Tizenévesek! Miért lett nálatok ennyire divatos az anglicizmus?
gondolog itt a loser, like, love, lots of laught (lol), cute, cool,legtöbbször fonetikusan átírva.
Vannak szép magyar szavak, de mégis ritkán hallom már hogy vesztes, kedvelem/bírom, szeretem, vicces.
Úgy érzem öreg vagyok, mert már nem értem a "modern nyelvjárást"
21/n
Oké, akkor lássuk a forrásokat...
lúzer: magyar média, magyar filmszinkronok, kockafejűek. Mindhárom pontról évek óta terjed.
lol (! laughing out loud): kockafejűek
láv, kjút: kérdéses, talán ez a kettő egyenesen jött át az angolból.
kúl: magyar média, magyar filmszinkronok (de tényleg, nem hallasz ilyet tévében? ugye vágod, hogy ezek nem Duna TV-t néznek.)
A tizenévest halálosan nem izgatja, hogy milyen szép magyar szavak vannak, a tizenéves általában nem tudatos nyelvhasználó. Ha dakota szavakkal tömik a fejét, akkor majd azokat fogja beszélni.
12:07: régebben is jópár cigány szó volt a szlengben, csak azokról már kevesen tudják, hogy cigány szavak.
Én már ugyan anyuka vagyok de akkor inkább az angol szavak mint a gyakran egybefüggő káromkodás.
Egyik sem jobb a másiknál de inkább megkérdezem mi ez mint hogy egyértelmü legyen hogy a felmenőimet küldik afrikába.
12:18: Tudom, csakhogy én itt inkább egész cigány nyelvű mondatokra gondoltam, amiket bevágnak beszéd közben, én meg nem tudom, mit jelent...
Szerintem lehetne ügyelni arra, hogy ne híguljon föl a nyelvünk, de ahhoz tenni is kellene valamit.
12:07
"lots of laught (lol)"
fail. inkább üsd fel az urbandictionaryt ha nem vagy biztos egy dologban.
Ne általánosíts...
Nem vagy öreg, mert nem ismered ezt a "nyeljárást", hanem csak nem ezekben a körökben mozogsz, így érthető, ha zavart okoz az értelmezésük. Hiába vagyok én is tizenéves, de nem használom ezeket a szavakat. Még mindig tudok szépen és magyarul beszélni, ahogy rajtam kívül még rengeteg kamasz.
16/l
A lúzert, a lájkot és a coolt használom és ennyi. Na meg mivel Ausztriában élek néhány szót mondok németül. Alapból pedig szépen, magyarul/németül:D
13L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!