Hogy kell törödni kamasz gyerekekkel?
Figyelt kérdés
2009. dec. 15. 17:17
1/8 anonim válasza:
Nem kell az agyukra menni és faggatni őket, de mindig kell nekik lehetőséget biztosítani arra, hogy beszélhessenek a problémáikról, érzéseikről. Ez egy kicsit olyan kor mint amikor kisbabák és kezdik felfedezni a körülöttük levő világot. Ilyenkor alakul ki a jellemük szóval térre is szükségük van, de ugyanakkor nagyon sérülékenyek is. Az a lényeg, hogy érezzék melletük állsz és mindenben számíthatnak rád. De nyilván csak akkor működik jól a család, ha a gyerekekbe ebben a korban már belenevelték a legfontosabb értékeket. Hogy azért tudják hol a határ, mi az amit már nem tehetnek meg következmények nélkül.
2/8 anonim válasza:
Az előttem szólónak igaza van.Szerencsés az akinek ilyen családja van,nekem nincs...........:'(
3/8 anonim válasza:
Fontos, hogy mellette állj,de azért tudnia kell,hogy hol a határ(na ebből vannak a veszekedések,mert nem tudja és ezért keménynek kell lenni velük)
Lehet,hogy az agyára fogsz menni,de ha lement a kamaszkor, hálás lesz...Tapasztalat, nekem kb 1 éve lett vége a kamaszodásomnak. Anyámnak sosem fogom megbocsátani,ahogy viselkedett velem(le is lépett),de apukámnak életem végéig hálás leszek.Végig mellettem állt és áll,hiába veszekedtünk sokat.
Lényeg,hogy tudja, bármikor fordulhat hozzád bizalommal.ha szüksége lesz rá,élni fog a lehetőséggel.
4/8 anonim válasza:
Az első válaszolónak teljesen igaza van. 16/L
5/8 anonim válasza:
jajam
az elég ha mellette állsz, támogatod
szabadon engeded egy feltétellel, vagy kettővel: nem öli meg magát, és jól tanul
akk bármit megtehet
6/8 anonim válasza:
A kamaszkor talán a legbonyolultabb időszak egy ember életében. Fontos, hogy mellette állj, hogy tudja neked bármit elmondhat. ha valami rosszat tesz természetesen ha komoly a büntetés nem maradhat el, de nem szabad magára hagyni, segíteni kell neki. A kamaszok nagyon hangulatemberek, kell hogy legyen egy kis kuckó, ahová visszavonulhat, de persze nem szabad sokáig elzárkóznia. Ha esetleg beszélgetni, társasozni (vannak olyan kamaszok, akik ebben az időszakban sem hagyják el a közös játékokat) akar nem szabad elhalasztani, mert lehet hogy később már nem akar. A kamaszok nagyon érzékenyek, néha hagyni kell, hogy a vállunkon kisírják magukat. Próbáld vele megbeszélni a problémákat, mind a ketten meg fogtok könnyebbülni...
7/8 anonim válasza:
hagyni afaszba egyszer úgyis megunja a hülyeségeitXD
8/8 anonim válasza:
Halgasd meg mindig amit mond!Hagy mondja el a lelki problémáit és ha tudsz akkor segíts neki mindig védmeg ha valakivel veszekszik ne kiabálj vele,mert az csak rosszabb lesz higadtan és szépen beszélj vele és ha advalamit vagy esetleg rajzol valamit azt becsüldmeg és ne dobd ki ragaszd ki a szekrényre vagy a hütőre vagy csak simán legyen látható helyen akkor majd lássa,hogy megbecsülöd!!!Ezt tapasztalatból mondom :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!