Csak én reagálom túl? 17/L
nagyon rossz a szemem és elmentünk a szüleimmel szemüveget nézni.
Én sose voltam kibékülve az arcommal, de mostanra elkezdtem szeretni.
Viszont ahogy felpróbáltam a szemüvegeket sírógörcsöt kaptam mert mind nagyon csúny volt rajtam.
Ráadásul a szüleim kinéztek nekem egy öreges és nevetséges darabot, amilyet én szeretnék arra meg azt mondták hogy szó sem lehet róla.
Ezek után sértetten kivonultak az üzletből és elmondták, hogy nevetséges hogy mindig csak lejáratom őket, az 5 évesek viselkednek így ahogy én és felejtsem el a szemüveget, ők nem jönnek velem többet.
ja és most szóba se állnak velem
( kontakt lencséről szó sem lehet, azt mondták)
Biztos így történt mindez, nem csak szépíted a történetet a magad javára? Ha a leírtak hűen tükrözik a valóságot, akkor megdöbbentően gyerekes szülőkkel vagy megáldva. 10 éve vagyok szemüveges, így pontosan tudom, hogy ezt nem lehet elintézni egy szokásos "jó, akkor nem kapsz semmit" felkiáltással, hiszen a látásodról, az egészségedről van szó. Ha nem kapsz szemüveget, annak nagyon komoly következményei lehetnek! Ráadásul a szemüveg a látásjavító szerepe mellett mint kiegészítő is funkcionál, azonban ezt messze nem lehet összehasonlítani egy táskával vagy fülbevalóval. A szemüveget minden nap hordod, így nagyon fontos, hogy jól érezd magad benne! Ami pedig az árakat illeti: Tapasztalatból mondom, ennél a témánál kicsit meg kell próbálni elvonatkoztatni az anyagiaktól. Nem lehet pusztán zsugoriságból a gyerekre erőltetni egy ronda keretet, mert nagyon komoly önértékelési problémákhoz vezethet. Arról nem is beszélve, hogy egy drágább (szebb, márkásabb stb) szemüveget sokkal több ideig hordhat az ember, mert (ha jól választasz) egész egyszerűen strapabíróbb, tartósabb, mint egy olcsó(bb), de gyenge, rossz minőségű keret. Előre kell gondolkodni: jobban megéri most kiadni egy nagyobb összeget egy (neked tetsző) drágább darabra, amit akár 5-10 évig büszkén hordhatsz, mint egy olcsóbbra, ami 1 év alatt szétesik.
(A kontaktlencse téma e szempontból mellékes, nekem is van, de amellé kell egy szemüveg is, mert a lencsét nem hordhatod egész nap.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!