Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Tizenévesek! Segítenetek?

Tizenévesek! Segítenetek?

Figyelt kérdés
Van egy 11 éves kislányom. Sajnos nem tudom, hogyan győzhetném meg Őt arról, hogy akit a legjobb barátnőjének hisz, az csak kihasználja, és csak addig volt neki jó, amíg meg nem tanult angolul. (Angliában élünk)Amióta a barátnője is gagyog valamicskét angolul, azóta angol lányokkal barátkozik. A múlt héten a lányommal megbeszélték, hogy a lányom átmegy hozzájuk, ami meg is történt, de hazaküldte, hogy megy inkább az angol barátnőjéhez, ahova a lányom nem mehet. (Több, mint 1 évig csak a lányom volt a barátnője, mert mással nem tudta megértetni magát!)Ezen kívül Ő nem jön át hozzánk, mert fáradt, menjen a lányom...stb. Szegénykém akkor nagyon kiborult, sírt. Persze ezt érezte a barátnője is, hogy túl messzire ment, úgyhogy folyamatosan hívogatta telefonon + írogatott facebook-on. Persze a lányom megbocsájtott, elfelejtett mindent. Szerintem ez nem egy igaz barátság. Ötletek? Mit csinálhatnék? Nem akarom, hogy csalódjon! Vagy hagyjam, hogy elrendezzék maguk között?
2010. dec. 3. 23:10
1 2
 1/14 anonim válasza:
Lehet érvelni hogy ha ő a barátnője lett volna, nem csinálná ezt. Meg barátnőt még találhat, igaz barátnőt.De ilyenkor sokat számít ha a szülő lesz a legközelebbi barátnő :)
2010. dec. 3. 23:14
 2/14 anonim ***** válasza:
Ha mindig óvod őt az ilyen helyzetektől, akkor honnan tudná megtanulni, hogy kiben bízzon és kiben ne? Hagyd csak, hadd szerezzen tapasztalatokat és hadd tanulja meg magától, hogy kivel érdemes barátkozni.
2010. dec. 3. 23:14
 3/14 anonim válasza:

Szia!

Az én véleményem szerint, hagyd hogy elintézzék ők egymás között. Ilyen korban még nem is nagyon hiszem hogy a barátságra olyan nagy hangsúlyt fektetnének. Majd később megtanulják, hogy mit is jelent egy barát és hogy mennyit ér. A lányod már kezdi kapizsgálni, hogy a barátság az igen is sokat ér. Talál még barátokat biztosan. Az ilyeneket mint ez a lány érdemes nagy ívben elkerülnie.

A csalódástól pedig nem tudod megvédeni, átmegy azon amin át kell majd mennie. Az élet sem lesz kíméletesebb hozzá. Ha mindentől csak megóvni szeretnéd, akkor esetleg még a legkisebb csalódás is a legnagyobbat jelenti majd neki.

Ez persze csak az én véleményem, de azért remélem tudtam valamennyit segíteni.

Szép estét!

L/18

2010. dec. 3. 23:21
 4/14 anonim ***** válasza:

Amikor majd csalódik, mert magától is rájön, akkor ne mondd neki, hogy "bezzeg én figyelmeztettelek", hanem vigasztald meg, és később, ha már megnyugodott, akkor beszéljétek meg, esetleg megmondhatod neki, hogy mik azok a "jelek", amikre oda kell figyelni legközelebb.

Szerintem fontosak ezek a barátságok. Nekem a legjobb barátnőm az általános iskolás osztálytársam a mai napig.

33/N

2010. dec. 3. 23:25
 5/14 anonim válasza:
Én 14 éves múltam nemrég,és az én véleményem az,hogy hagyni kell hogy ő jőjjön rá,hogy az ilyen barátságok nem túl tartósak.Pédául 11 évesen én még csak azért se hallgattam volna az anyukámra,még akkor se,ha pontosan tudtam volna,hogy igaza van.Biztosan tudja ő is,hogy ez így nem "oké",és valószínűleg találni fog magának másmilyen barátokat.Én mindig félénk lány voltam,aztán 9 évesen,amikor elkezdtem az angolóráimra,zeneiskolába,meg balettozni járni,sok barátot szereztem,és szép lassan elmúlt a szégyenlősség is.Az a lényeg,hogy próbáljon ismerkedni.
2010. dec. 3. 23:30
 6/14 anonim ***** válasza:

Ugyan már nem tartozok a tizenéves kategóriába, de szerintem a legrosszabb, amit tehetsz, hogyha beleszólsz.

MERT:

1. Ha mindig mindentől óvod, akkor sose tanulja meg, hogy mit hogy kell csinálni az életben, és hogy ki az igaz barát. Kell néha az a pofon az élettől. (Viszont arra figyelj, hogy mikor ezeket a pofonokat megkapja, akkor légy mellette, vigasztald, legyen valaki, akivel megbeszélje.)

2. Ha beleszólsz, már csak a korából adódóan is direkt a tanácsod ellentétét fogja csinálni. Legrosszabb esetben pedig még meg is utálhat, mert "el akarod választani" a drága barátnőjétől.

2010. dec. 3. 23:41
 7/14 anonim ***** válasza:
Szerintem is hagyjad csak, lehet nehéz lesz nézni, de sajnos a csalódások is részesei a felnőtté válásnak.
2010. dec. 3. 23:43
 8/14 anonim ***** válasza:
Szerintem hagyd hogy elintézzék egymás között, nem tudhatod hogy miért viselkedik így a másik lány. A másik meg, hogy nem védheted meg mindig mindentől, muszáj rájönnie, hogy hogyan kezelje az ilyen helyzeteket.
2010. dec. 4. 07:28
 9/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm a gyors válaszokat!

Valahol belül érzem én is, hogy nem kellene beleszólni, de amikor 2 napig a vállamon sírt és magát hibáztatta, hogy biztos Ő nem volt jó barátnő, azért nem foglalkozik vele a lány, majd megszakadt a szívem. Most számara nagyon fontos a barátság, nagyon komolyan veszi, ahogy mondja "best friend forever".

2010. dec. 4. 09:54
 10/14 anonim ***** válasza:
Én is annyi idős vagyok, mint a lányod és én is voltam hasonló cipőben. Az osztályunkban van egy lány (nevezzük A-nak), aki mindenkit csak kihasznál. Volt egy "legjobb barátnője" (most legyen B) (idén átment másik suliba, mert az anyukája ott tanít és azt akarta, hogy oda járjon a lánya, pedig én pont ezért kerültem volna azt az iskolát), aki szerintem csak azért volt vele, mert sajnálta. A viszont nem volt képes egyedül élni, de tényleg. Kintiszünetekben játszottunk, beállt B, akkor beállt A is. Valamiért nem akart már játszani B, ezt el is mondta, aztán azt mondta A, hogy ő is ezért, és mindketten elmentem beszélgetni. Amikor B nem volt suliban, mindig talált magának mást A. Engem is kihasznált, de csak azután vett észre, hogy 2 hónapot kint voltam Londonban (apukám ott dolgozott). Onnantól kezdve (ez már akkor volt, amikor B elment) kinti szünetekben mindig csak velem akart lenni, ha valakivel elkezdtem beszélgetni, odament és megkérdezte, hogy ő is bekapcsolódhat-e, ha elkezdtünk kidobózni a barátnőimmel, egyből ő is akart, stb. Aztán év közben megint mennünk kellett Londonba, miután visszajöttem, elmondta egy barátnőm, hogy folyton rajta lógott A. Én meg közben nem vettem észre, hogy A csak kihasznál, mert képtelen egyedül levegőt venni. Közben valamiért megutáltak a barátnőim, én meg nem akartam csak azért A-val lenni, hogy legyen egy "barátnőm", így elmondtam neki, hogy mennyire szánalmas, hagyjon békén és próbáljon meg egyedül levegőtvenni, minket meg élni hagyni, sok sikert. Inkább választottam a 'magányt', mint azt a lányt. Annyira kihasznált mindenkit, hogy B után a leghosszabb "barátsága" 2 hónapig tartott. Ezzel a kisregénnyel csak annyit akartam, hogy szeritem is hagyjad, hogy a lányod és a másik lány lerendezzék egymás között, nem jó beleszólni. Tapasztalat.
2010. dec. 4. 11:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!