Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Mit tudhatnak annak a kamasz...

Mit tudhatnak annak a kamasz fiúnak a szülei?

Figyelt kérdés
Kb mindig mindent megkapott/kap amit a korabeli gyerek kívánhatott, még is egy normális, életvidám jó gyerek, nem felfuvalkodott stb...
2014. jún. 2. 22:01
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
A tárgyakkal nem helyettesítették, hanem csak kiegészítették a szülői figyelmet és szeretetet.
2014. jún. 2. 22:07
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
én mindig úgy gondoltam, hogy ezek csak általánosítások, hogy pl. egy jómódú családban felnőtt gyerekre automatikusan azt mondják, hogy elkényeztetett, önző, rossz, akaratos, életképtelen, stb.
2014. jún. 2. 22:37
 3/8 A kérdező kommentje:
Hát pedig én láttam már néhány olyat is akikre hatványozottan igazak voltak ezek az "általánosítások". S
2014. jún. 2. 22:40
 4/8 anonim ***** válasza:
persze, van alapja a dolognak csak szerintem nem kéne mindenkit alapból így 'megbélyegezni' mielőtt megismernénk
2014. jún. 2. 23:23
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Valószínűleg jó példát mutattak neki, és gondosan nevelték.

Általában azok az elkényesztetett gyerekek villognak a szüleik vagyonával, akik otthon is a nagyzolást látják.

2014. jún. 3. 06:25
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Valószínűleg attól, hogy a család jó anyagi körülmények között él, ehhez egy jó értékrend is társul, így tudták megfelelő szeretettel és törődéssel is neveli a fiút, nem pedig "lekenyerezni" és "megvásárolni" a tárgyakkal.

Szerintem az átlagosnál jobb anyagi körülmények kifejezetten szerencsések egy gyerek szempontjából, ha mellette a szülő(k) az anyagiakon túl is tudnak adni a gyermeknek.

2014. jún. 3. 10:17
 7/8 anonim ***** válasza:

Én nagyon jó körülmények között nőttem fel, amit sokáig szégyelltem mert cseszegettek az iskolában..

Középsuliban ha csináltunk valami csínyt rögtön rám mondták hogy persze én azt hiszem hogy mindent megtehetek, ha jó jegyeket kaptam az az apám műve volt természetesen, amikor diákmunkát vállaltam akkor is szemét voltam mert elvettem más elől a helyet..

Egy ideig nagyon rosszul estek ezek a dolgok, egy gyerek nehezen viseli az ilyen általánosításokat. Persze a nehezebb körülmények közül jövőket is sokszor bántják, az a másik véglet.

2014. jún. 4. 00:44
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Tudnak okosan szeretni.
2014. jún. 6. 11:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!