A kamaszok nektek még gyerekeknek számítanak?
Csak úgy általában: Igen.
De természetesen vannak kivételek.
Tekintve, hogy ha felelőtlen vagyok pár pillanatra, vagy megrontanak, vagy mégis védekeztem, de nem jött össze, akkor gyermekem lesz... nem maradhatok gyerek. Már nem azért, de az, akit leköptek a semmiért, látta a nyomort, és az emberi kegyetlenséget, nem gyerek.
De ez egyénfüggő.
14/L
"Ertelmileg igen"
Nem teljesen igaz. Kamaszkorban kezd el az élet nagy kérdéseivel foglalkozni az ember, akkor indul el az önkeresés útján, akkor szembesül a világ árnyoldalával, a kegyetlenséggel, az igazságtalansággal, az élet értelmetlenségével. Gyereknek én azt nevezem, akiben még ott tombol az állandó derűlátás, a naiv jóhiszeműség, és akinek eszébe sem jut a dolgok mögé gondolni vagy a jövőbe tekinteni egy pillanatra. Az már más kérdés, hogy sok kamasz hiába kezd megérni, még nincs tapasztalata, amiből következtetéseket vonhatna le (pedig képes lenne rá, ezért is nem gyerek).
A főkérdésre azt hiszem, a 3. kommentelő adta meg a legkorrektebb választ: a kamaszok nem gyerekek, hanem kamaszok. Tehát a gyerek és a felnőtt állapot között ingáznak valahol, eltérő a fejlődésük tempója. Én legalábbis így látom, akinél a "gyerek = nem felnőtt" elv játszik, az nyilván mást mond.
én 30+ évesen sem érzem hűde felnőttnek magam
lehet azért mert nincs gyerekem
szal nem tudom milyen az a felnőttség
persze múlnak az évek, és egyre öregebbnek nézek ki, meg kevésbé viselem el a pofátlanságot/szemtelenséget idegenektől
de belül én nem érzek nagy változást
ez azért lehet, hogy beteges :)
19 vagyok. Inkább már felnőttnem érzem magam mint gyereknek.
18 alatt sokat veszekedtem a szüleimmel, hova mehetek, meddig mehetek, de cigizz, stb... Egy éve kezdett ez a lázadókor elmúlni, ezért inkább már felnőttnek érzem magam. Persze lehet hogy 16 évesen is ezt mondtam volna, utólag okosabb az ember :D
mondjuk vicces amikor a 19-20 évesek felnőttnek hiszik magukat, és elkezdenek a náluk pár évvel fiatalabbakkal mint gyerekekkel beszélni
ha valaki azt írja hogy a "16 éves kislány" akkor tuti, hogy ő olyan 18-22
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!