Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Hogy mondjam el anyáéknak,...

Hogy mondjam el anyáéknak, hogy a barátommal szeretném tölteni a nyarat? Milyen "érveket" hozzak fel?

Figyelt kérdés

Igazából csak anyát kéne meggyőznöm, apának ebbe nincs túl sok beleszólása (legutoljára Karácsonykor látott).

A barátommal szeptemberben leszünk együtt 2 éve, én 17 éves vagyok.

Csak így egész nyáron nem találkoznánk anyával, szóval nem tudom, hogy reagálna...

Abba már belement, hogy elmehessek vele fesztiválokra, de az nem ugyanaz, mintha egész nyáron nem látna.

Szerintetek?

2014. ápr. 26. 18:23
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem felejtsd el, egy 17 éveseknek igenis korai az egész nyarat külföldön tölteni a barátjával.Az meg pláne nem tisztességes,hogy a barátod fizet mindent,én nem engedném ha az anyád lennék,már azt sem,hogy külföldre menj nyaralgatni,és teljesen érthető és logikus lenne.Elégedj meg azzal elmehettek fesztiválokra,aludhatsz nála,ráértek nyaralgatni már akkor is ha egyetemista leszel,és addigra érettebb is leszel,és biztosabb lesz a kapcsolatotok,mert hiába vagytok együtt 1,5 éve gyerek voltál mikor összejöttetek,még most is az vagy részben.esetleg nyaraljatok itthon egy hetet valahol.
2014. ápr. 27. 09:10
 22/23 at__us ***** válasza:
16%

Legjobb talán amit itt írtak, hogy "szeretlek nagyon stb.. de el akarok menni a barátommal világot látni, fesztiválozni, mert ez nagy élmény, és nem 10 év múlva akarok, amikor melókeresés (esetleg karrierépítés lesz)" talán ez működne, de amúgy szerintem az egész nyárra elmenni külföldre kissé nagyra vágyó és merész terv még ha anyagilag biztosítva is van a másik részéről!

17 évesen meg ott vannak ilyen problémák, hogy alkoholt nem adják ki törvényesen... ha bármi van, mondjuk túl sok lenne a pia, akkor lehet a barátodat elővennék ott..

Azokkal a hozzászólókkal meg nem értek egyet, akik azt mondják, hogy mennyire nem lenne fair dolog.. szerintem az a normális szülő, aki megérti, hogy a gyerekeinek (tökmindegy hogy fiú vagy lány) mennie kell megismerni a "nagy világot", tapasztalatot kell gyűjtenie idejében és nem az az önző dolog, ha valaki 17 évesen el akar menni, hanem az, ha a szülők 20 évesen se engedik, mert befásult elképzeléseik vannak, amikből nem akarnak engedni!

2014. ápr. 27. 19:35
 23/23 anonim ***** válasza:
100%

De ki mondta, hogy a szülő nem akarja elengedni? A központi kérdés az volt, hogy vajon a kedves szülő mit szólna hozzá, ha az egész szünetet, amikor többnyire együtt lehetne a család, a gyereke végig másnál akarja tölteni, ráadásul külföldön.

Főleg úgy, hogy a másik szülő fizeti az én gyerekem utaztatását is. És azt se tudjuk, hogy a barát szülei mit szólnak ahhoz, hogy egy "idegen" kiskorú gyerek 2-3 hónapos külföldi nyaralását és szórakozását is fizethetik pluszban. Mert hiába mondja azt a kérdező, hogy a barátja fizeti, de ő elméletileg egyetemista, szóval nem hinném hogy lenne annyi önálló keresete ezek mellett, hogy ne csak magának, hanem másnak is megfinanszírozzon egy teljes nyarat. Tehát mondhatjuk, hogy gazdag apuka-anyuka finanszírozza mindkettejük utazását.

Nincs gond a világlátással, szükség van erre, de szerintem vannak olyan tényezők amiket figyelembe kellene venni. És a szülő is érezheti magát kellemetlenül az anyagiak miatt. De van egy olyan érzésem, hogy a kérdező leány nem hajlandó tovább gondolni a dolgot azon túl, hogy egész nyáron buli és napfény ezerrel, főleg a más kontójára.

2014. ápr. 27. 20:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!