Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Tizenévesek! Miért lett...

Tizenévesek! Miért lett nálatok ennyire divatos az anglicizmus?

Figyelt kérdés

gondolog itt a loser, like, love, lots of laught (lol), cute, cool,legtöbbször fonetikusan átírva.

Vannak szép magyar szavak, de mégis ritkán hallom már hogy vesztes, kedvelem/bírom, szeretem, vicces.

Úgy érzem öreg vagyok, mert már nem értem a "modern nyelvjárást"

21/n

2011. jan. 20. 11:59
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Hát, lenne néhány tippem, ami miatt ez bekövetkezhetett: Média, osztálytársak, iskola/osztály népszerű diákjai, idősebb tesó, aki szintén ilyesmi beszédkörnyezetben mozog...

Egyáltalán nem vagy öreg attól, mert csak magyar szavakkal beszélsz. Én speciel tinédzser vagyok, de nem szoktam használni ezeket a szavakat, idegesítenek... Szerintem biztos vannak még néhányan így.

2011. jan. 20. 18:34
 12/15 anonim válasza:

Majdnem 30 vagyok, de én is használok néhányat ezek közül. Szeretem a magyar nyelvet; igazából egy jó adag hazaszeretet is van bennem. Ettől függetlenül használom.

Angol kifejezések, pl.: f**ck, go, oh my god, style, feeling stb. Ezeket azért használom, mert elég sokat levelezem angolul üzleti ügyben, és bennem ragad a nyelv. A beszédet dinamikusabbá, színesebbé teszi. Ettől függetlenül a magyar beszédem szerintem az átlagnál választékosabb. Ja, és tudálékos idegen kifejezésekkel nem helyettesítem a magyart. (Mintegy helyett kvázi: BRRRRR!!!)

A rövidítéseket is előszeretettel használom. Kocka családból származom, és én TUDOM, hogy netes játék közben nincs idő sem nagybetűkre, sem végigírt szavakra. Pl. ty - megköszönni, nm - nincs mit, afk - nincs a billentyűzetnél, lol - ahogyan Te is írod.

A többiek, akik nem a mély kockákhoz tartoznak :) pedig egyszerűen lusták használni a shift-et, és a központozást. Ők a divat mellett hanyagságból használják ezeket.

Bye! :D

2011. jan. 21. 11:53
 13/15 anonim ***** válasza:
i dont give a fuck
2011. jan. 21. 12:27
 14/15 anonim válasza:
Nem hinném hogy 21 évesen olyan öreg vagy hogy ne értsd meg. :) Én 18 vagyok és nem igazából használom ezeket a kifejezéseket (esetleg facebook, stb.) mégis tudom mit jelentenek. :)
2011. jan. 21. 13:40
 15/15 anonim ***** válasza:
egyre több az angol a nyelvünkben, és káromkodás téren is. lásd fáklya, fakábel -.-
2011. jan. 26. 17:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!