Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Hogy mondjam el anyáéknak,...

Hogy mondjam el anyáéknak, hogy a barátommal szeretném tölteni a nyarat? Milyen "érveket" hozzak fel?

Figyelt kérdés

Igazából csak anyát kéne meggyőznöm, apának ebbe nincs túl sok beleszólása (legutoljára Karácsonykor látott).

A barátommal szeptemberben leszünk együtt 2 éve, én 17 éves vagyok.

Csak így egész nyáron nem találkoznánk anyával, szóval nem tudom, hogy reagálna...

Abba már belement, hogy elmehessek vele fesztiválokra, de az nem ugyanaz, mintha egész nyáron nem látna.

Szerintetek?

2014. ápr. 26. 18:23
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%
mesélj már egy kicsit a -programtervröl-, mert nekem nem áll össze, hogy még csak 17 vagy, de a barátoddal külföldre akarsz menni több honapra, szülöi finanszirozás nélkül :)
2014. ápr. 26. 19:13
 12/23 anonim ***** válasza:
100%
Ezt Te így gondolod, mert gyerek vagy és gondolom baromi szerelmes. De egy szülő, főleg egy anya nem így gondolkodik. Ő egész évben dolgozik azért hogy neked mindened meglehessen ami csak tőle telik. Ahogyan az egyik korábbi hozzászóló írta Te még kiskorú vagy és nem a szomszéd városba akarsz egy hétre elmenni sátorozni, hanem külföldre több hónapra. Nincs az az épeszű szülő aki ebbe belemenne. Hiába van meg a programteretek, ne éld bele magad hogy úgy lesz ahogyan azt ti kettesben, okosban elgondoltátok.
2014. ápr. 26. 19:14
 13/23 anonim ***** válasza:
81%

Kérdező, látom nem érted. Ülj le szépen és írd össze, hogy anyukád az elmúlt iskolaéved alatt mi mindent tett érted és ne csak az anyagiakra gondolj. Van fedél a fejed felett? Kapsz minden nap enni? Tiszta ruha? Meg úgy egyáltalán kapsz dolgokat aminek az árát anyukád keresi meg napi 8 órában (jobb esetben)? Biztosítja az iskolában járásodat?

És gondolom mindezt egy szó nélkül teszi. Te pedig bizonyítvány osztás után, mint aki jól végezte dolgát, fognád magad és lelépnél a nagy szerelembe, hogy aztán legközelebb az évnyitóra térj vissza. Szerinted ez hogy esne anyukádnak? Aki gondolom már alig várja, hogy a kislányával végre együtt tudjon tölteni huzamosabb lazítós időt valami "csajos" programmal, amikor nem az van, hogy másnap meló, neked pedig iskolába kell menni. Tényleg nem bírnál ki egy hetet úgy, hogy ne épp úton legyél valami party helyszín felé a barátoddal?

És egyébként ő se szándékozik otthon lenni egy kicsit?

2014. ápr. 26. 19:19
 14/23 anonim ***** válasza:
4%

Ha szép kérésre (mesélsz az útról ilyesmi) nem megy bele akkor:

Anya elmegyek a barátommal nyaralni ha elengedsz tök jó nagyon megköszöném mert fontos vagy nekem szeretlek és fontos amit modasz de ha nem akkor is elmegyek mert szeretem a barátomat szal max bezársz a szobámba de akkor kimászok.

Megbeszéltük?

2014. ápr. 26. 19:31
 15/23 anonim ***** válasza:
100%
éljen az érzelmi zsarolás, igaz utolsó? :) aztán a kérdezőt a rendőrség fogja szépen hazaszállítani a reptérről, mert még mindig kiskorú és nyilván anyuka jelentené a rendőrségen, hogy a kislánya az engedélye nélkül készül elhagyni az országot, ráadásul egy már jogilag is felnőttel, csak nehogy aztán a barátot is elővegyék, hogy mégis mennyire volt része ebben a kis "szöktetésben" :)
2014. ápr. 26. 19:40
 16/23 A kérdező kommentje:

11-es, valószínűleg ha leírnám, hogy milyen helyekre megyünk, megkapnám, hogy kamuzok és nem igaz... Szóval inkább nem.

19:19, anyával nem éppen zökkenőmentes a kapcsolatunk.

Nem úgy kell minket elképzelni, hogy vasárnap délben nagy egyetértésben ebédelünk együtt, utána kiruccanunk kirándulni egyet.

Sőt, arra sem emlékszem, mikor töltöttünk együtt fél óránál többet úgy, hogy nem kocsiban ültünk és nem zenét hallgattam éppen.

Ha itthon is lennék, akkor sem lennénk együtt.

Neki a munkája a mindene, ennyi. De nem baj, az évek alatt már hozzászoktam ehhez és nem zavar.

2014. ápr. 26. 19:47
 17/23 anonim ***** válasza:
100%

tényleg csak puszta kiváncsiságbol, és természetesen, ha nem akarsz nem válaszolsz, de a ki finanszirozná ezt a pár honapos -kiruccanást?

egy egyetemista fiunak nincs pénze, pláne, ha a szüleivel lakik.. és nem saját albérletben, lakásban.

2014. ápr. 26. 20:04
 18/23 A kérdező kommentje:

A barátom fizeti.

Van pénze, nem is kevés (gazdag család). Szóval az anyagi része rendben van a dolognak.

2014. ápr. 26. 20:07
 19/23 anonim ***** válasza:
0%

Nem az érzelmi zsarolás mellet vagyok csak feltételeztem szereti az anyát ami gondolom igaz is ezt elmondani egy embernek egyátalán nem érzelmi zsarolás ha szívből mondod és nem kamuzól azért hogy elérj valamit

az meg ha nem engedi el akkor is elmegy szintén nem zsarolás csak egyszerű tény ilyenek a kamaszok minnél inkább tiltos annál inkább csinálja semmi extra csak ösztön/beidegződés/lázadás ahogy tetszik ilyenek vagyunk majd kinőjük

2014. ápr. 26. 23:43
 20/23 anonim ***** válasza:
0%

Amúgy teljesen egyetértek azzal hogy genya dolog lelépni egy anyától nem is támogatom de nem az volt a kérdés hogy jó e amit tesz hanem hogy hogyan tegye arra kéne válaszolni sok nevelő célzatú jó szándékú anyáskodó ember...én is kifejthetnék vagy millió érvét hogy miért ne csinálja de minek ha egyszer r*hadtúl nem kérdezte senki???

hiába írjuk le úgyse hallgat ránk ezt akarja csinálni akkor legalább csinálja jól....nem?

2014. ápr. 26. 23:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!