Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Mire költenél el ennyi pénzt?

Mire költenél el ennyi pénzt?

Figyelt kérdés

Nekem jelenleg most így az egész rokonságtól 46 ezer forint gyűlt össze.Nem költhetem el mindet,oda kell adni a vezetésbe..amiből hátra van még 10 óra(40 ezer forint,de abba anya is belead),én meg esetleg pótvizsgára tartogatok majd pénzt(de itthon hagyom majd a pénzt babonából).Szóval úgyis csak február-március környékén költekezek valamire.Csak nem tudom mire,de olyan 23ezret akarok magamnak megtartani(ami nem a vezetésre megy).

Ti mennyit,mire költenétek el?

2013. dec. 25. 17:51
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Ha nincs konkrét dolog, akkor nem is kell elkölteni mindent. Ami marad ahhoz gyüjtsél még. :) Tölem annak idején mindig kérdezgették, de mire gyüjtesz, de mégis mond már...mit tudom én..arra, ha majd kell valami. Végül elköltöztem otthonrol, vettem hütöt, mosogépet.. sporoltam..sporoltam, vettem egy autot. :D Én mindig sporolos voltam. Gyerekkoromban már a sporolt pénzt a takarékszövetkezetbe vittem. :D
2013. dec. 25. 17:56
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Úgy bírom, minden szülő ezt csinálja. Kap egy kis pénzt a gyerek és egyből lenyúlják. Persze, értem én, tanulja meg, hogy vannak kötelezettségei meg minden. De nem jobb lenne inkább hagyni, hogy had költse el baromságra, úgy is, ha elkérik a kapott pénzét, később kuncsorog majd pénzért, hogy megvehesse azt a valamit és akkor ad neki a szülő...vagy pedig spóroljon a gyerek és tetessék el vele, hogy majd később-ahogy az első válaszoló írta-vehessen hűtőt.

Nekem most 3 éves a lányom. Remélem eszembe jut majd ez, s nem fogom lenyúlni a pénzét. Szerencsétlen gyerek örül, hogy kapott ballagásra, locsolásra és a szülő, hogy annak a felét ide kell adni...mintha nem kapott volna semmit a gyerek, vagy mintha a szülők kapták volna..nálunk is mindig ez volt. Az összes pénzt oda kellett adni..az utolsó ballagásomon kedvem lett volna minden rokonnak visszaadni a borítékot, vagy azt mondani, apámnak adjad.

2013. dec. 25. 18:12
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem semmi értelme úgy elkölteni, hogy nincs ötleted, hanem csak úgy, hogy "el legyen költve".

Addig hátha adódik még valami, vagy, ha nem, tedd el, jól jön az majd nyáron pl. nyaraláskor.

2013. dec. 25. 18:17
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

#2 Ez azért teljesen más eset. Szerintem egyértelmű, hogy belefizet a jogsiba. Kinek csinálja a gyerek, magának vagy az anyjának? Naugye..

Kérdező. Szerintem most még rakd el, majd úgyis megfog tetszeni valami. Telefon, tablet, cipő stb.

2013. dec. 25. 18:47
 5/8 A kérdező kommentje:

Na most ugye,itt a gond:tetszene a tablet,de szerintem nekem nincs értelme olyat vennem,mert anyám már nem állná ott az internet díját,vagy én nem is tudom,hogy hogyan kell arra internetet venni(hogy mindenhol tudjak netezni),meg annak alapból nincs értelme.

A második gondolatom a nyomtató volt,de anyám azt is megakarja fékezni,hogy vegyek.

Azért akartam venni,amit a második is írt,mert:anyám úgyis lenyúlja a pénzem,DE NEM A JOGSIVAL,hanem azzal,hogy simán csak elveszi és kevesebbet ad vissza.A joga persze megvan hozzá,de én költeni akarok belőle,hogy legyen végre már fogalmam arról,hogy milyen érzés bemenni mondjuk egy boltba és ÖNÁLLÓAN ELDÖNTENI,hogy mit vegyek..

..állítólag 18 éves vagyok,de nem érzem annyinak magam.Kiakarok törni.. és ezzel kellene kezdenem.

2013. dec. 25. 19:13
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Én is kb. ennyi pénzt kaptam, én telefont veszek belőle, de nekem szükségem is van rá. :)

Vegyél belőle kaparós sorsjegyet, hátha nyersz, és még több pénzed lesz. :D

2013. dec. 25. 19:26
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
elsö vagyok,- kaparos sorsjegy :D anyosomtol mindenki kapott 20-20 darabot :D na jo még mellé pénzt is :) nyertem vele kb. 25 ezret :) töleim a szüleim anno sose vették el a pénzemet, se jogsiba, se lakásba, semmibe..
2013. dec. 25. 19:28
 8/8 A kérdező kommentje:
Amúgy igen,az a normális,ha nem veszik el,hanem engedik,hogy elköltsd,amire csak akarod.Én is meggondolom azért,hogy mit érdemes venni belőle.De jobb lenne szabadon gazdálkodni belőle.Nem szórnám el hülyeségekre.
2013. dec. 25. 21:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!