Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Aggódnunk kellene a fiamért?

Aggódnunk kellene a fiamért?

Figyelt kérdés

Nem szeretnék szakemberhez fordulni, de ha megerősítést kapunk, hogy indokolt volna, azonnal elvisszük.

A probléma a következő: A fiam lassan 20 éves, de sok tekintetben még mindig egy kisfiú. Kisgyerekkorában is más volt az érdeklődési köre, mint társaié, de sokáig nem (vagy nem volt szembetűnő)volt problémája a társaival való kapcsolatteremtéssel. Ahogy kamaszodott, egyre jobban bezárkózott, de ezeket betudtuk a serdülőkornak és az apróbb magánéleti problémáknak. Most viszont, hogy jobban odafigyelek rá, észrevettem, hogy rengeteg kényszeres tevékenységet végez, kerüli mások társaságát (barátai vannak, de szabadidejében nem találkozik velük) szinte semmi empátiát nem mutat. Mindig is tanulási nehézségei voltak, viszont ami érdekli, azzal hosszú órákat foglalatoskodik, intelligens. Mire gyanakodhatunk? Vigyük szakemberhez?

2014. ápr. 27. 21:07
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Ugyanilyen vagyok, csak lányban. Mindenképpen javaslom az orvost, már csak magamból kiindulva is. Remélem nem fajul odáig, mint én: öngyilkossági gondolatok, teljes érdektelenség az élet felé, mások kirekesztése (még a családtagoké is).
2014. ápr. 28. 10:31
 12/16 anonim ***** válasza:

#11-s, ne haragudj, de te csak tini vagy.

Lehet autista, de ennek vannak jelei, amik kisgyermekkorban mutatkoznak, pl: beszédképesség fejletlensége, nem hallgat a nevére, kommunikációs zavarok.

De szerintem lehet simán asperger-szindróma. Inkább erre tippelnék, mivel ha tud társaságban lenni, akkor az már nem autizmusra jellemző, de ennek is vannak főbb jelei: testbeszéd fejletlensége illetve annak koordinálatlansága.

Egyrészt autistákra jellemző,hogy nem helyes nyelvtannal beszélnek, artikulálási gondjai vannak.

Én erre a kettőre tippelek, ha pszichológiai problémákról beszélnénk.

----------

De most beszéljünk most más szemszögből.

Én személy szerint 14 éves vagyok, és ha egyszer eltervezek valamit, azt meg is valósítom, ez nem egy nagy probléma, az hogy képes visszamenőleg sok mindenre visszaemlékezni az sem probléma, átlagosan a gyerekeknek 5 éves kor felett áll be teljesen a memória visszavezetési képességük, ez lehet fejletlen, vagy nagyon fejlett. És ha valamiben érdekelt vagy, arra nyilván jobban visszaemlékezel.

Furcsa szokás? Engem nem a csillagászat, vagy autók és ilyenek érdekelnek, hanem az emberi pszichológia, politika, gazdasági helyzet. Akkor én is valami "más" vagyok netalán? Nem hiszem.

Vannak "barátai", akikkel nem találkozik iskolán kívül? Nem lehet, hogy csak azért beszél velük, mert nem akarja halálra unni magát? Én sem vagyok egy társasági lény, de ez kamaszkorban még inkább gyakori.

Nem hiszem, hogy valami hatalmas problémák vannak vele, csupán más, ennyi. Nem kell mindent beleképzelni a dolgokba.

2014. ápr. 28. 15:20
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

"#11-s, ne haragudj, de te csak tini vagy. "

Te vagy a tini 14 évesen. Nyáron leszek 26.

2014. ápr. 28. 16:53
 14/16 anonim ***** válasza:

Én egyetértek, hogy én tini vagyok, de nem hiszem, hogy valami betegséged miatt akartál volna öngyilkos lenni, ha mégis akkor tévedek. De nekem amit írtál csak egy tipikus kamaszkori problémának tűnt.

"Ugyanilyen vagyok, csak lányban.", ezt írtad egyébként, tehát jogos volt a feltételezésem, hogy te is kamasz vagy, ha nem, akkor "ugyanilyen voltam"-ot kellett volna használnod, független attól, hogy még mindig ilyen vagy félreértések végett.

2014. ápr. 28. 17:23
 15/16 anonim ***** válasza:

Hasonló kaliber,de ÉN gyerekkorom óta ilyen vagyok,amióta megszülettem. Autizmus? Ha nem veleszületett,hanem később alakult ki,bármilyen nyavaja lehet,kamaszkori szorongásból,önértékelési próblémák miatt kialakult depresszió,antiszociális viselkedés,szociális fóbia..

De a kényszeresség,az intelligencia,a kommunikáció nehézkessége miatt én nem vetném el az autizmust/aspergert !

2014. ápr. 28. 21:17
 16/16 anonim ***** válasza:
De ezek a tünetek az idő múlásával enyhülni szoktak,az ember megtanul "normálisnak látszani",kompenzálni. Ennyire nem figyeltél eddig rá,hogy 20 évesen veszed észre a problémát?Vagy újkeletű
2014. ápr. 28. 21:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!