Már semmire nem jut időm. Mit tegyek? Ti hogy csináljátok?
Alig van szabad órán,mindig rohanok,barátnőimmel nem tudom,mikor találkoztam utoljára.
Ma is 8-kor értem haza és még ezután kell tanuljak,házit írjak.Azt hittem,hogy a felvételi után jobb lesz,de nem...
Különóráról különórára megyek+2 nyelvvizsga előkészítő,atlétika...Nem tudom,hogyan kéne jobban beosszam az időmet...A különórákon rengeteg házit kapok (néha egyik napról a másikra),de a sulis órákra is kell tanuljak,ezért általában 23.00-kor fejezek be mindent,emiatt alig alszok,mert amikor lefekszem,mindig azon agyalok,hogy mit kéne még csinálnom.
14L
A kettő nyelvvizsga előkészítőt én sem értem 14 évesen, mert hogy érettségiig bőven ráérnél letenni a nyelvvizsgát, és ahhoz már a sima sulis óra is megfelelő meg egy pici plusz rátanulás.
Miért jársz még különórákra is?
Jesszusom.
Én 3. évfolyamba járok egy erős gimnázium,mégis hazajövök,alszok 6-ig,utána ülök a net elött.
Hetente 2-3x átnézem az anyagot.4,8-as átlagom van.
1 különórát sem bírnék ki.
Beszéld meg anyuddal a dolgot. Tényleg kissé sok mindent akar rád erőltetni.
Az egyetem miatt meg ne aggódjon. Nekem középsuliban nem volt 4-es átlagom szinte soha, se nyelvvizsga, ám érettségit 4-5-re csináltam meg, és simán felvettek a fősulira.
Azt is mondd e anyudnak, h valszeg mire te odajutsz (4 év) addig 25x változni fog még minden.
14 évesen mi a gyíknak nyelvvizsga, pláne 2? Könyörgöm, ha annyira legyen, akkor csinálj egyet. Meg mindenből külön óra... apám! Sajnállak, de előbb-utóbb tényleg ki fogsz bukni, feltétlenül beszélj anyuddal.
Most egy alapfokú nyelvvizsga menne Neked, de az ma már nem ér túl sokat, szóval, ha már nyelvvizsga, legyen középfokú. Azt pedig középiskolában tudod majd megcsinálni, tehát valamilyen szinten fölösleges ez a nyelvvizsga. Arra jó, hogy hozzászokj az ilyen vizsgákhoz, de ehhez bőven elég egy nyelvvizsga és arra is fel lehet készülni úgy, hogy a suliban figyelsz, tanulsz + hetente 1x vagy max. 1x elmész különtanárhoz.
A sportot ne hagyd abba (mindet), mert nagyon fontos a mozgás, de valamiről tényleg le kell mondani. Túlhajszolod magad, ezt most még annyira nem érzed, de évek múlva lesz igazán rossz. Teljesen fölösleges minden tantárgyból különtanárhoz járni, ha órán odafigyelsz és otthon tanulsz, akkor menni fog a tanulás. Max. abból menjél különtanárhoz, amit nehezen értesz meg..
Anyukáddal pedig nem értek egyet. Nem kell feltétlenül egyetemre járni és 2-3 diplomát szerezni ahhoz, hogy normális, jó életed legyen. Sok a diplomás munkanélküli, de 1-1 jó szakmával nagyon jól el lehet helyezkedni és szépen meg lehet belőle élni (ez utóbbi saját példa, ugyanis anyum és apum is kétkezi munkás és sosem kellett nélkülöznünk. Nem azt mondom, hogy gazdagok vagyunk, mert nem, de a diploma sem garancia erre).
Szóval mihamarabb mondj le néhány elfoglaltságról, mert bele fogsz fáradni és ez betegségben is végződhet.
15/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!