Miért cigiznek a fiatalok?
Én is csináltam, de nem tudom miért... Már 2 éve egy szálat se, nem is kívánom, nem is akarok rászokni, viszont a környezetemben nagyon sokan cigiznek.. Miért??
Meg amikor szaros 13 évesek dugiba az utcasarkon elszívnak közösen amikor látszik a fején, hogy készül megfulladni.. Azokat jól beoltom.. De miért csinálják ezt?
A legtöbb fiatal tényleg azért cigarettázik, hogy "nagyobbnak" tűnjenek, vagy mert a baráti társaságukban az a megszokott és követni akarják őket, azaz nem akarnak kimaradni a "buliból".
Én 13 évesen kezdtem el cigarettázni. ( jöhet a lepontozás, nem érdekel!)Nem a fent leírtak miatt, nem azért kezdtem el szívni, mert menő, hanem azért, mert JÓL éreztem magam tőle. Még így felnőtt fejjel is csak azért csinálom, mert SZERETEK cigarettázni. Tisztában vagyok a káros hatásaival, de engem mindig megnyugtatott, ha eltudtam szívni egy-két szálat. (lehet, hogy csak nálam van így, mivel elég sokat stresszelek)Nekem a környezetem elfogadta, hogy én cigarettázok. A bagózás nekem segített is, mivel kamasz korom óta novellákat írok, és ha nem volt ihletem, tartottam egy kis szünetet és miközben cigarettáztam egy kicsit tudtam gondolkodni a folytatáson, tehát segített magamba szállni.
Én tekintettel vagyok a nemdohányzókra is, szóval nem fújom senki arcába a füstöt és ha az utcán egy kisebb gyerek megy el mellettem, átteszem a másik kezembe a cigit, hogy ne érje őt a füst.
Lehet hogy egy kicsit off, ezért bocsánatot kérek.
Remélem hasznos volt a válaszom számodra.
Mert irtó menőnek hiszik magukat.
Én is dohányoztam, csak rólam ezt senki sem tudta, nem azért csináltam, hogy mindenki megnézzen ez miatt. Voltak problémáim, és az idegességre jó volt egy darabig. Aztán egy idősebb srác ezt megtudta, ő nem dohányzott, de mivel úgy tudta hogy én igen, így hazafele jött velem, és kérdezte, hogy van-e gyújtóm. Hát nem volt nálam, mert suliban sohasem gyújtok rá. De valahogy megoldottuk, én természetesen nem gyújtottam rá, nem vagyok függő, és szegénykém még fogni sem tudta, szívni se nagyon tudta hogy kéne, és még a letüdőzés fogalma tudásától is messzi volt...
15/L ~
Amúgy én is befulladok a füsttől, így a család megszabta, hogy csak kint dohányozhatnak.
De tök fura, mert ugye régen én is dohányoztam, volt amikor 1 kis épületbe volt buli és vagy 30 an voltunk és mindenki cigizett, egymás után gyújtottak rá és egyszerűen a füsttől látni alig lehetett, néha ki lett nyitva az ajtó de nem sűrűn és mégsem volt semmi bajom. ÉS már 2 éve amióta leszoktam egyszerűen ha meglátom már rosszul leszek és a füsttől egyenesen befulladok és olyan vagyok mint 1 asztmás..
Amúgy én is úgy gondolom, hogy vagy a társaság viszi bele, vagy csak azért csinálja mert feltűnési viszketegsége van és menőnek akar tűnni. Meg arról is hallottam, hogy akik önbizalom hiányban szenvednek, így próbálják ellensúlyozni, hogy figyeljenek rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!