Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » A gimnazisták nagy részének...

A gimnazisták nagy részének mi baja van a szakközepesekkel?

Figyelt kérdés
Olyan lenézően beszélnek velem ,meg azt hiszik csak ahhoz a témához tudok hozzá szólni amit tanulok azt hiszik azáltal ,hogy szakközépbe jöttem nekem meg áll a világ és utána rögtön mehetek melózni ők meg majd mennek egyetemre mert ,hogy őket majd fel veszik és lesz belőlük ügyvéd és egyéb "jól kereső" ember én is akarok tovább tanulni ,de mikor mondtam megvetően néztek rám hogy,látszott úgy gondolták nem lesz belőlem semmi .....3 hetente alig beszélek ezekkel az emberekkel és ilyenkor is felidegesítenek miért gondolják felsőbb rendűbbnek magukat ????

#iskola #lenézés #tovább tanulás és hasonlók
2014. febr. 7. 14:01
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
100%

Oké, most már tényleg érdekel, miféle emberek járnak erre az oldalra. Gyengébbek kedvéért kihangsúlyozom: NEM a sajàt véleményemet írtam le, HANEM azt, amit feltehetően gondolnak a szakközepeseket lefikázó gimnazisták (tehát NEM mindegyik egytől-egyig, hiszen abba én is beletartoznék). Persze igazuk van azoknak, akik az abszolút egyenrangúságot és a jó szakközépsulik létezését hirdetik itt, csakhogy ők egynémely ideérkezett válaszra reagálnak, nem pedig a kérdésre (én arra igyekeztem). Ezek után rohadtul nem értem, miért kellett lepontozni.

Utolsó voltam.

2014. febr. 8. 09:34
 22/28 anonim ***** válasza:
53%
Amúgy nekem szakközepes létemre minden este 7 óráig van sulim, é szerda kivételével minden nap 8kor kezdek (egy órás ebédszünettel). Nekem is van fakultációm, ugyan azt tanulom mint egy rendes gimnáziumban csak emelett még szakmát is kapok. Nem érzem magam hülyébbnek
2014. febr. 8. 09:45
 23/28 anonim ***** válasza:
76%
Szia.Leírom neked a tapasztalataimat.Én egy olyan középiskolába járok,ahol az egyik osztály szakközepes,a többi pedig gimis osztály.Elmondható a szakközepesekről nagy általánosságban,hogy bunkók,lenézőek és az agyi kapacitásuk sincs a toppon.Persze vannak kivételek,viszont a többi osztályban jóval kevesebb arányba fordulnak elő az ilyen emberkék.Annyit viszont elárulnék azon kedves válaszoló(k)nak,aki(k) szerint egy gimi kevesebbet ér,mint egy szakközép,hogy ez baromság.Attól még,hogy vannak szakmai tantárgyaid nem lesz szakmád a középiskola végére.:p Annyi a végére,ami szerintem fontos,hogy egy jó gimi felkészít a tovább tanulásra,de egy erő szakközép is.:)
2014. febr. 8. 11:21
 24/28 anonim ***** válasza:
87%
hátha valaki marad 5.éved akkor lesz szakmája is, aki meg nem marad, annak felesleges volt kinlodnia a szakközéppel 4 éven keresztül.
2014. febr. 8. 12:29
 25/28 anonim ***** válasza:
71%

Ez hülyeség! Tavaly végeztem el a főiskolát, a gimnáziumból érkezők 80-90%-a elvérzett. Olyan szakra mentem, amit középiskolában is tanultam és érdekel is, ezért volt pár olyan tárgyam, amire csak vizsgázni mentem és 5-ös lett :).

Igaz, az ex-gimisek megtanultak mindent, jobb lett a diplomaátlaguk. Én megértettem a dolgokat, mellette volt egy csomó maszek munkám. Ennyit a "jól kereső" emberekről. Úgy diplomáztam, hogy két helyre volt állásajánlatom, van olyan szaktársam, ami a mai napig munkanélküli/kirúgták.

Nagyon jó szakközépbe jártam, egy csomó pluszt is megtanultam ill. kaptam benne segítséget. Hatalmas előnyt jelentett végig.

2014. febr. 9. 20:04
 26/28 anonim ***** válasza:
75%

Nekem semmi bajom nincs velük, de sajnos nagyon sok negatív tapasztalatom van még a viszonylag "elit" szakközepek tanulóival. (nem konkrét "tudás" miatt!!!)

Egyszerűen csak nem tudnak viselkedni, pl étteremben kajacsatáztak, ordítoztak, rengetegen dohányoznak (persze ezek előfordulhatnak a gimisek között is, de pl az én sulimban nem jellemző) Plusz van mellettünk egy szakközép, hááát ennyi tipikus liba kinézetű lányt még sosem láttam:D De pl az unokatesóm vidéki suliba jár, és tök normális, szóval ez nem általános. Nem azért szeretek valakit, mert gimibe jár:D

2014. febr. 11. 18:58
 27/28 anonim ***** válasza:

Én szakközepes vagyok, de a barátaim nagy része gimis, és volt olyan, hogy megkérdezték, hogy mit fogok csinálni érettségi nélkül, blablabla, meg az egyik exbarátnőm egyfolytában azt hangoztatta, hogy a szakközepesek milyen ostobák és tanulatlan ősemberek.

Mellesleg az is hülyeség, hogy aki szakközépbe jár nem kap szakmát... akkor miért is tanul 4 éven keresztül SZAKMÁT ha nem kapja meg? Nekem is lesz szakmám, ha végeztem.

A másik meg, hogy a gimis barátnőim már egykor fél kettőkor otthon vannak, amikor nekem a legkevesebb órám az hét. Ja, és 9-es vagyok és ebben az évben heti 6 szakmai tárgy van + 4 négy nyelv, 5 matek, 2 fizika, kémia, föci, irodalom nyelvtan, egy infó és 5 tesi. De a gimisek akiknek van kábé 5-6 tantárgyuk nyavajognak, hogy milyen jó nekem, mert nem kell annyit tanulni velük ellentétben

2014. febr. 14. 17:57
 28/28 anonim ***** válasza:
100%

Kedves utolsó!

A szakközépiskola nem ad szakmát!Csak vannak szakmai tárgyaid,de középiskola után még képzésen részt kell venned,hogy szakmád legyen.Ami szakmát az,az a szakmunkásképző.

2014. febr. 14. 18:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!