Utólag is, elmondjam a rossz jegyeket?
Üdv,
Most lesz fogadóóra az iskolában és a szüleim elmennek oda. Igazából semmi baj nem lenne, csak matematikából van egy pár eltitkolt jegyem. Félévkor hármas lettem 3.55-el, annak majdnemhogy örültek, eddig elég rossz voltam matekból. Viszont ebben a félévben van két hármasom, három egyesem és egy kettesem. Eddig csak a kettő hármasról tudtak gyakorlatilag, ezeket titkoltam el. Eddig mindent megmondtam a matekon kívül, minden rossz jegyet. Bár a föci, biosz, kémia, fizika, angol kifejezetten jól megy számomra, legalábbis a négyes jónak számít számomra. A töri és a matek nem igazán megy. Hát a törit együtt tanuljuk, mert az köztudottam senkinek sem megy az osztályból, a félévi átlagunk nem érte el a hármast (2.45), szóval a rossz jegyért nem igazán akadnak ki. Nem tudom így utólag miért nem mondtam el a matekot, valóban butaságnak tűnik így. Érdemes elmondani, vagy ha fogadóórán megtudják, akkor teljesen mindegy? Nagyon jó kapcsolatban vagyok a szüleimmel, a matekon kívül igazából mindent megmondtam nekik, és a jövőben is tervezem megmondani. Ha igen, akkor hogyan mondjam meg? Igazából most ha eltiltanak a sz.géptől, vagy bármitől az sem igazán érdekel, mert megértem őket..
14/F/9.o,gimnázium
én is titkoltam el pár egyest. minek stresszelni ezzel a szülőket. ha eddig nem mondtad el akkor már ne tedd. lebuksz igy is úgy is. ha elmondod akkor biztos. nem lesznek kevésbé mérgesek. ellenben kicsit össze kéne magadat kaparni. attól függetlenül hogy most lebuksz vagy nem a szüleidtől segítséget kellene kérned, szólj hogy nem megy a matek, és járnál magántanárhoz. ergo lássák hogy gondolkodsz a probléma megoldásán.
kedves 1es anyuka!
azt hogy a gyereked nem meri elmondani a rossz jegyét a te hibád. igen, fél a büntetéstől, fél tőled. ezt te tudod fel,oldani szeretettel, türelemmel.nem minden a jegy és ettől te még nagyon szereted mert éppen vmi nem sikerült. ne bűntesd meg, hanem ti is a megoldás felé induljatok. gondolj arra hogy a gyereked mennyire ki van neked szolgáltatva, és biztos szeretne ő is megfelelni neked. ezzel együtt mondd el neki hogy tudsz a rossz jegyeiről. de ne félelemből tanuljon meg ne neked.
Köszi, az 1-es anyuka vagyok. Igen nálunk megoldódott a helyzet. Nagyon jó a kapcsolatunk, ezért nem is értettem, miért titkolta el a rossz jegyeket. Talán még neki is új, alsóban kitűnő tanuló volt, 5-ben már fele ötös, fele négyes, és most hatodikban meg őrület, nyelvtanból félévkor már csak hármas volt, és abból hozott két egyest, amit eltitkolt. Hát el is hiszem, hogy ezt ő sem bírta feldolgozni, és gyermeki ésszel inkább eltitkolta.
Azért írtam le, hogy lássa a kérdező, milyen rossz a szülőnek, hogy a tanár előtt szembesül a rossz jegyekkel, amit a gyermeke nem árult el!
szegény
mint írtam anno én is eltitkoltam pár egyest, mondjuk nem volt belőle sok, de hogy anyám tudott e róluk vagy sem azt nem tudom, sosem jött haza úgy hogy na fiam most lebuktal. én mondjuk félelemből titkoltam el de nálunk elég maximalista volt az elvárás. persze később gimiben már nem volt ilyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!