Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Kamasz lányok! Mekkora az...

Kamasz lányok! Mekkora az önbizalmatok? Hogyan növelitek? Fiúk is leírhatják a véleményüket.

Figyelt kérdés

Szoktak titeket dicsérni, hogy szépek vagytok, jól öltöztök?

Akinek régebben nem volt, az hogyan növelte?

13,5 éves lány vagyok. Nem mondom, hogy nincs önbizalmam és, hogy nem tartom magam szépnek, de nincs nagy önbizalmam.

Ui: Nem olyan dicséretekre gondolok, ahol 250 like alá odaírják, minimum 30-an, hogy szépek vagytok. Hanem amikor élőben, vagy legalábbis őszintén mondják és nem csak "kényszerből".

2014. jan. 11. 19:21
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Nekem önbizalmam van, nem túlságosan sok, de van, de nem vagyok szép.
2014. jan. 12. 17:19
 12/15 anonim ***** válasza:

Fiúk és lányok is egyaránt mondták már rám, hogy szép vagyok, de persze nem nap mint nap. De olyankor annyira jól esik. :)

Önbizalmam az van, de a legtöbben azt hiszik hogy nincs :D Tudom ez elég bután hangzik, csak elég visszahúzódó vagyok, csendes típus. Szeretem az embereket megfigyelni. Mondjuk van egy hülyeség kapcsolóm, olyankor meg olyan vagyok mint a ki részeg. :)

A tükörképen gyakran előfordul hogy tetszik, de sajnos többször hogy nem. Amikor épp rossz a hajam és kövérnek érzem magam, akkor eluralkodik rajtam a világfájdalom. :D

Én úgy növelem az önbizalmam, hogy másban hibákat keresek. Egyébként ez nekem elég nehezemre esik, mivel alapvetően mindenkiben csak a pozitív dolgokat látom meg. Magamban viszont a rosszat is, és elkezdem ennek okán úgy érezni, hogy semmit se érek, és valami hibás darab vagyok. Ilyenkor az agyamban elkezdek kritizálni másokat, és tudom hogy nem szép dolog, de mindjárt jobban érzem magam.

Volt hogy csúfoltak azzal hogy stréber vagyok, és néha még most s mondanak nekem ilyeneket. De hát legyen az a legnagyobb hibám, hogy jól tanulok és van eszem nem? :) Nem fogom azért elfecsérelni, mert valakinek bántja az önbecsülését, hogy jobb vagyok nála.

Mondtak már rám olyat is, hogy ronda vagyok, legalábbis én azt vontam le abból amit mondott az illető. Igazából csak összehasonlított valaki mással.

Azt tanácsolom, hogy ne törődj azzal, amit mondanak. Te tudod a legjobban hogy ki vagy, mire vagy képes és milyen vagy. Nehogy elhiggy bármi negatív dolgot rólad!

17/L

2014. jan. 12. 22:36
 13/15 anonim ***** válasza:
Én nem tartom magam olyan rondának, de az tény, hogy van nálam szebb is :) Tetszek pár fiúnak, meg osztálytársaim is szoktak dicsérni :)
2014. jan. 13. 16:44
 14/15 anonim ***** válasza:

Nem vagyok se szép, se csúnya. Ha valamiben jó vagy akkor nyugodtan valld be magadnak. Szerintem az pl hogy szépen rajzolsz (csak egy példa)és ezzel tisztában is vagy akkor az nem beképzeltség. vannak erényeim és ezekkel élek. Pl jó hangom van értek a törihez angolhoz , de ugyanakkor hibáim is vannak. nekem a barátaim közelsége is sok önbizalmat ad. vagy pl szeretem a hajam és hosszú is valahogy ez is ad hozzá egy kis pluszt.

Növelni úgy szoktam ,hogy igenis ebben és ebben jó vagyok és elhitetem magammal hogy nem vagyok egy senki .

van amikor megdícsérik nyakláncom , pólóm valamim , de nem túl gyakran (nem is szeretem)

2014. jan. 13. 17:51
 15/15 anonim ***** válasza:
nincs túl sok önbizalmam,régen csúfoltak hogy duci voltam,már lefogtam de nem tartom magam szépnek. ekcémás a bőröm,ezért különösen csúnyának tartom a kezemet is,olyan mint egy egy felnőtt emberé,csúnya.változó egyébként,mert van amikor egész szépnek látom magam,van amikor meg sírni támad kedvem ha meglátom magam a tükörben
2014. jan. 18. 14:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!