A gimnazisták nagy részének mi baja van a szakközepesekkel?
Mert még nem tudják, hogy nem megy mindenki egyetemre, és érettségivel állásuk se lesz, nem hogy jól fizető.
Ne foglalkozz velük, egy jó szakközép semmivel se rosszabb, mint egy gimi, ha azzal kapcsolatban akarsz továbbtanulni, akkor pedig kifejezetten előnyös.
Sajnos én a legjobb barátnőmet vesztettem el így (ő volt a gimis, én a szakközepes), és én mentem egyetemre, ő nem. Őt alázzák ilyen-olyan cégeknél nap mint nap, nekem jó állásom van. Azóta már belátta, hogy hibázott, de az elveszett évek (10+) nem pótolhatók.
Azért mert a gimibe felvételi van ahova csak a legjobbak, legokosabbak, legszorgalmasabbak kerülnek be. A szakközépbe mennek a hülyék, és akik nem voltak elég jók a gimihez.
Ettől függetlenül lehetnek a szakközepesek között is okos és értelmes emberek, mint ahogy a gimisek között is hülye parasztok, csak nem ez az általános. És az emberek könnyen általánosítanak.
Hagyjuk már. Én állítólag egy jó nevű,erős gimibe járok, elhiteted,hogy nem csak az 'okosokat' veszik fel,elég ha anyuci-apuci ismer valakit és már is bent van. Itt is nap,mint nap találkozok ilyennekkel,de itt gimis-gimist is lenéz,mert okosabbnak hiszi magát a másiknál. A sulink egy szakközéppel szemben van,és mikor ők már délben végeznek és látjuk az ablakból a sok stréber (akik tényleg azok) ilyen flegma megjegyzéseket tesznek,hogy 'menjetek csak cigizni,majd szeditek a szemetet utánunk pár év múlva" és elkezdenek nevetni. Borzasztóak.
De nem kell általánosítani ,nekem pl több barátom van aki szakközépbe jár,mint a sulimba. És attól,hogy nekem jó jegyeim vannak,de pl haverom bukik valamiből nem fogom lenézni,max megkérdezem,hogy segítsek neki vagy lesz rja az egészet?!
Elhiszem,hogy felidegesítenek,engem is felidegesítenek az ilyen megszólalásaikkal nap-mint nap. Az idő majd segít ezen aztán majd meglátjuk,hogy kivel milesz,mert,hogy az itt megszerzett érettségivel kitörölhetik majd a kis popójukat ha nem veszik fel őket oda ahova akarnak menni (doktor,ügyvéd,állatorvos stb)
kérdezö, én is müvészeti szakközépbe jártam, ahova annak idején 4,0-töl felfele vették fel a diákokat. a felvételi 3 fordulos volt, 3,5 orás. 200 jelentkezöböl 32 embert vettek fel. de nálunk volt kémia és biologiai is.
a szakközép sokkal nehezebb, mint egy sima gimnázium.. 3 napba besüritik az 5 nap tananyagját. igy mi reggel fél 8 -tol délután 3-4ig voltunk iskolában. dupla töri orákkal, dupla matekkal... sovárogva néztük a gimiseket, akik már délután 1-kor végeztek..és nem kellett megszakadniuk a tanulásban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!