#5 #8 #11
Nagyon értelmesek vagytok...
A kérdést azért írtam ki, mert úgy Hallottam hogy nem jó bőrre fújni, mert egészségtelen. Én is úgy tartottam hogy bőrre való, csak biztosra akartam menni.
A többieknek köszönöm a választ! :)
A válaszok megleptek! A kérdés egyáltalán nem hülye! Sőt, ebből látszik, hogy a kérdezőnek már valami tájékozottsága az illatszerek összetételével kapcsolatban.
Az ismert dezodorok legtöbbje tartalmaz alumíniumsót. Ez csak az egyik káros összetevője a dezodoroknak.
"Alumíniumsók: izzadásgátlók. Összehúzzák a pórusokat, így azok nem tudnak kiürülni. Bőrirritáló hatásuk lehet. Egyes kutatások szerint az alumínium miután eltömíti a pórusokat, lerakódik és felhalmozódik a mell szöveteiben, és növeli a mellrák kialakulásának esélyét azáltal, hogy képes kötődni a szervezet ösztrogénreceptoraihoz. Mivel az ösztrogén szerepet játszik az emlődaganat képződésében, minden olyan vegyület, ami ösztrogén hatású, és be tud jutni az emlőbe, potenciálisan rákkeltő hatású. Az alumíniumvegyületek különösen a hónalj borotválása utáni dezodorhasználat során képesek átjutni a bőrön. A leggyakrabban használt izzadásgátlók az alumínium-klór-hidrát, az alumínium-cirkónium-hidrát és az alumínium-cirkónium-glicin."
Korábban azt hitték a kutatók, hogy a mellrák elsősorban nőket érint. Amióta elterjedt a férfiaknál is a dezodor használata, náluk is jelentősen megnőtt a mellrák előfordulási aránya. Ez köszönhető a "jó" reklámoknak! Ha igazán férfias akarsz lenni, akkor használj ... dezodort.
Ha egészséges és hosszútávon szép akarsz maradni, akkor figyelj a termékek összetételére és ne a márkára!
Ehhez nyújt segítséget a következő oldal: [link]
11/13 Ne adj ihletet a kozmetikai iparnak, mert újabb rákosító, allergén, immungyengítő anyagokat találnak ki.
Mert az büdösebb tud lenni, mint a hónalj, ha nem tartják tisztán!
Inkább mosd meg jó szappannal! :D
(Karbon szappan, kávé szappan, teafa szappan stb)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!