19 eves lanyom most eretsegizett. De semmi felelosegerzet nincs benne. Nem talpraesett. Meg messze nem felnott. Mit tehetnek hogy komolyodjon?
ez szomorú. én 18 éves lány vagyok, most érettségizem én is, viszont nagyon megbízható vagyok, felelősségteljes, és éretten gondolkodom (szüleim véleménye szerint is). nem akarlak megbántani, de szerintem itt te is elrontottál anno valamit - engem pl. csak úgy engedtek bulizni, akkor is csak néha-néha, amikor már megbizonyosodtak arról, hogy érett vagyok, komoly, és a felelősségérzetem megnyugtatta őket.
ahhoz, hogy talpraesettebb legyen, szerintem hagyd rá a házimunkát, kérd, hogy segítsen főzni (taníts meg neki dolgokat).
Szerintem meg nem rontott el semmit, én is 18 éves vagyok érettségi után, de nálam ilyen felemás a helyzet, vagy nagyon komoly vagyok a kortársaimhoz képest vagy pedig úgy viselkedek,mint egy nagyra nőtt ötéves.
A csajszi most "szabadult" hagy ünnepeljen egy kicsit. De azért említsd meg neki,hogy a szóbeliket el ne felejtse a nagy bulizásban :) Bőven van még időnk felnőni, ha meg egyetemre is máshová megy akkor ott majd megtanul magára vigyázni. 18/l
El kellene beszélgetni a gyerekkel.Azért azt megkérdezném,hogy a 19 éves lányod segít otthon rendszeresen,lemegy a boltba vásárolni,segít e otthon takarítani a saját szobáján kívül,kivasal e magára,elkészíti e a saját szendvicsét amit suliba visz stb?
Vagy ezeket mind te csinálod meg helyette mint valami óvodás gyereknek,mert ezt már egy 15-16 évesnek illő lenne megcsinálnia.
Az hogy elmegy szórakozni az egy dolog,mert még fiatal,de az nem mindegy hogy mennyit is költ más pénzéből,más megdolgozott pénzéből és mennyit segít otthon.Vagy mint a kis nadsága mással megcsináltatja.Elmegy e egyedül a háziorvoshoz,fogorvoshoz,vagy kíséret kell neki,mert ez is mind a gyerekekere jellemzőek,ezekről beszélgethetsz vele,ha annyira elkezdené mondogatni hogy ő már nem gyerek.
Ha nem csinál semmit otthon sem,akkor a fejéhez verheted nyugodtan hogy hol lennél már felnőtt az óvis gyerekeket úgyanúgy kiszolgálják mint másokat.
Én is voltam tini,de nem szórtam az anyámék pénzét és általános iskolásként is sok házimunkába résztvettem,volt felelősség érzetem,de nem is kényeztettek el,voltak elvárások.
Az hogy egy kamasz komolyan viselkedjen, felelős döntéseket hozzon, nem megy egyik napról a másikra.Ez egy hosszú folyamat, amit korán el kellett volna kezdeni, és mostanra már be kellett volna, hogy érjen a dolog, ha nem is 100%-ra, de valamennyire.Bulizni mindenki tud, viszont 19 évesen már nem csak ennek kéne lenni a fontosnak, hanem el kellene döntenie, hogyan is tovább.Legalább fejben, valamilyen tervnek nem ártana már lenni.
Fiam van, de 16 éves kora óta azt sem tudja, melyik diákmelót tudja még tanulás mellett bevállalni, szobáját én még nem takarítottam ki, max. az ablakot kellett megpucolnom, 21 évesen tiszthelyettesként fog végezni jövőre.
Miért kell érettségi után pár hónapot itthon lenni?Ezt sem értem.Jó, pihenjen, de akkor is lehet már előre tervezni, gondolkodni, mihez is szeretne kezdeni magával.
Szerintem ha hajnalokig bulizik, és élvezi az életet, pont jól csinálja.
Végy róla példát hamar :)
Minek állandóan csak hajtani a pénzt?
Kapcsolatokat kell építeni, később úgyis csak ezek segítségével fog boldogulni.
Vagy azt akarod, hogy dolgozzon látástól vakulásig a megélhetésért?
Irgum burgum :)
Igen bulizzon látástól vakulásig más megdolgozott pénzéből?
Gondolkodjál már el,milyen ember az ilyen aki más pénzét elszórja és semmit nem tesz le cserébe az asztalra,ezekből lesz az akik ha már keresnek egy fillért nem adnak haza,szállnak be a költségekbe,ezek azok akik ha adnak is pént alíg 15-20.000 egy számlára talán elég,ezek azok akik amíg csak tudják kihasználják az körülöttük lévő embereket,a szülőket,minden velük csináltatnak meg.Az ilyen emberek undorítóak mindenkit kihasználnak csak kapni akarnak és nem adnak semmit az ég világon,csak a nagy szájúk van,dumálnak össze-vissza miközben mindenkit csak kihasználtak.
Senki nem azt mondta ne bulizzon soha,ne lazítson,de valamit valamiért,senki nem azt mondja csak dolgozni kell és nincs semmi szórakozás,ezen dolgokat mind egyensúlyban lehet tartani,de kihasználni mást folyton nem lehet.
A mai fiatalokkal pont az a baj,hogy sokan semmilyen feladatot nem vállalnak otthon sem,minden más csinál helyettük,sok szempontból olyanok mint a nagy óvisok,nem készítik el ruháikat,nem vasalnak,takarítanak ki,nem mennek el boltba,nem tudnak szendvicset készíteni,hol felnőtt egy ilyen ember,akit anyuci lát el folyton,az csinál meg mindent.Egy nulla az ilyen ember.Meg lehet nézni nem hiába van hogy 10 évesen nem képesek elmenni sokan a 250 m-re lévő suliba,nem mert veszélyes lenne,ez csak duma,az agyon kényezetetés,mért van az hogy korábban 5 éves gyerek már tudott egyedül tiszálkodni,öltözni,cipőt kötni,vécézni most meg 6-7 éves nem tudja kitörölni még a fenekét sem ,ezt szó szerint értem.Le vannak maradva,nem tudnak semmit sem,a gépet tudják nyomkodni,de nyüszögnek mint valami 3 évesek,nem tudnak viselkedni,enni.Már óvis korban baj van és egyre rosszabb lesz az agyon kényeztetés,istápolás miatt.
Lehet elmennek bulizni a 18-20 évesek,de ha elmennek nyaralni anyucinak kell a kaját beszereni,kivasalni,elkészíteni a ruhát,mert egyszerűen képtelen rá,lusta.Azért ez gáz.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!