Szülők! Ti valaha megpofoztátok a fiatokat/lányotokat? Ha igen, mi volt az oka? Megbántátok utólag? Bocsánatot kértetek esetleg?
Akik bántják a gyereküket, miért gondolják, hogy ez hatásos módszer?
Gyerekek is válaszolhatnak, akiket megütöttek valamiért (szintén érdekel mi volt az ok) és hogy jogosnak éreztétek e?
És egy gyerek aki nevelve van, hogy jut el oda hogy lek..vázza az anyját?
Egyébként pl egyik rokonomat is megpofozza az anyja időnként. pl meg lett beszélve otthon, hogy elmegy az egyik barátnőjéhez, de út közben a barátnő telefonált neki, hogy mégsem ér rá, ezért a rokonom egy másik barátnőjéhez ment, de nem gondolta hogy külön ezt is be kell jelentenie. Mikor hazaért, az anyja 3 pofonnal várta. Ennek mi értelme?
Soha nem kaptam egyetlenegy pofont se semmiért.
De szerintem szavakkal sokkal jobban lehet bántani, mint amit egy pofon el tud érni. Én pl. ha bármiből (akár ének, vagy technika) hazavittem egy négyest, napokig azt hallgattam, hogy belőlem ezek után maximum takarítónő lehet valahol. Jobban fájt és mélyebben érintett, mint bármilyen pofon.
Engem a 18 év alatt sokszor megvert anyám. Legtöbbször azért mert nem értettem vele egyet. Nála a saját véleménye szent és sérthetetlen. Nem értettem egyet? Durr egy pofon. Miért sírsz már megint? Durr még egy pofon.
Soha nem éreztem ezeket jogosnak.
18/L
Kb 11 éves koromban aszzem azért kaptam egy pofont, mert kiöntöttem a kakaót. Anyum nem kért bocsánatot, de igazából tök mindegy, mert nem is fájt. :D
Meg most nemrég, mert a (fekete) Converse-emben akartam kutyát sétáltatni menni. Ott se kért bocsánatot, de megbeszéltük.
16/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!