Másfél éves kisfiamtól nem tudok semmit csinálni. Ti hogy csináljátok?
egy 1,5 éves miért aludna napközben 3x??Van egy jó pár kisgyerekes ismerősöm és ebben a korban már mindegyik csak 1x aludt ebéd után!
Kedes Kérdező!
csak annyit tudok írni,hogy az én 16 hósom is ilyen,ott vinnyog a lábanál bármit csinálnék!Mivel ő 2,-ik gyermekem így azt tudom írni tapasztalatból,hogy ez egy ilyen korszak túl kell élni!
mi teljesen bababiztosra megcsináltuk a szobáját, ajtóra tettünk rácsot. ha olyan nagyon fontos dolgom volt akkor játszott picit a szobájában :)
egyébként a délutáni alvás közben főztem, takarítottam, nekem bőven elég napi 2-3 óra házimunka ;)
Első válaszoló vagyok.
Képzeld el, az én fiam másfél évesen igenis aludt kétszer-háromszor napközben! De amikor áttért a nap egy alvásra akkor is sok lehetőség volt, h lefoglaljam, pl.: járóka, komp, babakocsi. Vagy le tettem a konyha szekrény elé, csak műanyag edényeket és 1-2 fakanalat tettem oda a szekrénybe amit kipakolhatott és el volt vele 20-30 perceket is és az idő alatt azért sok mindent meg lehet csinálni.... Nem a ki fogásokat kell keresni, hanem megoldást találni...
Köszönöm a válaszokat!
Ő egyszer alszik naponta ebéd után másfél órát és ennyi. Mellette van egy 3,5 éves gyermekem is, aki szinten itthon van velem, nem jár oviba, de nála nem voltak ilyen gondok. Eddig én is azt csináltam, hogy beraktam a járókába, de onnan már kimászik. A babakocsiban sem merem egyedül hagyni, mert annyira löki magát és küzd, hogy kiszabaduljon, hogy félek, hogy felborul. :(
Ilyen ez a "melo":) A kisfiam is mindig a nyomomban volt es masfel evesen meg igeny szerint szopizott, mindig egyutt voltunk:) Sot, velem is aludt. Amit meg tudtam csinalni, mellette, amit nem, akkor ha vigyazott ra valaki vagy, amikir aludt. Foglalkozni kell veluk, nagyon kimerito, de megszokod:) Azota a 3 eves melle most van egy 10 hos baba, ugyhogy nalam folytatodik az allando babazas, raadasul a 3 evesem meg nem ovis, igy mondhatni egesz nap jatszunk, setalunk, stb.
Es, amikor az elso baba kb. masfel eves volt, akkor allamvizsgaztam es szakdolgozatot irtam. Amikor 2 eves volt es 7 honapos terhes voltam, akkor nyelvtanfolyamra jartam es nyelvvizsgaztam. Nem konnyu, de idovel kitapasztalod, hogy lehet egy kis idot nyerni magadra.
Megint első válaszoló vagyok.
Hát azért a rántott hús sem 2 perc alatt ég le. De akkor, mikor alszik másfél órát, az idő alatt azt ne mondd, h nem bírod kisütni a rántott húst.... Azért ez vicces így, ha alszik másfél órát délben és még se tudod megcsinálni a dolgodat. Anyukámnak 4 lánya van és mindig patyolat tisztaság volt nálunk és minden nap főtt étel is volt az asztalon délre. Pedig idősebbik nővérem koleszos volt, fiatalabbik nővéremmel ketten voltunk akkor kicsik, neki se lehetett könnyű, de megoldotta 2 kis gyerek mellett és 2 év van köztem meg nővérem közt. Aztán jött húgom, mivel a mi seggünk el volt kényeztetve, így nekünk semmit nem kellett a házimunkában elvégeznünk és szintén 1 kis gyerek mellett mindent megcsinált anyum, pedig egy ekkora családra főzni,mosni, takarítani, nem volt kevés meló, de megoldotta. Most én is megoldom a fiam mellett. Szinte az összes barátnőmnek van gyerekük és mindenhol rend és tisztaság van, főtt étel és nem panaszkodnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!