Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » A gimnazisták nagy részének...

A gimnazisták nagy részének mi baja van a szakközepesekkel?

Figyelt kérdés
Olyan lenézően beszélnek velem ,meg azt hiszik csak ahhoz a témához tudok hozzá szólni amit tanulok azt hiszik azáltal ,hogy szakközépbe jöttem nekem meg áll a világ és utána rögtön mehetek melózni ők meg majd mennek egyetemre mert ,hogy őket majd fel veszik és lesz belőlük ügyvéd és egyéb "jól kereső" ember én is akarok tovább tanulni ,de mikor mondtam megvetően néztek rám hogy,látszott úgy gondolták nem lesz belőlem semmi .....3 hetente alig beszélek ezekkel az emberekkel és ilyenkor is felidegesítenek miért gondolják felsőbb rendűbbnek magukat ????

#iskola #lenézés #tovább tanulás és hasonlók
2014. febr. 7. 14:01
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
90%

Hát figyelj,gimis vagyok. Az 5 napból egy nap van 5 órám az összes többi nap 8-9! Emelt órákat mind 7.8 órákba tesznek be, fakultációs órák is utolsó órákban vannak. És akkor még ha nyelvvizsgára készülök akkor a 8.9. óra után még 2 órát bent maradok tanulni. Pluszba bejárós is vagyok,szóval pénteken kívül a többi nap nem érek haza 5-6 óra előtt,max ha elmarad az óra. Ez mellett még ott a kresz is. Szóval ne általánosítsunk már ilyeneket,hogy a gimisek már délben végeznek,igen itt is vannak olyan 11.-12.-es évfolyamok akiknek van kb 5 tantárgyuk és már délben végeznek,mert nem vettek fel semmilyen plusz órát,de attól ott van a többi diák aki estig bent rohad a tanárokkal együtt,és ezt most nem panaszkodás képen mondom még mielőtt belém kötnél,szimplán leírtam,hogy azért nem úgy van az ahogy gondolod.

Gimibe meg szakközépbe is vannak akik már korán végeznek és olyanok is akik nem. Gimiben meg szakközépben is vannak akik okosak vagy okosnak hiszik magukat és olyanok is akik buták. Ennyi.

2014. febr. 7. 15:18
 12/28 anonim ***** válasza:
10%

Szóval...

Nem általánositottam, azt irtam le, hogy nálunk, a mi iskolánkban hogy volt.

Igen, mi is készültünk közben a kresszre.

Igen sokan bejárosok voltak (én konrkétan kollégista, mivel 160 km-re laktak a szüleim)

Igen, tölünk is sokan készültek nyelvvizsgára (én is, igy nekem heti plusz 6 angolom volt)

DE! ezek nem követelmények. Emellett tény, hogy ugyanaz volt a tananyag, csak éppen nekünk 3 napba préselve és nem 5-be.

Én akkor az ország egyik legerösebb szakközépiskolájába jártam, nem tudom, hogy ott most mik az elvárások. Hozzáteszem, volt olyan általános iskolai osztálytársam, aki 13 évesen nem tudta Magyarország fövárosát..elment a helyi hülye -képzöbe, (szakközépiskola, ahol kereskedelmi végzettséget szerzett), kitünöre leérettségizett, majd elvégezte az egyetemet. Most meg a munkahelyén azzal piszkálják, hogy nem tud se fogalmazni, se helyesenirni..

2014. febr. 7. 15:33
 13/28 anonim ***** válasza:
28%
Csak az nem jut eszükbe az olyan embereknek mint a kettes válaszadó, hogy akik szakközepesek sokkalta többféle dolgot tanulnak. Míg például egy gimisnek van átlagba mondjuk olyan 8 tantárgya (sokat mondtam), míg a középsulisoknak van 12-14 tantárgyuk is. Szerintem ez nem mindegy és szakközépből is lehet ugyan úgy menni egyetemre.
2014. febr. 7. 17:06
 14/28 anonim ***** válasza:
91%
Én is szakközépbe járok..és ugyanazt tanuljuk mint a gimisek..+ a szakmai tárgyak..(elég erős sulim van..)
2014. febr. 7. 17:36
 15/28 anonim ***** válasza:
34%
gimis vagyok,de nem nézem le a szakközepesek.Sőt,ha engem kérdezel,akkor jobban megéri szakközépbe járni,mint gimnáziumba(én nagyon bánom,hogy gimibe mentem)
2014. febr. 7. 18:22
 16/28 anonim ***** válasza:
53%
Én gimiből mentem szakközépbe. Hát sokkal nehezebben bírom mint a gimit. De engem nem néznek le mondjuk ,de én nem is kezelem a gimnazistákat felsőbbrendűként :D
2014. febr. 7. 19:12
 17/28 anonim ***** válasza:
55%

Kérdező, hova jársz?

Én idén felvételizek egy nagyon szimpi és jól felszerelt szakközépbe, nekünk több tanár mondta ott az iskolában, hogy azért gondoljuk meg, mert ez gimis anyag+ szakmai órák. Viszont 10

2014. febr. 7. 21:49
 18/28 anonim ***** válasza:

Kérdező, hova jársz?

Én idén felvételizek egy nagyon szimpi és jól felszerelt szakközépbe, nekünk több tanár mondta ott az iskolában, hogy azért gondoljuk meg, mert ez gimis anyag+ szakmai órák. Viszont 10-ig nem nagyon leszek bajban, mert kisgimnazista vagyok és tanulunk 10.-es anyagot.

2014. febr. 7. 21:50
 19/28 anonim ***** válasza:
Üpsz, bocsi, véletlenül elküldtem előbb.
2014. febr. 7. 21:53
 20/28 anonim ***** válasza:
13%
Gondolom mert a gimi áll az okos, művelődni, továbbtanulni vágyó diákok képzőhelyének hírében, míg aki szakközépbe megy, az "biztos nem akar egyetemre menni, nem lesz diplomás, csak egy szimpla alkalmazott kispolgár". Egyesek megragadják ezeket a lehetőségeket a napi frusztráció levezetésére, mondanám, hogy ne foglalkozz velük, de ez nyilván nem megy ilyen könnyen. Amúgy én gimnazista vagyok és van szakközépbe járó haverom.
2014. febr. 7. 22:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!