Miért kell ennyi különórára járnom? Mit tehetnék?
Anyukám rengeteg különórára jártat, és egy hetem így néz ki.
hétfő: atlétika
kedd: matek
szerda: atlétika
csütörtök: matek
péntek: német
szombat: angol
Vasárnap: úszás
Miért csinálja? Már nagyon nehezen bírom, mindig van házi, és az iskolában is teljesítenem kell, mert ha 4-est hozok, akkor már ki van akadva. Egyébként kitűnő vagyok, de már nehezen bírom, meg izgulok is, mert ha 4-es is lesz a félévimben, akkor haragudni fog.
Most 8.-os vagyok.
Előre is köszönöm!
14/f
Először is: ne mindig anyád elvárásainak próbálj megfelelni. Hanem a sajátodénak. Ezt nem úgy értem, hogy mostantól ne tanulj, de állíts fel célokat és találd ki mi a legfontosabb. Például, ha utálod a fizikát és soha nem fogsz vele foglalkozni, nem katasztrófa ha hozol egy-egy 4-est.
Vagyis lazíts.
Anyáddal meg beszélgess el erről. És ha soknak éprzed a különórát, akkor kérd meg, hogy hagyjatok ki a sorból valamit, amit nagyon nem szeretsz.
ha nem versenyszerűen akarsz a sporttal foglalkozni, akkor azon lehetne csökkenteni, hiszen most már az iskola jobban figyel a testnevelésre... ezt felhozhatod érvnek ...
És talán heti egy matek különórával is tudnád tartani a jó átlagod. Erre kérhetnéd, hogy 1-2 hónapig próbáljátok ki, és ha nem rontasz, akkor maradhatna a heti 1.
A nyelvtanulást tényleg fontosnak tartom, és bánom, hogy én nem tanultam meg, de szerintem most még elég lenne 1 nyelvre koncentrálnod igazán, és majd később másra is.
Ne hisztizz, ne duzzogj, írd össze az érveidet és kérd meg anyukádat, hogy hallgasson meg és vegyen komolyan. Ha rendesen megindoklod a kérésedet, biztos meg tudod győzni. :)
atlétika,angol,német matek jó ha van. gondolom most azért jársz külön matekra mert jön a felvételi. mondjuk az úszást azt kihagynám.
nekem is ilyen volt a napom,amikor még általánosba jártam így nézett ki:
hétfő úszás
kedd: röplabda 2-4 ig majd tánc 5- 7ig.
szerda: nem volt semmi..
csütörtök: röpi,tánc.
péntek: tánc röpi
szombat: angol
vasárnap: szabad. eléggé kivoltam fáradva ne aggódj... :/
bírtam,csináltam,de ha érzed hogy nem bírod akkor mond meg anyukádnak: anyu elég a heti 5,nem heti 7. pl: a vasárnapi úszás nem kell..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!