Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » 15-20 évesek! Ti hány éves...

15-20 évesek! Ti hány éves korig tegeztek le valakit (ismeretlenül)?

Figyelt kérdés
2014. jún. 16. 21:42
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:

Attól függ, hogy ő tegez-e. Egyébként ismeretleneket, szinte mindig magázok. (Talán az olyan 18-20 korosztály alatt van, hogy tegeződök ismeretlenül is.)

16/F

2014. jún. 17. 07:51
 12/31 anonim ***** válasza:
62%
helyzettől függ,például a postán a 20 éves dolgozót is letegezem,ha az utcán útmutatásért megyek oda valakihez,akkor kb. 25 felett magázok, bátyám 30 éves barátait meg simán tegezem kapásból.
2014. jún. 17. 08:17
 13/31 anonim ***** válasza:

"De, nevelés. Ugyanis az alapvető illem úgy diktálja, hogy nem a fiatalabb dönti el, hogy kit tegez és kit nem."

Azért ebben van némi igazság. Alapvető, hogy idősnek megadjuk a tiszteletet és ő ajánlja fel a tegezést.

2014. jún. 17. 08:35
 14/31 anonim ***** válasza:
73%

Én olyan 20-25 évig tegezek valakit, és ez erre felé mindenkinél így van, nagyon fura lenne csókolomot köszönni vkinek, aki 3 évvel idősebb nálam, vagy korra úgy néz ki mint én. Szerintem meg is sértődnének e-miatt. Dda az olyanokat, akik kb. anyámmal egy korúak, alapból magázom, de általába mindig kérik, hogy tegezzem őket.

17l

2014. jún. 17. 09:04
 15/31 anonim ***** válasza:
68%

16 vagyok és kb. 30 éves korig tegeződök. De akkor se mindenkit. Aki konzervetívabbnak, zárkózottabbnak tűnik, őt semmiképp se.

Erről a "nevelés kérdése" dologról meg annyit, hogy nem neveletlen attól senki, ha letegez egy fiatalt. Képzeld el, hogy 22 évesen lecsókolomoznak. Van egy határ, ahonnan tényleg az, de a 20 éves korosztálynál nem mondanám annak. Egy ideig én is magáztam minden idegent, de nekem kínos volt, hogy mindegyik azt mondja, hogy "ilyen öregnek nézek ki?". Szóval marad a tegeződés, ha nem tetszik valakinek, akkor szól és tiszteletben tartom.

2014. jún. 17. 09:23
 16/31 anonim válasza:
14 vagyok...inkább 28ig kb..es inkabb szoljon hogy nyugottan tegezzem minthogy ne tetszen neki:)
2014. jún. 17. 09:37
 17/31 anonim ***** válasza:
67%

16 vagyok. Nagyon helyzettől és megítéléstől függ. Egy 35 körüli embert pl. ha a boltban megyek oda hozzá, hogy kéne ebből egy nagyobb méret, akkor tegezem. Ha a barátnőm szüleiről van szó, akikkel sose találkoztam, akkor magázom, de általában utána felajánlják, hogy tegezzem őket. Most, hogy belegondolok, olyan embereket, akikkel kapcsolatot tartok, kezdek, általában magázok, de ha random megszólítom az utcán, akkor kb 30-35ig tegezem. Felette persze magázom, de akkor se a "tetszik tudni" módon, hanem a "nem tudja..." módon.

Természetesen belém nevelték, de akik manapság 30 körüliek, még nem olyanok, hogy nagyon elvárnák, hogy magázza őket egy 16 éves. A tanáraimat persze akár 25 évesen is magázom, mert úgy illik.

2014. jún. 17. 09:47
 18/31 anonim ***** válasza:
100%

nem egyszerű kérdés, mivel sok idősebb 30-40 év körüli ember pl. rossz néven veszi, hogy őt tegezik, a másik részük pedig azt, ha magázzák. Ez neveléstől függ, anno, kit mire neveltek. A konzervatívabb családokban nevelkedettek elvárják, hogy magázzák őket, míg a lazább családokban felnövők nem feltétlenül várják el, de lehet jól esik nekik, ha magázzák őket.

Szerintem a fiatalabb részéről illő magázni az idősebbet, max. felajánlják neki, hogy tegezze.

Ami a tisztelet illeti, szerintem nem feltétlenül azzal tisztelünk valakit, hogy magázzuk, hanem hogy az illetővel szemben hogyan viselkedünk. Pl. egy embert magázva lehordunk a sárga földig, akkor tiszteljük? Vagy, ha valakit tegezünk, de illedelmesen bánunk vele, akkor tiszteljük? A magázás a tisztelet része, de nem az alappillére a jelenkori társadalmunknak már. Hogy ezek a későbbiekben tovább lazul, vagy újra szigorúbb normákat fog követni, mint 50 évvel ezelőtt, még nem tudhatjuk, a mindenkori társadalom fogja majd alakítani.

2014. jún. 17. 10:18
 19/31 anonim ***** válasza:
Kb 30 éves korig tegezem az embereket normál esetben. Persze hivatalokban, orvosnál stb. magázom a huszonéveseket is. 18/F
2014. jún. 17. 10:24
 20/31 anonim ***** válasza:

Érdekes , mert az informatika tanárunk tanított három évig aztán leváltották és azt mondta tegezhetjük. Fiatal "srácról" van szó (30-32 éves) igaz már elballagtunk ,de én akkor sem tudom/tudnám letegezni. Volt osztálytársaim közül sokan pedig simán.

Ez attól függ. Apám egyik legjobb barátját (közel 50 éves , és nagyon nagy arc) mindig is tegeztem. De pl a legjobb barátnőm 30 éves nővérének úgy köszönök: Csókolom.

Szóval attól is függ mennyire vagyok közeli kapcsolatba az illetővel. Barátaim szüleit magázom. Ha megkérnek hogy Sziázzam őket megteszem de nem szívesen. Engem így neveltek.

2014. jún. 17. 11:07
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!