Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Másfél éves kisfiamtól nem...

Másfél éves kisfiamtól nem tudok semmit csinálni. Ti hogy csináljátok?

Figyelt kérdés
Másfél éves kisfiam igazi örökmozgó, állandóan mászik fel mindenre, már a kiságyból is kimászik, így le kellett vennem a rácsot. Nem tudok tőle semmit csinálni, állandóan a nyomában kell lennem. Mit csináljak? Vagy mit csinálok rosszul? :(
2014. máj. 18. 13:36
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
16%
A gyerek nevelés ilyen ;) Én akkor csináltam a dolgomat, mikor ő aludt és azért még egy másfél éves gyerek legalább napközben háromszor alszik, simán meg lehet csinálni mindent. Nekem már 2 és fél éves a fiam, naponta csak egyszer alszik délben, de mégis megtudok mindent csinálni, sőt amióta megszületett sose volt problémám azzal, h ne bírjam megcsinálni a dolgomat. Max, ha rosszabb napunk volt akkor apuka besegített ;)
2014. máj. 18. 14:02
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

egy 1,5 éves miért aludna napközben 3x??Van egy jó pár kisgyerekes ismerősöm és ebben a korban már mindegyik csak 1x aludt ebéd után!

Kedes Kérdező!

csak annyit tudok írni,hogy az én 16 hósom is ilyen,ott vinnyog a lábanál bármit csinálnék!Mivel ő 2,-ik gyermekem így azt tudom írni tapasztalatból,hogy ez egy ilyen korszak túl kell élni!

2014. máj. 18. 14:11
 3/12 anonim ***** válasza:

mi teljesen bababiztosra megcsináltuk a szobáját, ajtóra tettünk rácsot. ha olyan nagyon fontos dolgom volt akkor játszott picit a szobájában :)

egyébként a délutáni alvás közben főztem, takarítottam, nekem bőven elég napi 2-3 óra házimunka ;)

2014. máj. 18. 14:21
 4/12 anonim ***** válasza:
3%

Első válaszoló vagyok.

Képzeld el, az én fiam másfél évesen igenis aludt kétszer-háromszor napközben! De amikor áttért a nap egy alvásra akkor is sok lehetőség volt, h lefoglaljam, pl.: járóka, komp, babakocsi. Vagy le tettem a konyha szekrény elé, csak műanyag edényeket és 1-2 fakanalat tettem oda a szekrénybe amit kipakolhatott és el volt vele 20-30 perceket is és az idő alatt azért sok mindent meg lehet csinálni.... Nem a ki fogásokat kell keresni, hanem megoldást találni...

2014. máj. 18. 14:47
 5/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Ő egyszer alszik naponta ebéd után másfél órát és ennyi. Mellette van egy 3,5 éves gyermekem is, aki szinten itthon van velem, nem jár oviba, de nála nem voltak ilyen gondok. Eddig én is azt csináltam, hogy beraktam a járókába, de onnan már kimászik. A babakocsiban sem merem egyedül hagyni, mert annyira löki magát és küzd, hogy kiszabaduljon, hogy félek, hogy felborul. :(

2014. máj. 18. 15:01
 6/12 A kérdező kommentje:
Ja, és nem a kifogásokat keresem, hanem a megoldást, ezért is kérdeztem itt. Az, hogy adok neki vmit, hogy majd ellesz vele 20-30 percig, az pedig hülyeség, mert vagy ellesz vele vagy nem. Ha elkezdek vasalni, az érdekesebb lesz neki és odajön, Ha elkezdek főzni, és indul és felmászik a tv állványa, akkor mondom a rántott húsnak, hogy bocs, ne égjél már meg, várj, amég visszaérek a gyerek utáni rohangálásból?!? :D
2014. máj. 18. 15:16
 7/12 anonim ***** válasza:

Ilyen ez a "melo":) A kisfiam is mindig a nyomomban volt es masfel evesen meg igeny szerint szopizott, mindig egyutt voltunk:) Sot, velem is aludt. Amit meg tudtam csinalni, mellette, amit nem, akkor ha vigyazott ra valaki vagy, amikir aludt. Foglalkozni kell veluk, nagyon kimerito, de megszokod:) Azota a 3 eves melle most van egy 10 hos baba, ugyhogy nalam folytatodik az allando babazas, raadasul a 3 evesem meg nem ovis, igy mondhatni egesz nap jatszunk, setalunk, stb.

Es, amikor az elso baba kb. masfel eves volt, akkor allamvizsgaztam es szakdolgozatot irtam. Amikor 2 eves volt es 7 honapos terhes voltam, akkor nyelvtanfolyamra jartam es nyelvvizsgaztam. Nem konnyu, de idovel kitapasztalod, hogy lehet egy kis idot nyerni magadra.

2014. máj. 18. 15:38
 8/12 anonim ***** válasza:
0%

Megint első válaszoló vagyok.

Hát azért a rántott hús sem 2 perc alatt ég le. De akkor, mikor alszik másfél órát, az idő alatt azt ne mondd, h nem bírod kisütni a rántott húst.... Azért ez vicces így, ha alszik másfél órát délben és még se tudod megcsinálni a dolgodat. Anyukámnak 4 lánya van és mindig patyolat tisztaság volt nálunk és minden nap főtt étel is volt az asztalon délre. Pedig idősebbik nővérem koleszos volt, fiatalabbik nővéremmel ketten voltunk akkor kicsik, neki se lehetett könnyű, de megoldotta 2 kis gyerek mellett és 2 év van köztem meg nővérem közt. Aztán jött húgom, mivel a mi seggünk el volt kényeztetve, így nekünk semmit nem kellett a házimunkában elvégeznünk és szintén 1 kis gyerek mellett mindent megcsinált anyum, pedig egy ekkora családra főzni,mosni, takarítani, nem volt kevés meló, de megoldotta. Most én is megoldom a fiam mellett. Szinte az összes barátnőmnek van gyerekük és mindenhol rend és tisztaság van, főtt étel és nem panaszkodnak.

2014. máj. 18. 15:39
 9/12 anonim ***** válasza:
Az enyém is másfél éves, kétszer alszik napközben, de olyankor síri csendnek kell lenni, különben felébred. A legtöbb házimunkában segít.. :) Ha porszívózom ő is fogja, a mosogatásnál kisszékről pancsol velem. A főzés természetesen veszélyes üzem neki, általában akkor főzök, ha haza ért az apuka, addig ő babázik. Próbáld meg bevonni azokba a feladatokba amik nem veszélyesek neki.
2014. máj. 18. 15:43
 10/12 Babeli Zurzavar ***** válasza:
100%
most 2 eves a nagy, 8 honapos a pici, tudom mirol. beszelsz! 15 honapos volt a nagy amikor le kellett vezenyelnem egy koltozest (8 honapos terhesen) 16 honapos volt mikor szuletett a teso, es azt kell mondanom, hogy akkor el kellett hataroznom, hogy kemeny hatarokat kell szabnom Neki, kulonben becsavarodok. a lakast teljesen bababaratta tettuk, mindenhol szekrenyzarak, elvedok, konnektor dugok vannak, gyakorlatilag van 50 nm jatekter, a furdo, wc es a szuloi halo tabu. a mindenhova felmaszas problemajat en ugy "oldottam" meg, hogy hagytam, szekre, asztalra, pultra, egyedul a tv szekrenyre nem, nehogy magara rantsa, es egy ket jol iranyzott eses utan olyan biztonsaggal maszik, mint Pokember! amugy a titok szerintem, hogy sokat, nagyon sokat kell levegon lenni az ennyire orokmozgokkal, jatszozni, maszokazni, nagy csuszdara engedni, hogy megismerje milyen, es kozben ugy elfaradjon, hogy bent nyugisabb tevekenysegekre tudd ravenni!! amugy meg, ezt a haztartas koruli agymenest egyeseknel nem ertem... masfel ora alatt megfozol 3 napra elore kb, takaritani, elpakolni majd este, egyebkent meg tessek jatszani jatszani jatszani!! ha meg a megfaradt Apukanak nem tetszik a rendszer melo utan, akkor tessek egy 3-4 napja cserelni, maris maskepp fogja latni a vilagot!
2014. máj. 18. 21:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!