Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Mit csináljak, hogy anya...

Mit csináljak, hogy anya megértse, ez betegség és nem én találom ki? 16/L

Figyelt kérdés

Régen sokat bántottak a kinézetem és a súlyom miatt, gyűlöltem emberek között lenni. De megváltozott a külsőm és ma már a legtöbben azt mondják, hogy szép vagyok és csinos.

Viszont nem vagyok elégedett magammal, sokat sírok és egyéb dolgokat teszek. Anya előtt nemrég sírtam először és közölte, hogy fejezzem be a hisztit, mert nincs nekem semmi bajom, csak túl sok a szabadidőm, foglaljam el magam.

Ez volt a válasza arra, hogy elszeretnék menni pszichiáterhez.

Neki a depresszió nem betegség, szerinte nem is létezik, csak az unatkozó, magukat a középpontba kívánó emberek találják ki. Azt mondja, hogy mindenem megvan, amit csak kérek, az apám jól elkényeztet, akkor meg ne hisztizzek, hanem ne gondoljak szomorú dolgokra és máris nem fogok sírni...

2014. jan. 3. 13:13
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
45%
Nem gyógyszer kell neked hanem önfegyelem. Valahol igaza van anyukàdnak az egèsz csak rinya hogy ràd figyeljenek. Tudom èn is àtèltem. De senki sem segìthet rajtad csak sajàt magad! A gyógyszer semmire sem megoldàs ha nem gyógyítod magad akkor èleted vègèig szedheted mert mindig vissza fog jönni a problèma!
2014. jan. 3. 13:46
 12/31 anonim ***** válasza:
78%
Neked pszichológusra van szükséged, nem pszichiáterre. Semmi szükséged gyógyszerre, azokat mentális betegségekre írják fel. Rajtad a gyógyszer nem fog segíteni, sokkal fontosabb lenne, hogy beszélj valakivel és szellemi szinten oldódjanak meg a problémáid. A pszichológus is ugyanolyan komoly szakember, mint a pszichiáter.
2014. jan. 3. 13:47
 13/31 A kérdező kommentje:

# 11

Ha csak "rinya" lenne, akkor nem titkolnám már 2 éve...

Azért mondtam el most anyának, mert már nem bírom tovább.

Normális, segítőkész választ szeretnék, nem olyat, hogy ez csak hiszti és hasonlók. Ha az lenne, nem gondolkoztam volna egész szilveszterkor azon, hogy vegyek-e be kicsit több gyógyszert, mint szoktam...

2014. jan. 3. 13:52
 14/31 anonim ***** válasza:
68%
Ha depresszió lenne akkor nem gondolkodtál volna azon hogy beveszel-e több gyógyszert, hanem beveszed és kész. Tudom mről beszélek, túl vagyok már két kisérleten. A depresszió olyan hogy elvselheteten vágyad van a halálra, és nem az életet látod nehéznek.
2014. jan. 3. 13:57
 15/31 anonim ***** válasza:
51%
Szerintem pszichiáter nem kell,egy pszichológus is elég,de nekem volt sajnos sokszor és az több annál,hogy szomorú vagy és sírsz, a gyógyszer nem old meg semmi én kaptam épp 16 évesen előjött a pánikbetegség és a depresszió mondjuk volt azért oka gyerekkori sérelmek miatt(szülők elválása,nevelőapa molesztálása,gimiben nagyon megaláztak többször is).
2014. jan. 3. 13:58
 16/31 anonim ***** válasza:
48%

Aki nem figyelemfelhívàsból teszi nem e5eket a módszereket vàlasztja....

Mondom àtèrzem....idõ kell azt is tudom hogy bevald?egyàlltalàn magdnak is, csak ezekèrt felesleges fizetni. Meg kell tanulnod a problèmàkat sajàt magadnak felfedezni ès megoldani. A pszichiàter is elbeszèlget veled max ír egy nyugtatót amire ràszoksz mertazt hiszed csodaszer. A pszichiàter is ugyan ezt fogja tenni max gyógyszer nèlkül. Ezt tükörrel naplóval sajàt magad is megteheted.

2014. jan. 3. 14:00
 17/31 anonim ***** válasza:
100%
Az jutott eszembe, hogy talán jobb lenne mégis elmenni a gyerekorvoshoz, mert majd ő elmondja anyádnak, neki biztosan hinni fog.
2014. jan. 3. 14:44
 18/31 anonim ***** válasza:
64%

ne egyől gyógyszerekkel kezd, mert az később nagyon megbánod... tönkre teszi a bőröd, az emésztésed és az elmédet is. Illetve félő, hogy beutalnak a pszichiátriára. Voltál már ilyen helyen? Az maga a pokol, tényleg nagyon szar hely...

Inkább menj el önkénteskedni, segíts másokon. Szerintem önértékellési problémáid vannak, ill. szeretnéd a szüleid és mások figyelmét felhavni magadra. Ne törődj senkivel, fogadd el magad és nem lesznek ilyen problémáid.

Hameg megbántanak, szard le! Minek bántod magad? Forduljon fel, aki esetleg beszólt. Vond meg a vállad és menj tovább. :)

2014. jan. 3. 15:41
 19/31 anonim ***** válasza:
milyen alkatu voltál régen? anyukádal és pszhihologussal beszéld meg
2014. jan. 3. 15:55
 20/31 anonim ***** válasza:
100%
9 éves korom óta vagdostam magam. A szüleim párszor rajtakaptak, leszidtak, hogy milyen hülyegyerek vagyok, tanuljak inkább, semmi bajom nincs, csak unatokom és nem tudok mit kezdeni magammal. Egyszer sírva mentem anyához, hogy vigyen el pszichológushoz, erre jól kiröhögött. Elmentem a sulipszichológushoz, aki felhívta a szüleimet, és azt mondta, vigyenek el szakemberhez, ha nem akarják hogy komoly bajom legyen. Másnap apa elvitt pszichológushoz.
2014. jan. 3. 17:00
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!