Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Vajon megerdemel egy iPhone...

Vajon megerdemel egy iPhone 5-ot, egy 14 eves lany, ballagasra?

Figyelt kérdés

Elotortenet: 27 eves anyuka vagyok,van egy 5 eves kislanyom,es 39 hetes terhes vagyok. Anyukam baratnojenek a lanyarol van szo.

Anyukam ma meselte,hogy a baratnojenek a lanya iPhone 5-ot kert ballagasra.

A lany eleg jol tanul,azt hiszem hat negyese lesz most a felevi bizonyitvanyban. A kerdesem tehat az,hogy megerdemel egy 14 eves lany egy ilyen csucskategorias telefont? Vagy egyaltalan,valo egy 14 evesnek iPhone a kezebe? Mi a velemenyetek errol?📱

2014. jan. 17. 17:28
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
Eleve nem vennék iPhonet tininek,teljesen felesleges.Emellett általános iskola az nem nagy dolog,max egy családi ebéd,egy óra,vagy egy kis karkötő belefér,úgy jelképesen több nem.Szerintem okostelefon amúgy sem kell 14 évesnek.
2014. jan. 17. 19:30
 12/24 piroska és a farkas ***** válasza:
20%
Nem arról van szó, hogy ne legyen elismerve, értékelve a tehetségének megfelelő teljesítmény. Hanem arról, hogy ne tolódjanak el az arányok... Azzal nem tudok teljesen azonosulni, hogy mindenképpen szükséges motiváció, legalábbis ilyen. Két dolog miatt. Egyrészt azt gondolom, hogy számomra, pedig nem voltam iszonyú régen diák, a motiváció az volt, ha elismerést váltottam ki egy-egy olyan tanárból, akikre szakmailag és emberileg felnéztem. A másik, hogy a világon hány, de hány olyan gyermek él, aki mindent megadna azért, hogy tanulhasson, ehelyett gyerkrabszolgaként, vagy ki tudja, milyen körülmények között az utcán tengődve éli az életét. lehet, h szélsőségesnek tartotok most néhányan, de ez is a világunk része, és ezért mondom, hogyha már adott a JÓLÉT egy gyermek életében, és lehetősége van arra, hogy tanuljon, akkor ezt tegye meg, és igen, még akár hálát is érezhet. A sorsnak, a szüleinek, annak, hogy oda született, ahova. Hogy az év végén a ballagást megünneplik, és kap valami JELZÉSÉRTÉKŰ ajándékot, az belefér.
2014. jan. 17. 20:10
 13/24 anonim ***** válasza:
42%

Színötös bizonyítványra se vennék a gyerekemnek 200 ezerért telefont. Nálunk ballagásra pénzt szokás adni, abból olyat vesz, amilyet akar, meg amire telik neki.

Egy 14 évesnek fölösleges az ipfone, ráadásul az operációs rendszere semmivel nem kompatibilis, ami nem apple. Vagy egy macbookot is kér mellé?

Persze, nagyon menő telefon, de ennyi.

2014. jan. 17. 21:07
 14/24 anonim ***** válasza:

5-ös vagyok.

Abban egyet tudok érteni, hogy egy jelzés értékű ajándékot megérdemel, hogy motivált maradjon. De az egy mp3, egy könyv vagy egy számítógépes játék, esetleg egyszép nyaklánc, amit egy ideje nézeget, nem egy 180ezres telefon. :D

2014. jan. 17. 21:11
 15/24 anonim ***** válasza:
Én is idén fogok ballagni,szintén általánosból.Én egy fehérarany fülbevalót,nyakláncot fogok kapni a szüleimtől.Nem követeltem,megkérdezték mit kérek,persze ésszerű keretek között.Szerintem azért felesleges iPhone 5-öt venni a lánynak,mert 2 év múlva úgyis ráun,aztán másikat fog kérni.Inkább valami kézzel foghatót,olyat ami örökre megmarad,adnék neki.Pl.ékszer,nyaralás(ugyan nem kézzel fogható,de örök emlék.)Meg persze,a ballagási ajándékok nagyrészt a szülők pénztárcájától függnek,noha nemrég olvastam egy cikket,ahol as szülők kölcsönt vettek fel.:)
2014. jan. 18. 11:26
 16/24 Martin4646 válasza:
7%

Miért ne érdemelné meg?

Csak tudni kell rá vigyázni!

Én is 15 éves vagyok és kaptam egy 5C-t karácsonyra

2014. jan. 18. 14:12
 17/24 anonim ***** válasza:
51%

Milyen ironikus...

Épp nem rég említettem meg szüleimnek, hogy nagyon örülnék, ha érettségire és egyben a szülinapomra kapnék egy jobb és komolyabb telefont, mint pl. egy Iphone-t, vagy egy Samsung Galaxy-t(egyébként van egy 5 éves telom, de már sajnos rengeteg vele a probléma). Az áron teljesen kiakadtak, majd közölték, hogy nyáron menjek el szépen dolgozni, és abból majd kifizethettem magamnak, mert ők biztos nem adnék ki ennyi pénzt erre. És én még nem is arra használnám, hogy öt percenként fotókat készítsek, és a facebookon lógjak. Ja és amúgy jobban tanulok, a barátnőd lányánál,pedig már nem az általános padjait koptatom :D.

Szóval úgy gondolom, hogy szerintem baromira nincsen szüksége, egy 14 éves lánynak egy ilyen telefonra.

2014. jan. 18. 14:36
 18/24 anonim ***** válasza:
62%

Én az iPhone-t személy szerint marhaságnak tartom, nem adnék senkinek ilyet, de ez kortól független. Ha annyit nézünk, hogy egy király, szuperokos teló, és örülne neki, akkor mért ne?

Ergo egy 14 éves lánynak simán lehet venni, ha tényleg jól csinálta, meg ügyes, akkor meg is érdemli.

2014. jan. 18. 14:51
 19/24 anonim válasza:
100%
Valami jutalom szerintem simán belefér (akár egy jobb telefon is), de egy Iphone 5 szerintem túl nagy dolog 8-os ballagásra.
2014. jan. 18. 18:06
 20/24 anonim ***** válasza:
6%

Persze, kell neki Iphone5. Lány, úgysem bírod megértetni vele, hogy pl egy Galaxy S4 sokkal jobb hardwerileg stb.

Ettől lesz népszerűbb az iskolába és ha most vesz neki egy Iphone 5-öt legalább 3 évig nem fog sírni egy új telóért.

2014. jan. 18. 18:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!