Ti megengednétek 13 éves lányotoknak hogy borotválja a lábát?
Hagyjátok már ezt, hogy megerősödhet tőle a szőr. 12 éves korom óta borotválok és ugyanolyan a szőröm... Ha meg 2-3 naponta szeded borotvával, nem mindegy, hogy milyen erős?
Nem tudom, hogy ezen mit kell tiltani, egyáltalán nem nagy dolog. Nem piercingről vagy tetkóról van szó, hogy tiltani kellene.
Aha...biztos a bőrgyógyász is rosszul tudja :)
Éppen a gyanta-epilátort nem ajánlja, inkább a borotvát...érdekes, nem?! :) A sarlatán :)
De ettől persze mindenki úgy oldja meg, ahogy szeretné, de én a borotva pártján állok, mert nekem nem jött be az epilátor, mert soha nem volt tőle teljesen sima és szőrmentes a bőröm...
És mint írtam már korábban nem erősödik tőle a szőr, csak amíg teljes hosszára meg nem nő tűnik úgy, mert a tövénél vastagabb a szőrszál és a vége felé vékonyodik...
Nekem a borotvától is gyulladt be egy részen már a lábam. De elmúlt és csak amiatt volt,hogy nem volt elég puha a bőröm a borotválásnál.
Egyébként,nem erősödik a borotvától,hanem mivel felszíni szőrtelenítés és nem kitépi,ezért sötétebb színű lesz a visszanőtt szőr és vastagabbnak tűnik.
Nagyon szèpen köszönöm a vàlaszokat!!
Anya borotvàt hasznàl, ìgy õ azt tàmogatná, de nem engedi mert naponta vagy 2 naponta kell borotválni. Azt mondta majd nyàron. Epilàtorra ès kozmetikusra nem ad ki pènzt, mert ott van a borotva.
Én engedném! Nem feltétlenül a borotvát, lehet szörtelenítő krémet vagy epilátort, szóval nyugodtan szőrtelenítsen, ma már ez a megszokott, régen úgy 50 éveel ezelőtt még nem ez volt, de már én is 16 körül elkezdtem ezeket a dolgokat és az nem mostanában volt :)
Annyi, hogy a borotvától erősödni fog, így inkább valami drasztikusabb, de jó megoldás kéne, akár gyanta, epilátor gép.
Tényleg nem erősödik tőle a szőr, mint ahogy a gyantától, epilátortól sem lesz kevesebb. Én először gyantáztattam/gyantáztam nagyon sokáig, majd jött az epilátor, és már majdnem 30 voltam, mikor áttértem végül a borotvára.
Régebben sem volt kevesebb, mikor kitéptem a szőrszálakat, és most sem több vagy feketébb, sem pedig erősebb, hogy már öt éve borotválom.
Most nézem újra a Nők a pult mögött c. sorozatot.
Itt is szőrös a hónalja annak a lánynak, aki szerepe szerint annak ellenére, hogy bolti alkalmazott egy igencsak jómódú családból származik, mindig a legújabb divat szerint öltözködik, stb. '79-es film. Ekkor még nem számított igénytelennek a szőr.
http://www.youtube.com/watch?v=Aj1m4B8OfXU
2:34-nél
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!