Gondok a matekkal, tudnátok tanácsot adni?
Figyelt kérdés
Az a helyzet, hogy 17 éves vagyok, és egyszerűen gyűlölöm a matematikát... Általános iskolában nagyon hülye matektanárunk volt, utolsó évei voltak nyugdíjazás előtt, és nem tanított semmit, csak beszélgettünk meg hülyéskedtünk végig. Akkor nagyon jópofa volt hogy nincs matek, csak most sajnos gimnáziumba gyakorlatilag hozzá sem tudok szólni az anyaghoz, akkor a lemaradásom, és annyira nem értem az egészet. Erre még rátesz egy lapáttal, hogy egy elég rossz tanárunk van, egyszerűen nem értem amit magyaráz, egy fél éve kaptuk meg, ráadásul imád kiabálni meg csesztetni, ha nem tudsz valamit. Az a probléma, hogy gyakorlatilag még 2-est sem tudok nála írni. A dolgozat 6-7 feladatából általában 4-et nem vettünk át még, hanem csak úgy berakja, és fogalmunk sincs hogy kell kiszámolni. Hiába tanulok a dogákra 3 meg 4 órákat, nem használ. Hiába járok különtanárhoz, 15-20 feladattípus van, (illetve még egyes feladatoknak több változata is), nincs annyi időnk, hogy kb. a felénél többet átvegyünk. Teljesen kétségbe vagyok esve, mert bár nem vagyok egy kitűnő tanuló, de azért ha valamire tanulok, abból minimum egy 4-es szint megy. De itt meg ha megfeszülök sem megy még a rohadt 2-es sem. Már szinte teljesen biztos hogy meg fogok bukni év végén ráadásul... Tiszta katasztrófa az egész, és már olyan szinten undorodom a matektól, hogy egyszerűen rosszul vagyok órán, rosszul vagyok ha meglátom a matektanárunk, mindentől hányingerem van ami matekkal kapcsolatos. Ti voltatok már hasonló helyzetbe? Mi segített? Ti hogy tanuljátok a matekot? Előre is köszönöm a válaszokat.2014. ápr. 28. 18:06
1/5 anonim válasza:
Ha többeteknek gondja van a matekkal, illetve a tanárral és nem tudjátok vele megbeszélni, akkor szerintem szóljatok róla az osztályfőnöknek. Ő majd nevek nélkül megmondhatja neki, hogy valamit változtasson a tanítási módszeren. Ha tenni is akarsz érte és még a külön tanár sem segíti a felzárkózásodat, akkor valami ilyesmi megoldást keress.
4/5 anonim válasza:
hát figyelj... mostmár akkor ez bukás lesz. nem gáz, csak matekból buksz. fogadj egy matektanárt, aki a legelejétől kezdi neked el tanítani és szép fokozatosan haladsz vele. augusztusra szerintem feltornázhatod magad egy kettes szintre. a pótvizsga amúgy sem olyan nehéz és ha látja rajtad a tanár, hogy tanultál, akkor biztos nem buktat meg.
5/5 anonim válasza:
Szerintem mentesd föl magad. Én is ilyen gondokkal küszködöm, bár nálam nem a tanár a hibás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!