A gimnazisták nagy részének mi baja van a szakközepesekkel?
Oké, most már tényleg érdekel, miféle emberek járnak erre az oldalra. Gyengébbek kedvéért kihangsúlyozom: NEM a sajàt véleményemet írtam le, HANEM azt, amit feltehetően gondolnak a szakközepeseket lefikázó gimnazisták (tehát NEM mindegyik egytől-egyig, hiszen abba én is beletartoznék). Persze igazuk van azoknak, akik az abszolút egyenrangúságot és a jó szakközépsulik létezését hirdetik itt, csakhogy ők egynémely ideérkezett válaszra reagálnak, nem pedig a kérdésre (én arra igyekeztem). Ezek után rohadtul nem értem, miért kellett lepontozni.
Utolsó voltam.
Ez hülyeség! Tavaly végeztem el a főiskolát, a gimnáziumból érkezők 80-90%-a elvérzett. Olyan szakra mentem, amit középiskolában is tanultam és érdekel is, ezért volt pár olyan tárgyam, amire csak vizsgázni mentem és 5-ös lett :).
Igaz, az ex-gimisek megtanultak mindent, jobb lett a diplomaátlaguk. Én megértettem a dolgokat, mellette volt egy csomó maszek munkám. Ennyit a "jól kereső" emberekről. Úgy diplomáztam, hogy két helyre volt állásajánlatom, van olyan szaktársam, ami a mai napig munkanélküli/kirúgták.
Nagyon jó szakközépbe jártam, egy csomó pluszt is megtanultam ill. kaptam benne segítséget. Hatalmas előnyt jelentett végig.
Nekem semmi bajom nincs velük, de sajnos nagyon sok negatív tapasztalatom van még a viszonylag "elit" szakközepek tanulóival. (nem konkrét "tudás" miatt!!!)
Egyszerűen csak nem tudnak viselkedni, pl étteremben kajacsatáztak, ordítoztak, rengetegen dohányoznak (persze ezek előfordulhatnak a gimisek között is, de pl az én sulimban nem jellemző) Plusz van mellettünk egy szakközép, hááát ennyi tipikus liba kinézetű lányt még sosem láttam:D De pl az unokatesóm vidéki suliba jár, és tök normális, szóval ez nem általános. Nem azért szeretek valakit, mert gimibe jár:D
Én szakközepes vagyok, de a barátaim nagy része gimis, és volt olyan, hogy megkérdezték, hogy mit fogok csinálni érettségi nélkül, blablabla, meg az egyik exbarátnőm egyfolytában azt hangoztatta, hogy a szakközepesek milyen ostobák és tanulatlan ősemberek.
Mellesleg az is hülyeség, hogy aki szakközépbe jár nem kap szakmát... akkor miért is tanul 4 éven keresztül SZAKMÁT ha nem kapja meg? Nekem is lesz szakmám, ha végeztem.
A másik meg, hogy a gimis barátnőim már egykor fél kettőkor otthon vannak, amikor nekem a legkevesebb órám az hét. Ja, és 9-es vagyok és ebben az évben heti 6 szakmai tárgy van + 4 négy nyelv, 5 matek, 2 fizika, kémia, föci, irodalom nyelvtan, egy infó és 5 tesi. De a gimisek akiknek van kábé 5-6 tantárgyuk nyavajognak, hogy milyen jó nekem, mert nem kell annyit tanulni velük ellentétben
Kedves utolsó!
A szakközépiskola nem ad szakmát!Csak vannak szakmai tárgyaid,de középiskola után még képzésen részt kell venned,hogy szakmád legyen.Ami szakmát az,az a szakmunkásképző.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!