Kamaszok! Ti hogy csináljátok? Az öltözködésre gondolok.
Szóval, az érdekel, hogy ti hogyan vásároltok ruhákat. Honnan?
Milyen gyakran?
És mi az az intervallum (mármint pénzben), ami között választatok ruhákat?
A szüleitek veletek mennek?
Beleszólnak egyálatlán az ölözködésedbe, meg hogy milyen ruhát hordasz?
Írjátok meg lécci azt is, hogy konkrétan milyen stílusirányzatot képviseltek! Vagy mik azok a márkák, amikhez nagyon ragaszkodtok stb.!
Illetve kort és nemet is! :)
Előre is köszi a válaszokat! :)
Takko,New Yorker,H&M,kínai,3000-Ft-ig bár néha egy egy drágább ruha szóba jön:). Velem jönnek,mert amikor nagyobb boltba megyünk vásárolni,másik városba megyünk. (Mert itt csak kínaiak vannak ._.) Nem,de azt kérik ne legyen túl k*rvás. Nagyon konkrét stílusom nincs,de a lányosabb,elegánsabb,romantikus cuccok tetszenek.
13/L
Honnan? A legtöbb ruhám talán a New Yorkerből, utána meg a Tally weijlből van. De a turiban(Háda) és a tescoban(f&f) is szoktam jó cuccokat találni:) Anyukám egyik barátnőjétől is sk ruhát kaptam már, azok meg főleg az Orsay-ből vannak.
Intervallum? hááááát..ez kényes dolog, mivel van amire nagyon smucig vagyok:D Turkálóban egy felsőért 1000Ft-nál többet nem igazán szeretek kiadni, hisz annyiért már a New Yorkerben kapok teljesen újat is, de amúgy felsőket nagyjából 3000-ig szoktam venni. Hosszú nacikat 5000ért (99%-ban a tallyban), de egy rövid nadrágért már sajnálnék kiadni 5000 ft-ot. Szóval nem igazán tudok intervallumot írni.
Anyukámmal szeretek a legjobban vásárolni, tehát igen, velem jön, de nem szól bele az öltözködésembe.:)
Milyen stílusirányzatot képviselek? Az előttem szólókhoz hasonlóan én sem igazán tudok konkrétumokat mondani. Szeretem a sima farmer, póló, tornacipő kombót is és a mini ruhácska, blézer, balerinacipőt is.:D
A márkákhoz egyáltalán nem ragaszkodok, bár a Tallys nadrágokról váltok inkább(a friss és zsenge 2 hónapos farmerem éppen randi közben szakadt ki....a fenekemen.., de nem ez az első tallys nacim ami így megjárta)
17/L
Hú hát én nem vagyok egyszerű eset.
Először is csak feketét hordok, ennek ellenére nem vagyok rocker. Egyszerűen csak elegánsnak tartom, és ebben érzem jól magam.
Általában fekete szoknya van rajtam, fekete harisnyával (nyáron is!). Kényes vagyok a harisnyáimra, csak a 40 denes jó tavasszal és ősszel (nyáron azért elmegy a 15 denes is, télen pedig a 100 denes). A H&M-ben szeretem venni őket. Sajnos kicsit drágák, de eddig egy harisnyám sem zakadt el, ami onnan volt.
A dzekim a Stradivarius-ból van, azt szeretem. Felsőim H&M és C&A. (Ilyen 1200 forintos kis toppok :) )
Vannak egyberuháim is, ezeket a Bershkából vagy a Reserved-ből szerzem be, max 5-6000 forintig.
Cipőből csak VANS, csak fekete, illetve van egy platformos magassarkúm (fekete) és télire pedig egy bakancs. jelenleg szeretnék egy acélbetétes bakancsot, mert nagyon tetszik, de majd még eldől. :) Úgysem nyáron hordanám.
18L
Turkálóból. Elég ritkán tévedek be "rendes" ruhaboltba, múltkor is csak azért mentem, mert mi az már, hogy nincs egy normális pólóm. :D Vagyis öt, a hét napjaira. Turkálóba 2-3-4 hetente járunk, de nem mindig veszünk ruhát. Az itthoni, összemocskolható pólóim bátyám gyerekkori ruhái, meg én sok cuccot kapok innen-onnan, pl. múltkor két nagy szatyor ruhát apu főnökének a lányától. Igaz, ebből kb. 3 darabot tudtam hasznosítani.
Hát a turi 300ft/db, a "rendes" pólómat meg 1800 ft-ért vettük, de azt már kicsit sokalltam.
Igen, mother velem jön, mert nem hiszi el, hogy képes vagyok egyedül ruhát venni.
Apu nem, anyu meg megtartotta a fent említett két szatyor ruhát, mert majd biztos változik az ízlésem, és hirtelen miniszoknyás-kistáskás-tapadó pólós lány leszek, aki nem izzad, vagy nem tudom, hogy gondolják ezeket a hónaljban szűk cuccokat. Ja, és kissé kiakadt, mikor édesapámmal megmutattuk, mit szereztünk. "A rock örök és elpusztíthatatlan" feliratú, koponyás fekete férfipóló a méretemben. Hehe. Meg a másik pólómat sem szereti, mindig mondja, hogy ne ezt vegyem fel, nem lányos(?). ("What does the fox say? , Vegard and Bard Ylvis" feliratú kissé bő póló)
Stílusirányzatom nincs. Szeretem a sötét, bő cuccokat, mert abba lehet izzadni, mint a lovak.
Szép regényt írtam. Hehe.
14/L
Régebben kínaiban vásároltam,de most már túl csicsásnak találom az ottani ruhákat,általában rájuk nézel,és mintha rájuk lenne írva,hogy KÍNAIS.Arról nem is beszélve,hogy egyre horribilisabbak az árak.Most főleg Tally,New Yorker,Háda,és Takko ruháit szeretem.De kisebb turiból is sok cuccom van,viszont azt főleg anya veszi,mert nekem nincs türelmem a ládákban turkálni:D
kb.1-2 havonta megyünk vásárolni,a közeli megyeszékhely plázájába.
a pénzt illetően szűkösre vagyok fogva,nem engedhetünk meg magunknak,hogy egy pólót vegyünk 6000-ért,bár ha lenne pénz sem adnék ki érte annyit.Pólóért 3000,nadrágért 5000,szoknyáért 2000,ruháért max5-6 ezer az,amit bevállalok.
Néha anya velem jön,mert ő szokta kezdeményezni,hogy unatkozik,mennyünk el kicsit vásárolni,meg csak úgy kiruccanni.Ha nem vele megyek,akkor a barátnőimmel,de egyedül szinte sosem,mert mindig nagyon bizonytalan vagyok a ruhavásárlást illetően,hiába tetszik meg nagyon valami,hatszor el kell mondani,hogy jól áll,hogy meg is merjem venni:D
Anyukámmal élek,szóval apám nem is tud beleszólni,de anya sem teszi,csak néha megvesz egy-két lányosabb,virágosabb cuccot,amit nem biztos,hogy magamtól megvenném,csakhogy kicsit "alakítsa" a stílusom,de nem bánom,mert ha neki megtetszik valami,akkor megveszi,és nem az én pénzemből megy.
Nincs márka,amihez ragaszkodok,szerintem stílusom sincs,talán a hipster jellemző rám egy kicsit,bár az sem mérvadóan,szeretem az egyszerű darabokat,így egy csomó basic ruhadarabom van.
Altalaban ket-harom havonta szoktam venni 1-2 darabot, am most tel ota semmit sem vettem (marmint ruhat), es mostanaban kaptam egy igen nagy osszeget, szoval most vettem jo par cuccot es meg maradt is penzem. ezt amugy nem is kerdezted, de mindegy.
Bershka, Stradivarius, Pull and bear-ban szoktam, mashonnan nem is igazan.
Most egyedul, vagy epp a baratnoimmel mentem, de mindig beszamoltam anyanak, hogy mit szandekozom venni, es hogy mit szol hozza, am egyaltalan nem szol bele, azt veszek, amit szeretnek.
Kisse az elegansabb stilust kedvelem, elegans, de megis hetkoznapi, konkretan ha felsokrol beszelunk csak feher es fekete szinben talalhatoak, egy-ket kivetel persze van. imadom a szoknyakat, ha nadragrol van szo, akkor szeretem a magasdereku rovidnadragokat, hosszuban pedig inkabb cicanadrag, de van egy farmerem is:).
14/L
Általában a H&M-ben, C&A-ban, New Yorkerben, Takko-ban, Player's Room-ban, nagyon ritkán a Marks & Spencer-ben vásárolok.
Kb. 3 havonta veszek magamnak 4-5 ruhadarabot.
Az ár nagyon változó. Pólókat 4000ft-ig, ingeket kb. 7000ft-ig, farmernadrágokat 10000ft-ig, rövidnadrágokat pedig 6000ft-ig vásárolok. Kabátra, cipőre van, hogy 20 ezer ft-ot is költök, de ezeket nagyon sokáig hordom.
Ha a választott ruhák tényleg megérik az árukat, egy nagy bevásárlás után után elvagyok 8-10 hónapig. Utóljára kb. 1 éve voltam vásárolni, és még mindig bőven van választék a ruhásszekrényemben, pedig az elnyűtt, eltávolíthatatlan foltokkal rendelkező ruhákat mindig kidobálom.
Nem a szüleimmel vásárolok. Más rokonnal szoktam. Anyám legszívesebben a 80'-as évek divatja szerint öltöztetne, és nincs hozzászokva a mostani árakhoz.
Ha nincs velem a vásárlás alatt, nem szól bele a választott cuccokba.
Konkrétan semmilyen stílusirányzatot sem képviselek, úgy érzem 15 évesen már kinőttem ebből. :)
Nincs olyan márka sem, amihez ragaszkodnék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!