Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Mit tehet egy szülő, ha a...

Mit tehet egy szülő, ha a gyerekre kezdenek rászállni az osztályban?

Figyelt kérdés
Az egyik kiscsaj mindenkit a maga "szolgálatára" akar befogni. Az én gyerekem erre nem hajlandó erre az udvartartásával együtt rászállt és most már szabályosan zaklatni kezdi. Mit lehet tenni ilyen esetben, hogy lehet leállítani?

2014. jún. 4. 00:19
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:

A ne foglalkozzon vele technika sajnos csak olaj volt a tűzre. Már kipróbáltuk, de a fővezér képtelen belenyugodni, hogy valakit nem érdekel és csak annál jobban rászállt. A lökdösődés ezután következett, meg még sok más is amit nem akarok leírni, nem szeretném ha ráismerne valaki a pontos szitura. Igazából azon gondolkozom, hogy ha nyári szünet után is folytatják előkapom ezt a kis szemetet és közlöm vele, hogy ha kell az igazgatóhoz vagy akár a rendőrségre megyek és feljelentem zaklatásért.

Képtelen vagyok belenyugodni, hogy a gyerekem minden nap kikészülve jön haza és félek, hogy ha ez nem változik annak jövőre a tanulmányi eredményei is kárát látják.

2014. jún. 4. 18:11
 12/22 anonim ***** válasza:
100%
Velem ugyanezt csinálták amikor ennyi idős voltam és sajnos tapasztalatból mondom hogy szűlő itt nem tehet semmit én 2 évig bírtam a 7.osztályt már máshol kezdtem csak és kizárólag ez volt ami megoldotta a helyzetet semmi más. Én a helyedbe sürgősen intézkednék ugyanis bennem ez maradandó sérüléseket okozott és a mai napig összeszorul a gyomrom ha erre a 2 évre gondolok! És rettegek attól hogy a pocakomban lévő kis embernek is ezt kel majd átélnie. Borzasztóan gonoszak tudnak lenni a gyerekek sajnos.... 22/N
2014. jún. 4. 18:59
 13/22 anonim ***** válasza:
100%

"Igazából azon gondolkozom, hogy ha nyári szünet után is folytatják előkapom ezt a kis szemetet és közlöm vele, hogy ha kell az igazgatóhoz vagy akár a rendőrségre megyek és feljelentem zaklatásért. "

Na ezt nagyon nem ajanlom, ugyanis pont forditva is elsulhet, sot, ha valoban olyan a gyerek, mint amilyennek irod, biztos is, hogy forditva sul el Teged fognak zaklatasert feljelenteni.

Amit tehetsz: a tanar es a masik szulo jelenleteben beszelsz a gyerekkel, esetleg meg az igazgatot is bevonva.

Mas gyerekkel is bannak igy, vagy csak a tieddel?

2014. jún. 4. 19:04
 14/22 A kérdező kommentje:
A többit nem tudom, most az enyém van kipécézve. Igazából ő az egyetlen aki elég határozott volt ahhoz hogy ne hódoljon be. A többi fél tőle vagy rajong érte nehéz ezt kívülről megállapítani. Velük pl. olyanokat megcsinál,hogy a hátukon köti be a cipőjét vagy édességet hordanak neki stb... Az biztos, hogy a szülők szerint a többire sincs túl jó hatással, de nem igazán tudnak mit tenni. Eleve nincs sok lány az osztályban (kb. 1/3) és azokat sikerült maga mellé állítani és csoportosan támadnak. Az elvitelen én is gondolkozom, de mivel ez az egyetlen suli a kisvárosban nem lenne túl egyszerű.
2014. jún. 4. 19:25
 15/22 A kérdező kommentje:
Kedves 12 neked mit tettek a szüleid? Hogyan próbáltak segíteni?
2014. jún. 4. 19:31
 16/22 anonim ***** válasza:
100%
Engem édesanyám egyedül nevelt ő beszélt osztály főnökkel meg az osztálytársakkal is nah az utóbbi csak olaj volt a tűzre attól még rosszabb lett körbe állt az egész osztály köpködtek is pedig nem voltam én olyan csúnya vagy szerencsétlen egyszerűen kicsit visszahúzódob....Osztályfőnökömet nem érdekelte amikor közöltük vele hogy másik iskolába megyek annyit reagált hogy ott se lesz jobb hát ebben szerencsére tévedett. Még a báttyám is elhajtotta azokat a lányokat amikor már odáig fajult a dolog hogy kijöttek a lakásunkhoz hogy hazudozzanak anyukámnak mindenfélét rólam (nem szeretném részletezni) de az a gond hogy minden hiába ugyanis az iskolába senki nem tudott ott állni mellettem hogy megvédjen én meg már amikor 10-en 15-en jöttek nekem egyedül nem sokra mentem. Mondjuk ott is inkább szavakkal bántottak tetlegességig csak 1szer-2szer fajult de akkor se olyan durván hogy komolyabb ügyet lehessen belőle csinálni..
2014. jún. 4. 19:51
 17/22 A kérdező kommentje:
Ez azért elég szörnyű. A verbális bántalmazás szerintem ugyanolyan rossz mint a fizikai és elvileg ugyanúgy büntetendő. Itt mint írtam egy hangadó van, aki manipulációkkal maga mellé állít mindenkit pontosabban a lányokat. Úgy gondolom az ő megfékezésével a probléma megoldódhatna, bár nem tudom ez hogyan lehetne kivitelezhető ezért kellene a tanács.
2014. jún. 4. 20:23
 18/22 anonim ***** válasza:
100%
az irónia minden vele járójával át is éltem hasonlót és ép most fejeztem be "az osztály"..c filmet igazából csak jól kell időzíteni a lesz*rom őket és a vissza szólók védekezési dolgokat ,az se árt ha a lányod többet tud az ellenfeléről mint mutatja mert akkor ő is oda tud szúrni ahol fáj és álljon ki magáért !!
2014. jún. 4. 21:26
 19/22 anonim ***** válasza:

A nyár jó lehet egy ellen-barátikör kialakítására. Ha van rendes ismerős gyerek a saját vagy a felsőbb osztályokból, esetleg nagytesókkal megspékelve, akkor velük kellene hétvégi programokat csinálni. Önbizalmat adna a lányodnak, és esetleg bátorságot arra, hogy az iskolai tízperceket a másik osztályban töltse, másokkal barátkozzon.

Ez neki is erőt adhat, meg a tanári vakságot is segíthet elmulasztani.

2014. jún. 6. 11:49
 20/22 anonim ***** válasza:

Velem ugyanez történt, egy évvel voltam idősebb, mint a gyereked.

OFF:

Nyomatékosan megkértem anyukámat, hogy ne lépjen közbe, ha megtudták volna az osztálytársaim, hogy anyu véd meg - még majdnem felnőtt fejjel is ezt gondolom - belehaltam volna a szégyenbe, az osztálytársak felerősödő szekálásáról ne is beszéljünk.

ON:

Én a csajt a saját fegyverével győztem le. Nyíltan utáltam, de csak őt, az "udvarhölgyekkel" kedves voltam (míg ő nem), őt viszont folyamatosan lejárattam, tesiórán "véletlenül" megdobáltam, ráestem, stb., a játszótéren, szintén egészen véletlenül bekentem a haját sárral... OK, a fizikai erőszak szerintem se a legjobb megoldás, viszont EZZEL nem tudott mit kezdeni (sosem tudta rámbizonyítani, hogy én voltam/nem véletlen volt), és szerintem megérdemelte. Az udvartartás pedig egy idő után rájött, hogy ő sem támadhatatlan, és lemorzsolódott. Néhányukkal máig jóban vagyok.

Nem tudom, egyet értesz-e a "módszeremmel", de az biztos, hogy ha ügyesen csinálják, működik. Jobban, mint a "nefoglalkozzvele".

19/L

2014. jún. 7. 09:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!