Ti szerettétek a gimnáziumot?
Nem.
Nagyon jó gimnáziumba jártam, benne van az országos top10-ben. Az elvárások ennek megfelelőek voltak, de képes voltam megfelelni nekik, az átlagom mindig 4,5 felett volt.
A gond az osztállyal volt. Kifelé mindig elő volt adva, hogy milyen jó az osztályközösség, mennyire fantasztikusan összetartunk, közben meg mindenki azt nézte, hol fúrhatja-marhatja a másikat.
Az osztály nagyon élesen 2 részre volt szakadva: a "menőkre" és a "bénákra". Igazából egyik sem volt az, ami, csak más dolgok szerint élték az életüket és más értékeket tartottak fontosnak. A két fél között állandóan ment a sárdobálózás, soha semmiben nem értettünk egyet. Ezt megtetézte, hogy a "bénák" közül egy csomóan át akartak kerülni a "menők"höz, tőlük viszont állandóan kifúrtak egy-egy embert, aki így a "bénák"hoz jött barátkozni, hogy legalább vmi társasága legyen.
Száz szónak is egy a vége, ez így ment 6 éven keresztül, és a végére eléggé elegem lett belőle. Egy emberrel tartom a kapcsolatot még most is, vele mindig is jóban voltam és ő sosem vett részt ezekben a dolgokban.
Jó látni, hogy nem csak én tapasztaltam így. Ált. iskola sokkal jobb volt, gimiben osztályközösség nagyon pocsék volt, klikesedés, stb... osztályom mindig kinézett valakit akit addig idegesítettek, amit ott nem hagyta a sulit 6 év alatt 5 embert üldöztek el. Én viszonylag jól tanultam azzal nem volt baj, de az osztályközösség borzalmas volt, habár 3-4 haverral még mindig tartom a kapcsolatot.
Ui: Egyetem is sokkal jobb most szerintem mint gimi, pedig sokkal többet kell tanulni (orvosi).
Nem igazán. Az órákat nem szerettem (jó tanuló voltam, de a rossz tanáraim miatt utáltam a tanórákon ülni), és az osztályközösségünk is elég szar volt, 3-4 fős klikkek voltak és mindenki keresztbe tett a másiknak a háta mögött.
Most egyetemre járok, itt van egy kialakult baráti társaságom, és az órákat, tanulást is sokkal jobban szeretem.
Juhúú, te is orvosis vagy, kérdező? :D Még az is lehet, ismerlek. Vizsgaidőszak van, tanuljál! (Nekem is azt kéne! :D)
Mindenesetre sokan nem szeretik a gimit, nehéz időszak ez, keresik önmagunkat a fiatalok, de nem találják, nem nagyon toleránsak egymással, ami persze baj, de érthető is valamennyire. Ebben a korban mindenki nagyon tartozni akar valahová, s megtesz dolgokat, hogy a klikkben maradhasson.
Az általános tényleg sokkal jobb volt, és most az egyetem is. Pedig itt is vannak érdekes fazonok, és azért klikkek is, hogy úgy mondjam. De sokkal segítőkészebbek, kedvesebbek az emberek, ami mondjuk lehet, csak azért van, mert már idősebbek vagyunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!