Befogadtam egy 3 evés kisfiút, Akinek az apja 2 éves korában meghalt, és az anyukája meg a múlt hónapba. A gyerek nem tudja hogy az édesanyja meghalt . Hogy mondjam meg neki a rossz hírt, vagy elmondjam egyáltalán, vagy meg várjak vele?
Ha érdeklődik az anyja iránt, akkor mondj neki igazat, de az ő korának megfelelő szinten és mértékben. Pl hogy az anyukája elköltözött az angyalokhoz, és onnan fog vigyázni rá mostantól. A halál fogalmát még valószínűleg nem ismeri, nemigen fogná fel azt a szót, hogy meghalt.
Minden tiszteletem a tiéd, amiért felvállalod ezt a gyereket.
Én egy nagybácsija vagyok a kisfiúnak , meg van kettő kislányom 14 és 12 evések így nagyon sokat foglalkoznak vele. A gyermekpszichológus az nehezebb lesz mert én Erdélyben élek . Megpróbálom neki elmondani, de nem tudom miért nagyon nehezen megy .Mert nagyon szép emlékei vannak az édesanyáról. Hallgassatok végig ezt a linket és utána is ez lesz véleményetek ?
Koszi tanácsokat !
Nyugodtan mondhatsz neki igazat, úgyis csak oylan mértékben fogja fel, amennyire képes, egy gyereket pedig úgyis csak az fog érdekelni, hogy te ottvagy neki, nem pedig, hogy ki a vér szerinti szülője.
Ha viszont titkolsz előle valamit, abból nagyon sok baj lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!