Csak én reagálom túl? 17/L
nagyon rossz a szemem és elmentünk a szüleimmel szemüveget nézni.
Én sose voltam kibékülve az arcommal, de mostanra elkezdtem szeretni.
Viszont ahogy felpróbáltam a szemüvegeket sírógörcsöt kaptam mert mind nagyon csúny volt rajtam.
Ráadásul a szüleim kinéztek nekem egy öreges és nevetséges darabot, amilyet én szeretnék arra meg azt mondták hogy szó sem lehet róla.
Ezek után sértetten kivonultak az üzletből és elmondták, hogy nevetséges hogy mindig csak lejáratom őket, az 5 évesek viselkednek így ahogy én és felejtsem el a szemüveget, ők nem jönnek velem többet.
ja és most szóba se állnak velem
( kontakt lencséről szó sem lehet, azt mondták)
Kontaktlencsét miért nem engedik? Kicsit drágább, ez tény, de az önbizalmadnak nagyon jót tenne, nekem is szörnyű szemüvegeim voltak, és mikor 18 évesen átálltam a lencsére, sokkal könnyebben nyitottam a világ felé.
De tényleg próbálj meg leülni velük és elmagyarázni, hogy már 17 éves vagy, van saját ízlésed (ami nem feltétlenül egyezik az övékkel) és próbálják meg elfogadni. Már nem vagy gyerek.
Az öltözködésedbe is beleszólnak, vagy csak a szemüveg ilyen?
1,5 éves korom óta viselek szemüveget, de ên is mindig veszekedtem, mert sose azt kaptam amelyikat akartam, mindig anya választott, utâltam! teljesen megértelek!
de biztos kapsz, nem lehetnek olyan felelőtlenek hogy nem csináltatnak szemüveget neked! hagyniuk kéne hogy te válassz hisz te hordod, neked kell tetszenie, az hogy nekik tetszik-e csak másodlagos
21/L
szóba se állnak veled? és te vagy gyerekes? nevetnem kell!!
a te döntésed, nem kéne beleszólni, max tanácsot adni!
persze az ára miatt is lehet vita. nem a legdrágábbat nézted ki? :D
Ne is haragudj, de ha a szüleid vonultak ki sértetten az üzletből, akkor itt ők a gyerekesek, főleg ha ezért nem szólnak hozzád. Próbálj meg velük beszélni és elmondani nekik, hogy te is el tudod dönteni mit szeretnél.
13 évesen lett szemüvegem és a szüleim azt mondták, hogy válasszam azt amelyik tetszik, max. tanácsot adtak, hogy ez öregít-e vagy jól áll-e, de én döntöttem.
A fontos kérdés: az általad kinézett darab mennyivel kerül többe, mint a nagyikás?
A megoldás az, hogy megállapodtok egy összegben, odaadják neked és elmész egyedül szemüveget venni.
Kedves kérdező!
16 évesen lettem szemüveges 20 évvel ezelőtt. Útáltam a szemüveget, és nagyon csúnyának láttam magam benne :( az én szüleim annak ellenére hogy nem voltak jómóduak(mindketten szakmunkások) kigazdálkodták, hogy finanszírozni tudják a kontaklencsét 1 év szemüveg használat után :)
Szerintem ha a szüleid igazán szeretnek meg kéne tenniük érted. És bocsánat amiért ezt írom! nem akarok felettük ítélkezni sem.... de mivel már anya vagyok nem lenne kérdés, hogy a gyerekem azt viselje -e ami neki tetszik....
szóval nem reagáltad túl, az biztos.
én azért ha lehet a kontaklencsét javasolnám.... ott aztán tényleg nem szólhatnának bele, hogy hogy néz ki :D
kényelmesebb viselet is. Az árat meg ha kiszámolod, egy jó szemüveg keret áránál nem is több 1 évre.
Remélem boldogulsz velük!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!