Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Mit csináljak? Tanácsot...

Mit csináljak? Tanácsot légyszi valaki!

Figyelt kérdés

Hú, jó hosszú lesz, úgyhogy előre bocsi a kisregényért és köszi annak aki elolvassa!

Szóval vázolom a történetet: Magyarországon, egy kisvárosban lakom. Általános után ( hatodikban ) a szüleim azt szerették volna hogy menjek át ausztriába tanulni, de ez nem jött össze mert nem találtunk ott lakást. Ezután az ottani gimibe mentem hatosztályos német kéttannyelvűbe.

Most 8.-os vagyok és a szüleim megint azt szeretnék ha kimennék ausztriába, most nevezetesen Bécsbe. Csakhogy én nagyon megszerettem a gimit, lett nagyon jó barátnőm, akiket most már nevezhetek a legjobb barátaimnak és egy szerelem is kialakulófélben van. Viszont tudom hogy a jövőm szempontjából nagyon jó lenne kimenni, sokkal nagyobb esélyem lenne egy jobb egyetemre bejutni, de nagyon nagyon félek ha csak belegondolok is. új ország, emberek, nyelv ja és valszeg koleszos lennék.

Ti mit tennétek a helyemben?

A másik kérdésem, hogyha esetleg bécsbe mennék, szerintetek megérné minden nap bevonatozni aztán meg vissza vagy inkább a kolesz?

A harmadik meg hogyha esetleg maradok akkor érettségi után milyen esélyem lenne mondjuk egy németországi egyetemre bejutni? Akkorra már nagy valószínűséggel meglenne a német felsőfokúm. Szerintetek?

Mégegyszer kösz aki végigolvasta és ezer hála, ha valaki válaszol is!

2011. dec. 5. 11:50
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
81%

Egyértelműen menj Bécsbe tanulni, legyél koleszos! Hamar sok új barátra teszel szert, beilleszkedsz, biztosan fogod szeretni! Ha meg esetleg nagyon nem éreznéd jól ott magad még mindig hazajöhetsz bármikor és folytathatod itthon a sulit. Bécsben is lesznek barátaid és lesz szerelem is:)

A jövőd szempontjából ez a legjobb döntés, és ahogy kiveszem a soraidból vágysz is rá, csak még tartasz egy kicsit az ismeretlentől!

Tapasztalatból beszélek,hidd el a szüleid is csak a javadat akarják, tuti jó lesz Bécsben Neked!

Sok sikert!

2011. dec. 5. 11:56
 2/12 anonim ***** válasza:
81%
Menjél Bécsbe tanulni! A távolságtól függ a vonatozás vagy a kolesz, nem írtad, hány km lenne a suli.
2011. dec. 5. 12:23
 3/12 anonim ***** válasza:
74%

Mindenképpen menj ki Bécsbe tanulni. Ez egy életre szóló lehetőség. A német nyelvet is jobban el tudod sajátítani, jót tesz a nyelvtudásodnak, ha nap, mint na németül beszélgetsz az emberekkel.

Két oldalról lehet megközelíteni az egészet. Az egyik, hogy, hogy új ország, új emberek, más nyelv hogy menne ez neked, de ami fontosabb, hogy jó oldalról közelítsd meg a dolgokat. Megismerheted egy másik ország kultúráját, nyelvét még jobban, az embereket, a gondolkodásmódot és ez mind pozitívum.

Barátokat is ott szerzel majd és a szerelem s rád találhat.

A jelenlegi barátaid miatt ne aggódj, levelezni, emailezni tudtok majd és gondolom időnként hazamész majd, akkor találkozhattok is. Ha valóban igaz barátok megértik a döntésedet.

Szerintem ez a Bécsben való tanulás nem csak a továbbtanulásodat befolyásolja, hanem az egész életedre nagy hatással lenne.

16/L

2011. dec. 5. 17:06
 4/12 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm a válaszokat!!

Nem tudom, hány km, de Mosonmagyaróváron lakom, kocsival kb 1 óra az út.

2011. dec. 5. 18:23
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Mindenképpen! Azt hittem különben, hogy soproni vagy:) Mindegy. A lényeg, hogy irány külföld, a kéttannyelvű messze nem ad olyan tudást, mint a környezet. Mellesleg életrajzba sem utolsó szempont, ha Bécsi iskolát végeztél. Sok sikert!
2011. dec. 5. 18:41
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Ne hagyd ki. Persze a barátok fontosak,de nagyon kevés embernek adatik meg az ami neked,használd ki. Tényleg az egész életedre ki fog hatni.

A barátaiddal pedig tudod tartani a kapcsolatot.

2011. dec. 5. 18:47
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Egyik ismerősöm két évet járt bécsben az egyik legjobb gimnáziumban. Azt mondja hogy nagyon gyenge ott az oktatás. Én biztos nem mennék ki.
2011. dec. 8. 20:49
 8/12 anonim válasza:
100%

Szia!

Elég hasonló helyzetben vagyok, nyár elején költözünk Angliába. Valószínűleg én is kollégiumban fogok lakni.

Apukám ott kapott egy nagyon jó állást, gondoltam végülis miért ne?

Én is hallottam rémhíreket az angol "középiskolai"( na, értitek) szintjéről, és minőségéről. De úgy döntöttem, hogy mindenképpen Angliában fogok egyetemen tanulni, addig a pár évig pedig nagyon jó alapot ad az angoltudásomnak az egyetemhez. (Legalábbis ezt feltételezem :-D)

Én 2 hónapja tettem középfokú nyelvvizsgát(B2), és ahhoz képest jól beszélek angolul (Nem, nem csak a suliban remekelek a tanár előtt, és az angoljegyem alapján ítélek)

de eléggé félek hogy ez a tudás nem elég és mindig szótárral a hónom alatt kell majd mennem mindenhova. Ja és hogy a brit gyerekek majd cikiznek azért mert nem tudok annyira jól angolul, vagy nem is tudom.

Szerintetek középfokú nyelvvizsgával ok kiutazni és ott letelepedni?(Elnézést hogy belekontárkodtam a kérdésedbe és feltettem még egyet)

Na most jöttem rá hogy nem is a kérdésre válaszoltam.. Na mindegy, gondoltam leírom. :))

14/L

2011. dec. 10. 17:42
 9/12 A kérdező kommentje:
Utcsónak: semmi baj:) Legalább tudom, hogy nem csak én vagyok ilyen helyzetben! :D
2011. dec. 12. 18:52
 10/12 Kétkedő válasza:
Semmiképpen ne hagyd ki ezt a lehetőséget! Szerintem a szüleidnek sem könnyű - de a Te érdekedben javasolják ezt, a jövőd miatt! Ha nyitott vagy, hamar új ismeretségekre tehetsz szert.
2011. dec. 17. 16:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!