Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Törés, fegyelmezés vagy...

Törés, fegyelmezés vagy motiválás?

Figyelt kérdés

Vasárnapra maradt egy kötelező olvasmány. Délelőttre kirándulást terveztünk ismerősökkel, délutánra olvasást, leckeírást. Reggel kiderült, hogy kiskamasz fiam két hete nem szólt, hogy olvasónaplót is kell írni. A kirándulásról le kellett tenni, de túl későn szólt, így egyedül kellett otthon maradnia olvasni. Nálunk a családban egyébként is tilos hazudni. Fél órát sírt, aztán nekilátott. Késő estére sikerült befejeznie az összes feladatot.

Ha nincs fegyelmezés, egyrészt nem lett volna kész. Másrészt viszont nagyon hiányzott a kiránduláson az ismerősöknek is, és óriási sebet ejtett ez a fegyelmezés. Este lelki segélyre volt szüksége.

Mit lehetett volna jobban, másképp?

2014. márc. 24. 13:32
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
100%
szerintem jól csináltátok ... legközelebb kevésbé lesz feledékeny, hidd el ez nem törésként marad meg benne
2014. márc. 24. 13:38
 2/23 A kérdező kommentje:
Azt mondta, öngyilkos lesz. Aztán kértem, hogy rajzolja le a könyv főszereplőjét. Akkor vidámabb lett. Talán zsarol érzelmileg, de lehet, hogy komoly.
2014. márc. 24. 13:40
 3/23 anonim ***** válasza:
90%
Ha azt mondta, hogy öngyilkos lesz, akkor remélem egyértelmű, hogy mihamarabb forduljatok vele pszichológushoz. Nem azért, mert biztos, hogy az lesz, hanem azért, mert jellemzően ilyet nem mond egészséges kamasz.
2014. márc. 24. 13:45
 4/23 A kérdező kommentje:
A nyakára tekerte a zuhanyzsinórt. Kétszer is.
2014. márc. 24. 14:17
 5/23 anonim ***** válasza:
97%
Már nem azért, de az elmúlt években ti hol voltatok, mint szülők???
2014. márc. 24. 14:33
 6/23 A kérdező kommentje:
mellette, szeretetben.
2014. márc. 24. 14:40
 7/23 anonim válasza:
100%

És nem sikerült észrevenni a problémákat?

Nem bántásból, de ezek nem az olvasónapló írás miatt voltak szerintem...

2014. márc. 24. 14:43
 8/23 anonim ***** válasza:
100%

Valami hatalmas baj biztosan van. A gyereked nem szólt, hogy feladat van határidőre, utolsó pillanatra hagyta, és még neki kellett lelki segély?? Normális gyerek fülét-farkát behúzza egy ilyen eset során, és elszégyelli magát, nem még öngyilkossággal fenyegetőzik. Szerintem nem törődtetek eleget a gyerekkel, és most próbálja kivívni a figyelmet...

Nekem még nincs gyerekem, de hárman vagyunk testvérek, és rég túl vagyunk az iskolán. Az én szüleim azt sem engedték volna, hogy két hét kussolás után még kimaradjunk a családi programból, hogy jaj szegénykém meg tudja írni a feladatát. Magára vessen a gyerek ilyenkor, teljesen jogosan megérdemli az egyest, és semmi oka nincsen összeomlani érzelmileg. Tanítsátok meg erre.

2014. márc. 24. 14:46
 9/23 A kérdező kommentje:
Ti is szélsőségesen különbözően látjátok ezt, és bennem is sokminden dúl egyszerre. Ezért kérek tanácsot.
2014. márc. 24. 14:51
 10/23 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is teljesen jól oldottátok meg a szituációt , viszont a gyerkőc miatt komolyan aggódnék! - ennyi miatt megfordul a fejében, hogy öngyilkos lesz? egyáltalán honnan tudja egy ilyen kisgyerek, hogy mi az??? hol látta? hallotta? Maga az a tény, hogy öngyilkosságra gondol, szerintem nagyon nagy bajt jelez, én emiatt, és nem a hétvége miatt aggódnék!
2014. márc. 24. 14:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!