Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Ti hova fújjátok a dezodort?...

Ti hova fújjátok a dezodort? Bőrre vagy ruhára?

Figyelt kérdés

2014. márc. 27. 21:55
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
seglukamba :D
2014. ápr. 1. 20:04
 12/14 A kérdező kommentje:

#5 #8 #11

Nagyon értelmesek vagytok...

A kérdést azért írtam ki, mert úgy Hallottam hogy nem jó bőrre fújni, mert egészségtelen. Én is úgy tartottam hogy bőrre való, csak biztosra akartam menni.

A többieknek köszönöm a választ! :)

2014. ápr. 1. 21:42
 13/14 anonim ***** válasza:
59%

A válaszok megleptek! A kérdés egyáltalán nem hülye! Sőt, ebből látszik, hogy a kérdezőnek már valami tájékozottsága az illatszerek összetételével kapcsolatban.

Az ismert dezodorok legtöbbje tartalmaz alumíniumsót. Ez csak az egyik káros összetevője a dezodoroknak.

"Alumíniumsók: izzadásgátlók. Összehúzzák a pórusokat, így azok nem tudnak kiürülni. Bőrirritáló hatásuk lehet. Egyes kutatások szerint az alumínium miután eltömíti a pórusokat, lerakódik és felhalmozódik a mell szöveteiben, és növeli a mellrák kialakulásának esélyét azáltal, hogy képes kötődni a szervezet ösztrogénreceptoraihoz. Mivel az ösztrogén szerepet játszik az emlődaganat képződésében, minden olyan vegyület, ami ösztrogén hatású, és be tud jutni az emlőbe, potenciálisan rákkeltő hatású. Az alumíniumvegyületek különösen a hónalj borotválása utáni dezodorhasználat során képesek átjutni a bőrön. A leggyakrabban használt izzadásgátlók az alumínium-klór-hidrát, az alumínium-cirkónium-hidrát és az alumínium-cirkónium-glicin."

Korábban azt hitték a kutatók, hogy a mellrák elsősorban nőket érint. Amióta elterjedt a férfiaknál is a dezodor használata, náluk is jelentősen megnőtt a mellrák előfordulási aránya. Ez köszönhető a "jó" reklámoknak! Ha igazán férfias akarsz lenni, akkor használj ... dezodort.

Ha egészséges és hosszútávon szép akarsz maradni, akkor figyelj a termékek összetételére és ne a márkára!

Ehhez nyújt segítséget a következő oldal: [link]

2014. ápr. 4. 08:34
 14/14 anonim ***** válasza:
100%

11/13 Ne adj ihletet a kozmetikai iparnak, mert újabb rákosító, allergén, immungyengítő anyagokat találnak ki.

Mert az büdösebb tud lenni, mint a hónalj, ha nem tartják tisztán!

Inkább mosd meg jó szappannal! :D

(Karbon szappan, kávé szappan, teafa szappan stb)

2014. ápr. 4. 08:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!