Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Hogy mondjam el anyáéknak,...

Hogy mondjam el anyáéknak, hogy a barátommal szeretném tölteni a nyarat? Milyen "érveket" hozzak fel?

Figyelt kérdés

Igazából csak anyát kéne meggyőznöm, apának ebbe nincs túl sok beleszólása (legutoljára Karácsonykor látott).

A barátommal szeptemberben leszünk együtt 2 éve, én 17 éves vagyok.

Csak így egész nyáron nem találkoznánk anyával, szóval nem tudom, hogy reagálna...

Abba már belement, hogy elmehessek vele fesztiválokra, de az nem ugyanaz, mintha egész nyáron nem látna.

Szerintetek?

2014. ápr. 26. 18:23
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem erre sehogyan sem fogod tudni rávenni az anyukádat, ami érthető is lenne számomra. Persze megpróbálkozhatsz vele, de az biztosan nagyon rosszul fog esni neki, hogy ő aki nevel, ellát, melletted áll mindenben nem olyan fontos számodra és közel 3 hónapig felé sem néznél szíved szerint.
2014. ápr. 26. 18:29
 2/23 A kérdező kommentje:

De fontos nekem ő is, csak amúgy is dolgozna szinte egész nyáron, nyaralni nem mennénk, mert utál utazni.

Szerintem nem akkor önzőség, hogy a barátommal szeretnék lenni...

2014. ápr. 26. 18:35
 3/23 anonim ***** válasza:
100%

Messze lakik a barátod? Értem én hogy nagy a szerelem, de szerintem anyukád is megérdemel annyit, hogy vele is tölts némi időt nyáron, mivel mégis csak ő lát el téged, gondoskodik rólad, gondolom anyagilag is támogatni fogja a gondtalan nyaradat.

Az nem lenne megoldható, hogy ne csak a barátod szüleinél legyetek (vagy nem egykorúak vagytok? ) hanem nálatok is?

Szerintem próbálj meg időt szánni anyukádra, főleg hogy a barátod is biztos szeretne csak a családjával lenni, legalább is a családjának biztos lenne erre igénye :)

2014. ápr. 26. 18:36
 4/23 anonim ***** válasza:
100%
Ha akarod próbáld meg az én személyes véleményem továbbra is az, hogy nem fog belemenni, mert nem tudsz nyomós észérveket felhozni. Talán 1 max 2 hétbe még belemenne, de az egész nyárra 100% , hogy nem. Amúgy a hasznosan, közösen eltöltött időhöz nem szükséges a nyaralás.
2014. ápr. 26. 18:40
 5/23 A kérdező kommentje:

Nem az ő szüleinél lennénk, hanem külföldön. Nyaralni, pihenni, szórakozni mennénk.

Amúgy nem lakik messze, ugyanabban a városban élünk, szóval gyakran együtt vagyunk. Idősebb nálam (egyetemista).

2014. ápr. 26. 18:45
 6/23 anonim ***** válasza:
100%
kifizetné az utazás költségeit, anyud?
2014. ápr. 26. 18:47
 7/23 A kérdező kommentje:
Anyának nem kellene semmit fizetnie. Csak elengednie kellene...
2014. ápr. 26. 18:52
 8/23 anonim ***** válasza:
90%
Nézd, nem hiszem hogy anyukád (és úgy általában a szülők nagy része) elengedné a gyerekét egész nyárra külföldre, főleg hogy még kiskorú vagy. Nem arról van szó, hogy ülj egész nyáron anyuka szoknyája mellett és nem is szeretném magamat ismételni, de szerintem legbelül te is érzed, hogy nem igazán tisztességes amit csinálni szeretnél.
2014. ápr. 26. 18:56
 9/23 anonim ***** válasza:
94%
Egyezzetek ki abban,egy hónapra kimész a barátoddal,egyet otthon töltesz anyukáddal maradék időt meg apukáddal.
2014. ápr. 26. 19:00
 10/23 A kérdező kommentje:

Miért ne lenne tisztességes? :)

Nem lopni akarom tőle az útiköltséget...

1 hónap kevés, már megvan a "programterv" és tudnánk pár napot találkozni, amikor Mo.-n leszünk, de azért az mégsem olyan...

Apával meg nem lennék semennyi időt amúgy sem.

2014. ápr. 26. 19:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!