott, amikor megsirattam anyukámat, mint egy pofon hagyott volna. Nyilván nem csináltam semmi borzasztó dolgot, apróságok miatt kaptunk össze ahhoz képest, amiket sok ismerősöm művel, de azért makacsságból jutott nekem is.
2014. júl. 11. 13:09
 15/25 anonim ***** válasza:
100%

Soha nem kaptam egyetlenegy pofont se semmiért.

De szerintem szavakkal sokkal jobban lehet bántani, mint amit egy pofon el tud érni. Én pl. ha bármiből (akár ének, vagy technika) hazavittem egy négyest, napokig azt hallgattam, hogy belőlem ezek után maximum takarítónő lehet valahol. Jobban fájt és mélyebben érintett, mint bármilyen pofon.

2014. júl. 11. 14:54
 16/25 anonim ***** válasza:
95%
Engem qvázott le. 4 éves volt, nem tudta mit jelent csak hogy csúnya szó. Hallotta az oviban sajnos.
2014. júl. 11. 19:26
 17/25 anonim ***** válasza:
100%

Engem a 18 év alatt sokszor megvert anyám. Legtöbbször azért mert nem értettem vele egyet. Nála a saját véleménye szent és sérthetetlen. Nem értettem egyet? Durr egy pofon. Miért sírsz már megint? Durr még egy pofon.

Soha nem éreztem ezeket jogosnak.

18/L

2014. júl. 11. 23:03
 18/25 anonim válasza:
100%
Engem anyám néha néha felpofoz, de akkor meg is érdemeltem, hiába vagyok jo gyerek, azért én is voltam már szemtelen. Apám? Ő talán egyszer azért, mert öt évesen nem akartam fürdeni. De volt már ideges rám annyira a semmiért, tényleg semmiért, csak megemlítettem neki, hogy elromlott a fülhallgató amit a bátyámtól kaptam (akivel nem tartjuk a kapcsolatot, mert sosem írt, még a szülinapomra sem), hogy üvöltözni kezdett velem, hogy kinek képzelem magam, mert egy taknyos kis 14 eves vagyok csak, és bevágott mindent a mosogatóba, hogy az aztán össze is tort, majd teljesen elborult aggyal felém jött, és tudtam, hogy ha anya akkor nem véd meg, megüt. De amúgy engem nem vertek soha, és nem is baj, szerintem csak rossz hatással van a gyerekre, nálam speciel ha kaptam egy pofont, az sosem nevelt meg.
2014. júl. 13. 06:47
 19/25 anonim ***** válasza:
94%

Kb 11 éves koromban aszzem azért kaptam egy pofont, mert kiöntöttem a kakaót. Anyum nem kért bocsánatot, de igazából tök mindegy, mert nem is fájt. :D

Meg most nemrég, mert a (fekete) Converse-emben akartam kutyát sétáltatni menni. Ott se kért bocsánatot, de megbeszéltük.

16/L

2014. júl. 14. 16:41
 20/25 Sün!! ***** válasza:
53%
Jesszus, ezért tart itt az ország.... nehogy már egy pofon miatt sírva kéne fakadni, mert lassan már a gyerek feljelenti a szülőt, ha kap egy maflást.
2014. júl. 15. 07:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!