A gimnazisták nagy részének mi baja van a szakközepesekkel?
Hát figyelj,gimis vagyok. Az 5 napból egy nap van 5 órám az összes többi nap 8-9! Emelt órákat mind 7.8 órákba tesznek be, fakultációs órák is utolsó órákban vannak. És akkor még ha nyelvvizsgára készülök akkor a 8.9. óra után még 2 órát bent maradok tanulni. Pluszba bejárós is vagyok,szóval pénteken kívül a többi nap nem érek haza 5-6 óra előtt,max ha elmarad az óra. Ez mellett még ott a kresz is. Szóval ne általánosítsunk már ilyeneket,hogy a gimisek már délben végeznek,igen itt is vannak olyan 11.-12.-es évfolyamok akiknek van kb 5 tantárgyuk és már délben végeznek,mert nem vettek fel semmilyen plusz órát,de attól ott van a többi diák aki estig bent rohad a tanárokkal együtt,és ezt most nem panaszkodás képen mondom még mielőtt belém kötnél,szimplán leírtam,hogy azért nem úgy van az ahogy gondolod.
Gimibe meg szakközépbe is vannak akik már korán végeznek és olyanok is akik nem. Gimiben meg szakközépben is vannak akik okosak vagy okosnak hiszik magukat és olyanok is akik buták. Ennyi.
Szóval...
Nem általánositottam, azt irtam le, hogy nálunk, a mi iskolánkban hogy volt.
Igen, mi is készültünk közben a kresszre.
Igen sokan bejárosok voltak (én konrkétan kollégista, mivel 160 km-re laktak a szüleim)
Igen, tölünk is sokan készültek nyelvvizsgára (én is, igy nekem heti plusz 6 angolom volt)
DE! ezek nem követelmények. Emellett tény, hogy ugyanaz volt a tananyag, csak éppen nekünk 3 napba préselve és nem 5-be.
Én akkor az ország egyik legerösebb szakközépiskolájába jártam, nem tudom, hogy ott most mik az elvárások. Hozzáteszem, volt olyan általános iskolai osztálytársam, aki 13 évesen nem tudta Magyarország fövárosát..elment a helyi hülye -képzöbe, (szakközépiskola, ahol kereskedelmi végzettséget szerzett), kitünöre leérettségizett, majd elvégezte az egyetemet. Most meg a munkahelyén azzal piszkálják, hogy nem tud se fogalmazni, se helyesenirni..
Kérdező, hova jársz?
Én idén felvételizek egy nagyon szimpi és jól felszerelt szakközépbe, nekünk több tanár mondta ott az iskolában, hogy azért gondoljuk meg, mert ez gimis anyag+ szakmai órák. Viszont 10
Kérdező, hova jársz?
Én idén felvételizek egy nagyon szimpi és jól felszerelt szakközépbe, nekünk több tanár mondta ott az iskolában, hogy azért gondoljuk meg, mert ez gimis anyag+ szakmai órák. Viszont 10-ig nem nagyon leszek bajban, mert kisgimnazista vagyok és tanulunk 10.-es anyagot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!