Tizenévesek! Miért lett nálatok ennyire divatos az anglicizmus?
gondolog itt a loser, like, love, lots of laught (lol), cute, cool,legtöbbször fonetikusan átírva.
Vannak szép magyar szavak, de mégis ritkán hallom már hogy vesztes, kedvelem/bírom, szeretem, vicces.
Úgy érzem öreg vagyok, mert már nem értem a "modern nyelvjárást"
21/n
Hát, lenne néhány tippem, ami miatt ez bekövetkezhetett: Média, osztálytársak, iskola/osztály népszerű diákjai, idősebb tesó, aki szintén ilyesmi beszédkörnyezetben mozog...
Egyáltalán nem vagy öreg attól, mert csak magyar szavakkal beszélsz. Én speciel tinédzser vagyok, de nem szoktam használni ezeket a szavakat, idegesítenek... Szerintem biztos vannak még néhányan így.
Majdnem 30 vagyok, de én is használok néhányat ezek közül. Szeretem a magyar nyelvet; igazából egy jó adag hazaszeretet is van bennem. Ettől függetlenül használom.
Angol kifejezések, pl.: f**ck, go, oh my god, style, feeling stb. Ezeket azért használom, mert elég sokat levelezem angolul üzleti ügyben, és bennem ragad a nyelv. A beszédet dinamikusabbá, színesebbé teszi. Ettől függetlenül a magyar beszédem szerintem az átlagnál választékosabb. Ja, és tudálékos idegen kifejezésekkel nem helyettesítem a magyart. (Mintegy helyett kvázi: BRRRRR!!!)
A rövidítéseket is előszeretettel használom. Kocka családból származom, és én TUDOM, hogy netes játék közben nincs idő sem nagybetűkre, sem végigírt szavakra. Pl. ty - megköszönni, nm - nincs mit, afk - nincs a billentyűzetnél, lol - ahogyan Te is írod.
A többiek, akik nem a mély kockákhoz tartoznak :) pedig egyszerűen lusták használni a shift-et, és a központozást. Ők a divat mellett hanyagságból használják ezeket.
Bye! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!