Mit tehet egy szülő, ha a gyerekre kezdenek rászállni az osztályban?
A ne foglalkozzon vele technika sajnos csak olaj volt a tűzre. Már kipróbáltuk, de a fővezér képtelen belenyugodni, hogy valakit nem érdekel és csak annál jobban rászállt. A lökdösődés ezután következett, meg még sok más is amit nem akarok leírni, nem szeretném ha ráismerne valaki a pontos szitura. Igazából azon gondolkozom, hogy ha nyári szünet után is folytatják előkapom ezt a kis szemetet és közlöm vele, hogy ha kell az igazgatóhoz vagy akár a rendőrségre megyek és feljelentem zaklatásért.
Képtelen vagyok belenyugodni, hogy a gyerekem minden nap kikészülve jön haza és félek, hogy ha ez nem változik annak jövőre a tanulmányi eredményei is kárát látják.
"Igazából azon gondolkozom, hogy ha nyári szünet után is folytatják előkapom ezt a kis szemetet és közlöm vele, hogy ha kell az igazgatóhoz vagy akár a rendőrségre megyek és feljelentem zaklatásért. "
Na ezt nagyon nem ajanlom, ugyanis pont forditva is elsulhet, sot, ha valoban olyan a gyerek, mint amilyennek irod, biztos is, hogy forditva sul el Teged fognak zaklatasert feljelenteni.
Amit tehetsz: a tanar es a masik szulo jelenleteben beszelsz a gyerekkel, esetleg meg az igazgatot is bevonva.
Mas gyerekkel is bannak igy, vagy csak a tieddel?
A nyár jó lehet egy ellen-barátikör kialakítására. Ha van rendes ismerős gyerek a saját vagy a felsőbb osztályokból, esetleg nagytesókkal megspékelve, akkor velük kellene hétvégi programokat csinálni. Önbizalmat adna a lányodnak, és esetleg bátorságot arra, hogy az iskolai tízperceket a másik osztályban töltse, másokkal barátkozzon.
Ez neki is erőt adhat, meg a tanári vakságot is segíthet elmulasztani.
Velem ugyanez történt, egy évvel voltam idősebb, mint a gyereked.
OFF:
Nyomatékosan megkértem anyukámat, hogy ne lépjen közbe, ha megtudták volna az osztálytársaim, hogy anyu véd meg - még majdnem felnőtt fejjel is ezt gondolom - belehaltam volna a szégyenbe, az osztálytársak felerősödő szekálásáról ne is beszéljünk.
ON:
Én a csajt a saját fegyverével győztem le. Nyíltan utáltam, de csak őt, az "udvarhölgyekkel" kedves voltam (míg ő nem), őt viszont folyamatosan lejárattam, tesiórán "véletlenül" megdobáltam, ráestem, stb., a játszótéren, szintén egészen véletlenül bekentem a haját sárral... OK, a fizikai erőszak szerintem se a legjobb megoldás, viszont EZZEL nem tudott mit kezdeni (sosem tudta rámbizonyítani, hogy én voltam/nem véletlen volt), és szerintem megérdemelte. Az udvartartás pedig egy idő után rájött, hogy ő sem támadhatatlan, és lemorzsolódott. Néhányukkal máig jóban vagyok.
Nem tudom, egyet értesz-e a "módszeremmel", de az biztos, hogy ha ügyesen csinálják, működik. Jobban, mint a "nefoglalkozzvele".
19/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!