Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Miért ennyire "dinnyék" a...

Miért ennyire "dinnyék" a mostani tizenévesek szüleinek a jó része? Az ők válaszaikra vagyok a leginkább kiváncsi.

Figyelt kérdés
Azt veszem észre, hogy rengetegszer a dinnye szülők zsíroskenyeren, meg csontlevesen élnek, egy csomó mindent megvonnak maguktól, csak hogy a gyereküknek/gyerekeiknek tudjanak adni napi 1000-2000 ft-ot... Hát, mire költi el a kölök? Cigire, piára, fűre... Én akkor is azt vallom, amelyik tizenévesnek kell cigi, pia, mindenféle illegális tudatmódosító anyámkínja, 100-200.000 ft-os telefon, több 10.000ft-os ruhák, lilára festett haj, piercingek, tetoválások, minden hétvégén kocsmázás, bulizás, az szépen menjen és dolgozzon meg azért a pénzért, amiért megengedheti magának! 16 éves kortól el lehet menni dolgozni, 90%-uk biztos nem jár, csak ellébecol napi 4-5 órát iskolában, aztán annyi. (23/F, aki 5 éve eltartja saját magát egyetem mellett).

2014. jan. 17. 13:30
1 2 3
 21/21 anonim ***** válasza:

Azért ez erős általánosítás. Miért költené minden gyerek cigire meg piára a pénzét?

Amúgy meg 16 évesen mióta van valakinek 4-5 órája? 6meg 7 óráik vannak. És ugyan miből gondolod, hogy bárki tudna találni állást? Sok felnőtt nem talál munkát, nemhogy még tizenévesek.. Bár én kisvárosban élek.

Nem akarok ebből vitát meg lehet tévedek, de nekem nagyon úgy néz ki, hogy azért mert te éveken át dolgoztál, úgy gondolod, hogy másnak is kéne. Ha neked is sza*, legyen másnak is?!

Én most 18 éves vagyok, eddig két nyár alatt nem tudtam munkát találni, csak apukámnál tudtam dolgozni, de ő is úgy tudott fizetni nekem, hogy saját pénzéből.

Igaz gondolkodom azon, hogy egyetem/főiskola mellett dolgozzak, mert szükségem lesz pénzre bizonyos okok miatt. Talán ha elköltözöm nagyvárosba, nagyobb eséllyel találok majd munkát.

Tényleg nem akarok vitát, csak nekem kicsit furcsa a kérdésed..

2014. jan. 21. 15:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!