Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Tizenévesek! Miért lett...

Tizenévesek! Miért lett nálatok ennyire divatos az anglicizmus?

Figyelt kérdés

gondolog itt a loser, like, love, lots of laught (lol), cute, cool,legtöbbször fonetikusan átírva.

Vannak szép magyar szavak, de mégis ritkán hallom már hogy vesztes, kedvelem/bírom, szeretem, vicces.

Úgy érzem öreg vagyok, mert már nem értem a "modern nyelvjárást"

21/n

2011. jan. 20. 11:59
1 2
 1/15 Phoney ***** válasza:
100%
Kapcsold be a tévét és azonnal rájössz.
2011. jan. 20. 12:01
 2/15 A kérdező kommentje:
Hát amit én nézek, abban ilyen nincs.
2011. jan. 20. 12:02
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
30 éves vagyok de 10 évvel ezelőtt is ez volt a szleng.
2011. jan. 20. 12:03
 4/15 anonim ***** válasza:
46%
Azt, hogy "cute", "cool", stb., még sosem hallottam, hogy élő beszédben használják, de a többit sajnos már igen...mármint a "lúzer"-ral nincs igazán problémám, az már nem egy új szó, de a többi... Én egyre többet hallok sajnos cigány szavakat(mármint egyre több fajtát) teljesen természetesen használva magyar környezetben, eléggé zavar, hogy nem értem, ráadásul simán lehetne mondani magyarul is, de neeem, mert cigányul nagyon menő... Én általában igyekszek magyar szavakat használni angol, német, stb. helyett, na meg nem szeretném, ha arra az útra térne a magyar nyelv, amin a német halad, hogy teli van angol és francia szavakkal. Csak hát a magyar nyelvet senki nem őrzi, fejleszti, mert sajnálják rá a pénzt, meg nem is érdekel szinte senkit :(
2011. jan. 20. 12:07
 5/15 Phoney ***** válasza:
100%

Oké, akkor lássuk a forrásokat...

lúzer: magyar média, magyar filmszinkronok, kockafejűek. Mindhárom pontról évek óta terjed.

lol (! laughing out loud): kockafejűek

láv, kjút: kérdéses, talán ez a kettő egyenesen jött át az angolból.

kúl: magyar média, magyar filmszinkronok (de tényleg, nem hallasz ilyet tévében? ugye vágod, hogy ezek nem Duna TV-t néznek.)

A tizenévest halálosan nem izgatja, hogy milyen szép magyar szavak vannak, a tizenéves általában nem tudatos nyelvhasználó. Ha dakota szavakkal tömik a fejét, akkor majd azokat fogja beszélni.

12:07: régebben is jópár cigány szó volt a szlengben, csak azokról már kevesen tudják, hogy cigány szavak.

2011. jan. 20. 12:18
 6/15 anonim ***** válasza:

Én már ugyan anyuka vagyok de akkor inkább az angol szavak mint a gyakran egybefüggő káromkodás.

Egyik sem jobb a másiknál de inkább megkérdezem mi ez mint hogy egyértelmü legyen hogy a felmenőimet küldik afrikába.

2011. jan. 20. 12:22
 7/15 anonim ***** válasza:
33%

12:18: Tudom, csakhogy én itt inkább egész cigány nyelvű mondatokra gondoltam, amiket bevágnak beszéd közben, én meg nem tudom, mit jelent...

Szerintem lehetne ügyelni arra, hogy ne híguljon föl a nyelvünk, de ahhoz tenni is kellene valamit.

12:07

2011. jan. 20. 12:25
 8/15 anonim ***** válasza:

"lots of laught (lol)"

fail. inkább üsd fel az urbandictionaryt ha nem vagy biztos egy dologban.

2011. jan. 20. 15:20
 9/15 anonim ***** válasza:
63%

Ne általánosíts...

Nem vagy öreg, mert nem ismered ezt a "nyeljárást", hanem csak nem ezekben a körökben mozogsz, így érthető, ha zavart okoz az értelmezésük. Hiába vagyok én is tizenéves, de nem használom ezeket a szavakat. Még mindig tudok szépen és magyarul beszélni, ahogy rajtam kívül még rengeteg kamasz.

16/l

2011. jan. 20. 16:42
 10/15 anonim ***** válasza:

A lúzert, a lájkot és a coolt használom és ennyi. Na meg mivel Ausztriában élek néhány szót mondok németül. Alapból pedig szépen, magyarul/németül:D

13L

2011. jan. 20. 18:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!